Sobre els anuncis de YouTube i les mètriques de visualització

Aquest article descriu les mètriques dels anuncis de YouTube que us ajuden a analitzar el rendiment dels anuncis de vídeo. Podeu obtenir informació sobre mètriques com ara les impressions, les visualitzacions, les implicacions i els clics, així com sobre el tipus de públic a què arribeu.

Aquest article tracta els temes següents:

Nota: tot i que és possible penjar vídeos directament a Google Ads per utilitzar-los als anuncis de vídeo, algunes mètriques de vídeo només estan disponibles per al contingut de vídeo allotjat a YouTube. Com a pràctica recomanada, us suggerim que allotgeu el vídeo a YouTube per a la campanya de vídeo, de manera que tingueu accés al major nombre de mètriques disponibles per mesurar el vostre rendiment de la manera més efectiva possible. També és una pràctica recomanada enllaçar el compte de YouTube al compte de Google Ads, ja que això fa que les accions obtingudes (i altra funcionalitat) estiguin disponibles al compte.

Entendre les mètriques de vídeo fonamentals

Teniu diverses maneres de mesurar com interaccionen els espectadors amb els vostres anuncis de vídeo. Cada mètrica té el seu propi avantatge i us pot ajudar a determinar quins anuncis són més efectius.

Tipus de mètriques de vídeo de YouTube

Obteniu més informació sobre les mètriques de vídeo de YouTube, com ara les impressions, les visualitzacions de pagament, les visualitzacions orgàniques, les interaccions, la implicació, el percentatge de visualitzacions, les mètriques "Vídeo reproduït al", les accions obtingudes, les mètriques de visibilitat i d'Active View, les mètriques de quota d'impressions de display i les mètriques d'increment de notorietat de marca.

Desplega-ho tot

Impressions

Les impressions revelen l'abast de la campanya i la freqüència amb què els espectadors estan exposats a la miniatura in-feed, a la part in-stream inicial del vídeo o a la reproducció del vostre anunci de Shorts.

• Impressions d'anuncis in-stream: aquesta mètrica es comptabilitza quan el vídeo es comença a reproduir a la pàgina de visualització abans, durant o després que el vídeo orgànic de l'espectador es comenci a reproduir.
  • Impressions in-feed: aquesta mètrica es comptabilitza quan l'espectador mira la miniatura del vídeo.
  • Impressions d'anuncis de YouTube Shorts: aquesta mètrica es comptabilitza quan el vídeo es comença a reproduir al feed de Shorts, entre les reproduccions de vídeos de Shorts orgànics.

Les visualitzacions de pagament mostren el nombre de vegades que els espectadors veuen una part més gran de l'anunci o bé l'anunci sencer, i no només la impressió.

• Visualitzacions d'anuncis in-stream: aquesta mètrica es comptabilitza quan l'espectador mira 30 segons del vídeo o tot sencer, el que passi abans. Les interaccions amb l'anunci també poden augmentar el recompte de visualitzacions.
    • Per exemple, les situacions següents es comptabilitzen com a visualitzacions dels anuncis in-stream:
      • Un espectador mira un anunci de vídeo de 20 segons sencer.
      • Un espectador mira 32 segons d'un anunci de vídeo de 40 segons.
      • Un espectador fa clic en un element interactiu d'un anunci de 20 segons al cap de 18 segons, cosa que suposa alhora un increment dels clics i de les visualitzacions.
Nota: quan un espectador fa clic en elements del vostre anunci de vídeo, —com ara crides a l'acció (CTA), targetes, bàners, miniatures o logotips— abans que s'incrementi el recompte de visualitzacions, es comptabilitzen un clic i una visualització.
  • Visualitzacions d'anuncis in-feed: aquesta mètrica es comptabilitza quan la pàgina de visualització del vídeo es carrega després que l'espectador hagi fet clic a la miniatura i se l'hagi dirigit a la pàgina de visualització del vídeo. Algunes excepcions del recompte de visualitzacions són:
    • Visualitzacions d'anuncis in-stream (que no són bumper): si pengeu un vídeo de menys de 10 segons, veureu les visualitzacions a Google Ads, però no s'incrementaran les visualitzacions a YouTube Analytics ni al recompte de visualitzacions públiques de la pàgina de visualització.
    • Visualitzacions d'anuncis bumper i no omissibles: les visualitzacions no es comptabilitzen a Google Ads ni a la pàgina de visualització externa. No podeu accedir a les vostres dades sobre usuaris que han vist l'anunci.
  • Visualitzacions d'anuncis de YouTube Shorts: aquesta mètrica es comptabilitza quan es compleix un dels casos següents:
    • En el cas dels vídeos de menys de 10 segons: els espectadors miren el vídeo sencer o fan clic al botó de crida a l'acció.
    • En el cas dels vídeos de més de 10 segons: els espectadors miren més de 10 segons o fan clic al botó de crida a l'acció.
    • Un espectador fa clic al botó de crida a l'acció d'un anunci de vídeo.

