Over videoadvertentiestatistieken en -rapportage

In dit artikel worden de verschillende statistieken beschreven die worden gebruikt om de prestaties van uw videoadvertenties te analyseren. U kunt statistieken bekijken zoals vertoningen, weergaven, engagement en klikken, en het type doelgroep dat u bereikt.

Belangrijke prestatiestatistieken

Als u een videoadvertentie wilt maken, moet uw videocontent op YouTube worden gehost. Dit betekent dat weergaven van uw videoadvertenties het weergavetotaal van uw video verhogen op YouTube (op de weergavepagina van de video en in de rapportage in uw Google-account).

Een aantal belangrijke statistieken voor uw videocampagnes zijn:

• Kernprestaties:
    • Weergaven toont u het aantal keren dat gebruikers uw videoadvertentie hebben bekeken of er interactie mee hebben gehad.
    • Weergavepercentage laat het aantal weergaven of engagements zien dat uw videoadvertentie heeft ontvangen, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven (video- en thumbnailvertoningen).
    • Gemiddelde CPV is het gemiddelde bedrag dat u betaalt wanneer een kijker dertig seconden van uw video bekijkt (of de hele video als deze korter dan dertig seconden duurt) of wanneer er interactie met uw video is, afhankelijk van wat er als eerste gebeurt. Houd er rekening mee dat uw gemiddelde CPV niet noodzakelijkerwijze hetzelfde is als uw maximum CPV. Uw maximum CPV is het hoogste bedrag dat u bereid bent te betalen voor een advertentieweergave.
    • Weergavetijd meet de totale tijd die mensen naar uw videoadvertenties hebben gekeken, uitgedrukt in seconden.
    • Gem. weergavetijd/verton. meet het gemiddelde aantal seconden dat iemand uw videoadvertentie bekijkt per vertoning van de advertentie.

Opmerkingen:

• Voor videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden geen weergaven en statistieken die zijn afgeleid van weergaven bijgehouden.
      • Voor TrueView InStream-advertenties die worden weergegeven op YouTube, tellen betaalde advertentieweergaven als algemene videoweergaven wanneer een van de volgende situaties zich voordoet: iemand bekijkt een volledige advertentie van elf tot dertig seconden, iemand bekijkt minstens dertig seconden van een advertentie die langer dan dertig seconden duurt of iemand heeft interactie met de advertentie.
      • Voor TrueView-advertenties met video discovery die worden weergegeven op YouTube, tellen betaalde advertentieweergaven als algemene videoweergaven wanneer iemand op de advertentie klikt en de video wordt afgespeeld.
  • Klikprestaties:
    • Klikken toont u het aantal keer dat mensen op uw video hebben geklikt. Het aantal klikken toont aan hoezeer uw advertentie mensen aanspreekt.
    • Klikfrequentie (CTR) is het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keer dat de advertentie is weergegeven.
  • Engagement-prestaties:
    • Engagements toont u het aantal klikken op interactieve elementen, zoals teasers of pictogrammen om kaarten in uw video uit te vouwen. (Deze klikken leiden niet naar een website of een andere externe bestemming.)