Què passa si ja s'ha incrementat una visualització i després es produeix un clic? Es comptabilitza com una segona visualització?

No. En aquest cas, només incrementem un clic i no una segona visualització.

Un clic a la miniatura in-feed es comptabilitza com a clic?

No. Només incrementa el recompte de visualitzacions un cop s'ha carregat la pàgina de visualització.

Per què hi ha diferències en les visualitzacions registrades a les meves fonts d'informes?

Cal esperar que hi hagi algunes variacions en les visualitzacions que es registren a Google Ads, a YouTube Analytics i a la pàgina de visualització pública (que s'emplena mitjançant YouTube Analytics). Les causes principals són les diferències en l'antiguitat de les dades (la variació en la freqüència d'actualització), els diferents llindars de contingut brossa i les variacions en la idoneïtat dels anuncis comptabilitzats al recompte de visualitzacions públic, que inclou visualitzacions d'anuncis in-stream que no són bumper, d'anuncis bumper i d'anuncis no omissibles. Més informació sobre les diferències entre les dades de visualització de Google Analytics i les de YouTube.

Puc continuar creant llistes de públics a partir dels usuaris que ja han vist els meus vídeos o el meu canal per als formats que no incrementen el recompte de visualitzacions?

Les llistes de públics que depenen d'una visualització (per exemple, "Ha visualitzat qualsevol vídeo d'un canal") no són compatibles amb els formats que no incrementen el recompte de visualitzacions, com ara els anuncis bumper, els anuncis no omissibles i els anuncis in-stream que duren menys de 11 segons. Podeu crear les llistes al compte, però no s'hi afegiran usuaris, ja que aquests usuaris no incrementen el recompte de visualitzacions i, per tant, no s'afegiran a la llista de públics.

He vist les visualitzacions registrades (per exemple, 500) i les he tornat a comprovar més endavant i ara hi ha menys visualitzacions registrades (per exemple, 490 visualitzacions). Per què?

La detecció de trànsit no vàlid i les actualitzacions corresponents poden tardar fins a 30 dies a completar-se del tot. És probable que això tingui relació amb la supressió de les visualitzacions no vàlides dels vostres informes. Tingueu present que, si estaven associades a visualitzacions de pagament, no se us cobra per aquest trànsit no vàlid. Consulteu les factures com a font de confiança pel que fa a les impressions facturables. Obteniu més informació sobre el trànsit no vàlid.

Visualitzacions orgàniques

Quan un espectador mira el vostre vídeo sense cap estímul, com ara un anunci, es parla d'una visualització orgànica. Una visualització es produeix quan una persona mira el vostre vídeo. A fi de mantenir la precisió dels recomptes de visualitzacions, les reproduccions irregulars (com ara el contingut brossa) es treuen de les mètriques de recompte de visualitzacions públiques. Quan incrementa el nombre de visualitzacions, YouTube determina la intenció dels usuaris mitjançant un algoritme.

Les visualitzacions orgàniques tenen criteris diferents per determinar què es comptabilitza com a visualització en comparació de les visualitzacions d'anuncis de pagament. Consulteu les seccions sobre les visualitzacions de pagament i sobre les diferències entre les dades de visualització de Google Analytics i les de YouTube Analytics que trobareu més avall.

Interaccions
La columna "Interaccions" mostra les implicacions amb les campanyes de vídeo. Les implicacions representen l'acció principal associada a un format d'anunci. Obteniu més informació sobre els informes d'implicacions.
A diferència de les visualitzacions, les implicacions es comptabilitzen al cap de 10 segons d'un visionat. En el cas dels vídeos que duren més de 10 segons, les implicacions us donen una idea dels espectadors que han mirat més d'una impressió, però que no han fet una visualització completa (tot i que poden fer-la, cosa que es comptabilitzaria com a implicació). Obteniu més informació sobre les conversions de visualització amb implicació.
Les interaccions us ajuden a comparar el valor i el rendiment de les campanyes de cerca, vídeo i display. Per exemple, podeu utilitzar la columna "Interaccions" per comparar el valor d'un clic de cerca amb el d'una visualització de vídeo. Les interaccions consoliden els informes dels diferents tipus de campanyes, cosa que us proporciona una visió completa.
Consulteu la secció "Implicacions" a continuació per entendre millor aquests conceptes.
Implicacions
Abans de començar, consulteu la secció "Interaccions" anterior per entendre millor aquests conceptes.
En el cas dels vídeos que duren més de 10 segons, les implicacions us donen una idea de la freqüència amb què els espectadors s'impliquen més enllà de la mera impressió (o d'utilitzar el botó d'omissió), però no sempre completen la visualització. La taula següent detalla el format, els criteris i altra informació sobre les implicacions:

Format

Criteris d'implicació

Les visualitzacions es poden incrementar?

Com es registra si hi ha un clic?

Anuncis in-stream i anuncis de vídeo de promoció d'aplicació

Vídeo de menys de 10 segons: els espectadors miren tot el vídeo o fan clic a l'anunci.