    • Engagementpercentage is het aantal engagements voor uw advertentie, gedeeld door het aantal keer dat de advertentie is weergegeven.
  • Bereik en frequentie:
    • Unieke gebruikers geeft het totale aantal mensen aan dat een advertentie in een bepaalde periode heeft gezien.
    • Unieke cookies is het aantal cookies (die voorkeuren bevatten en andere informatie die wordt gebruikt op bezochte webpagina's) specifiek voor een afzonderlijke browser op computers van gebruikers.
    • Unieke kijkers (cookies) is het aantal keer dat uw videoadvertentie gedurende een bepaalde periode is bekeken door een unieke kijker.
    • Gem. verton.freq./gebruiker is het gemiddelde aantal keer dat een unieke persoon uw advertentie heeft gezien binnen een bepaalde periode.
    • Gem. verton.freq./cookie is het gemiddelde aantal keren dat uw videoadvertentie tijdens een bepaalde periode aan een unieke cookie is weergegeven.
    • Gem. weergavefreq./cookie is het gemiddelde aantal keer dat een unieke cookie uw video heeft bekeken tijdens een bepaalde periode.
  • Videokijkerspubliek (ook wel 'kwartielrapportage' genoemd):
    • Video afgespeeld: 25% toont u hoe vaak een video is afgespeeld tot 25% van de speelduur.
    • Video afgespeeld: 50% toont u hoe vaak een video is afgespeeld tot het midden van de totale speelduur.
    • Video afgespeeld: 75% toont u hoe vaak een video is afgespeeld tot 75% van de speelduur.
    • Video afgespeeld: 100% toont u hoe vaak een video volledig is afgespeeld.
Opmerking: Voor de statistieken van het type 'Video afgespeeld:' worden alleen mensen geteld die de video tot het einde bekijken. Er wordt echter ook een weergave geteld bij een engagement met de video (bijvoorbeeld als de kijker op de zichtbare URL, een begeleidende banner of een advertentie-extensie klikt). Als iemand slechts vijftien seconden van een video van twintig seconden bekijkt en vervolgens op de zichtbare URL klikt om naar de bestemmingspagina te gaan, wordt dit geteld als een weergave en wordt het weergavepercentage verhoogd. Maar omdat de video niet tot het einde is bekeken, telt deze niet mee voor de statistiek 'Video afgespeeld: 100%'.
  • YouTube-engagement: Gegenereerde acties ontstaan wanneer een kijker een videoadvertentie bekijkt en vervolgens een daarmee in verband staande actie onderneemt op YouTube. Hieronder ziet u voorbeelden van verschillende soorten gegenereerde acties:
    • Gegenereerde weergaven worden geregistreerd als een YouTube-kijker nog meer video's bekijkt op uw YouTube-kanaal of -weergavepagina's. Het maakt hierbij niet uit of iemand dezelfde video nog een keer bekijkt of een andere video uit uw kanaal bekijkt
    • Gegenereerde abonnees worden geregistreerd wanneer een kijker zich op uw kanaal abonneert. Dit soort gegenereerde actie geeft u een unieke waarde, omdat de content van deze YouTube-kanalen en de kanaalavatars zelf kunnen worden bekeken op de YouTube-homepage.

Wegens privacyvereisten worden waarden voor de statistiek 'Gegenereerde abonnees' die lager zijn dan 100, weergegeven als een bereik. U ziet in dat geval dus niet de exacte waarden. Voor een waarde van 14 ziet u bijvoorbeeld geen '14', maar '11-20'. Voor statistische waarden boven de 100 wordt nog wel de echte waarde weergegeven.

• Gegenereerde toevoegingen aan afspeellijsten worden geregistreerd wanneer een kijker de video toevoegt aan een afspeellijst.
  • Gegenereerde 'vind-ik-leuks' worden geregistreerd wanneer een kijker de video als leuk markeert.
  • Gegenereerde deelacties worden geregistreerd wanneer een kijker de video deelt.
  • Actieve weergave

Rapportagefuncties

• Aangepaste tabellen en downloadbare rapporten: U kunt specifieke prestatiegegevens voor uw videocampagnes bekijken door de tabellen van uw Google Ads-account aan te passen met behulp van kolommen, segmenten en filters. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kolommen 'Max. CPV', 'Klikken' of 'Gegenereerde acties via YouTube' weer te geven. Wanneer de tabellen helemaal aan uw wensen voldoen, kunt u deze in diverse indelingen als rapporten downloaden en opslaan. U kunt ook instellen dat rapporten met een specifiek interval worden uitgevoerd en inplannen dat ze per e-mail worden verzonden naar u of andere mensen die toegang hebben tot uw account. Meer informatie over hoe u kolommen kunt wijzigen, segmenteren of filteren
  • Automatische rapportage: U kunt specifieke prestatiegegevens vinden over de videocampagnes waarin u bent geïnteresseerd door de statistiektabellen van uw Google Ads-account aan te passen met behulp van kolommen, segmenten en filters. Wanneer de tabellen helemaal aan uw wensen voldoen, kunt u deze in diverse indelingen als rapporten downloaden en opslaan. U kunt ook instellen dat rapporten met een specifiek interval worden uitgevoerd en inplannen dat ze per e-mail worden verzonden naar u of andere mensen die toegang hebben tot uw account.
  • Wijzigingsgeschiedenis: Op de pagina 'Wijzigingsgeschiedenis' ziet u de wijzigingen die u in uw account heeft aangebracht. Alle wijzigingen worden weergegeven langs een tijdlijn, die is gekoppeld aan uw accountgegevens. U kunt alle wijzigingen voor een bepaalde periode weergeven, de resultaten filteren op type wijziging (zoals budgetcorrecties of advertentiegroepbewerkingen) en wijzigingen bekijken voor een bepaalde videocampagne. Door uw wijzigingen te vergelijken met de tijdlijn van de prestatiegegevens, kunt u erachter komen welke wijzigingen mogelijk hebben bijgedragen aan veranderingen in uw prestaties.
  • Geavanceerde rapportagetools en visuele diagrammen: Hiermee kunt u gedetailleerde gegevens over de prestaties van uw videoadvertenties bekijken, aanpassen en analyseren.
  • Targeting: U kunt ook nagaan hoe uw video heeft gepresteerd voor bepaalde zoekwoorden, doelgroeptypen en demografische groepen. Klik op de pagina Zoekwoorden, Doelgroepen of Demografie om de bijbehorende statistieken te bekijken.

Opmerking

Als u een videoadvertentie wilt maken, moet uw videocontent op YouTube worden gehost. Dit betekent dat weergaven van uw videoadvertenties het weergavetotaal van uw video verhogen op YouTube (op de weergavepagina van de video en in de accountrapportage van YouTube).

Problemen met uw gegevens oplossen

Verschillen tussen weergavestatistieken in YouTube en Google Ads

We kunnen niet garanderen dat het aantal weergaven dat aan u in rekening wordt gebracht en uw weergavetotaal in YouTube gelijk zijn. Een veelvoorkomende oorzaak voor verschillen bij het bekijken van periodieke weergave-aantallen is dat voor YouTube periodieke statistieken worden verzameld op basis van Pacific Time, terwijl voor Google Ads periodieke statistieken worden verzameld op basis van de door de adverteerder bepaalde tijdzone. Afwijkingen zijn daarom mogelijk, maar we proberen de cumulatieve aantallen ongeveer gelijk te houden. Hoewel er kosten in rekening kunnen worden gebracht voor een bepaald aantal volledige weergaven, zijn sommige van die weergaven niet geschikt voor weergavetotalen van YouTube.

Aangezien YouTube Analytics videogegevens bevat voor alle video's en Google Ads gegevens levert voor een gedeelte van deze weergaven (uw betaalde weergaven), zijn er verschillen tussen de totalen voor videoweergaven.

Verschillen in videopercentageweergaven en call-to-action-klikken in YouTube Insights en Google Ads

Momenteel gelden videopercentageweergaven (kwartielgegevens) in Google Ads alleen voor weergaven voor betaalde Google Ads-advertenties. Dit houdt in dat Google Ads deze informatie niet voor uw video kan tonen als de video wordt weergegeven via een gratis zoekresultaat op Google of in YouTube-zoekresultaten.

Voorbeeld

Een video die u host op YouTube, kan worden gevonden in zoekresultaten van Google of YouTube. Als kijkers op deze video klikken via organische zoekresultaten en interactie hebben met de video, worden er geen kosten in rekening gebracht voor een videoadvertentieweergave of de interacties van de kijker. Deze interacties worden niet opgenomen in de prestatiestatistieken van de video in Google Ads.

De resultaten van uw videoadvertentiegroepen bekijken

Op de pagina Advertentiegroepen kunt u de totale resultaten van uw videoadvertentiegroepen gedurende een bepaalde periode bekijken voor statistieken als vertoningen, klikken, view-through-frequentie (VTF), kosten per weergave (CPV) enz. Voor definities van deze statistieken klikt u op het pictogram Knopinfo ('?') in de koptekst van de kolommen.

1. Selecteer Videocampagnes in het navigatievenster.
  2. Kies Advertentiegroepen in het paginamenu.