Vídeo de més de 10 segons: els espectadors miren més de 10 segons o fan clic a l'anunci.

Sí, si es compleixen els criteris de visualització.

Vídeo de menys de 10 segons: es compta com un clic i una implicació. La visualització s'inclou a Google Ads, però no al recompte de visualitzacions públiques.

Vídeo de més de 10 segons: es comptabilitza com un clic, una visualització i una implicació.

Anuncis de vídeo in-feed

Els espectadors miren 10 segons de l'anunci de vídeo quan està silenciat o bé fan clic a la miniatura per veure'l sencer a la pàgina de visualització. El clic es comptabilitza com a visualització, no es registra com a clic.

Sí, si es compleixen els criteris de visualització.

En aquest cas, el clic no es refereix al clic fet a la miniatura que ha dut l'espectador a la pàgina de visualització. El que es fa és comptabilitzar automàticament un clic com a visualització i implicació quan un espectador és a la pàgina de visualització; aquest clic es registra a més de la visualització i de la implicació que ja s'han registrat.

Anuncis bumper i anuncis in-stream no omissibles

Els espectadors han de fer clic a l'anunci.

No, encara que s'hagi fet un clic.

Els clics es comptabilitzen però les implicacions no.

Anuncis de YouTube Shorts

Vídeos de menys de 10 segons: els espectadors miren el vídeo sencer o fan clic al botó de crida a l'acció.

Vídeos de més de 10 segons: els espectadors miren el vídeo durant més de 10 segons o fan clic al botó de crida a l'acció.

Sí, si es compleixen els criteris de visualització.

El clic es comptabilitza com un clic, una visualització i una implicació.

Nota: si un espectador posa en pausa el vídeo, no es comptarà com un clic.

• Visualització amb implicació (també "Implicacions"): aquesta mètrica, que no està disponible a Google Ads, fa referència a les implicacions que es troben a la columna "Interaccions" quan els espectadors veuen una campanya de vídeo.
  • Taxa d'implicacions: originalment, el càlcul de la taxa d'implicacions es mesurava dividint el nombre de vegades que les persones interaccionen amb el vostre anunci pel nombre de vegades que es mostra l'anunci. Tanmateix, s'ha determinat que és més complex que "Taxa d'implicacions = interaccions / impressions" a causa dels diversos formats d'anunci que es difonen a les campanyes d'acció de vídeo (VAC). El nostre equip de producte està estudiant maneres d'aclarir alguns aspectes dels informes en el futur.
Percentatge de visualitzacions (abans ràtio de visualitzacions completes o VTR)
El percentatge de visualitzacions us ajuda a determinar el percentatge d'impressions que han resultat en una visualització. És testimoni de l'atractiu del vostre anunci i us ajuda a saber quin percentatge de les persones a les quals s'ha presentat el vostre anunci s'ha comptabilitzat com a visualització. Un percentatge de visualitzacions baix pot indicar que la part inicial de la creativitat no és prou atractiva. Obteniu més informació al manual d'estratègia per dissenyar creativitats efectives a YouTube.
Percentatge de visualitzacions = visualitzacions / impressions
Nota: el percentatge de visualitzacions també està disponible per als anuncis in-stream, Shorts i in-feed. Aproximadament entre un 10 i un 15 % es considera la mitjana per al format in-stream en tots els sectors, però pot variar significativament. Tot i que la definició estricta del percentatge de visualitzacions és la mateixa en tots els formats de vídeo, cada format té criteris diferents sobre què es considera una impressió o una visualització. Tingueu presents aquestes diferències a l'hora de comparar el rendiment del percentatge de visualitzacions. Reviseu les definicions de visualització i d'impressió més amunt.
Cost per visualització màxim (CPV màx.)

És l'oferta que definiu per a la campanya o el grup d'anuncis. Ha de ser l'import màxim que esteu disposat a pagar per una visualització a la subhasta.

Cost per visualització mitjà (CPV mitjà): us ajuda a determinar de mitjana la quantitat que pagueu per cada visualització i la rendibilitat dels anuncis basant-se en les visualitzacions com a objectiu principal de la campanya. El CPV és més valuós quan s'utilitza com a mitjà per comparar anuncis, grups d'anuncis i campanyes. Les mètriques aïllades no són tan reveladores. A partir d'aquí, podeu determinar quines estratègies funcionen millor segons el vostre pressupost.

Cost per visualització mitjà = cost / visualitzacions

Quin CPV es pot considerar bo?

La qualificació de "bo" és subjectiva. El CPV mitjà varia en funció del format, el sector, l'estacionalitat i altres factors. La millor comparativa és l'historial de dades de la campanya (per exemple, la rendibilitat del grup d'anuncis A en comparació del grup d'anuncis B de la vostra campanya).

Per què el CPV mitjà supera el meu CPV màxim?

Això es pot donar quan consulteu un interval de dates en què s'ha canviat el CPV. Per exemple:

Els dies de l'1 al 5, el CPV màxim és de 0,20 €.

Els dies del 6 al 10, el CPV màxim és de 0,10 €.

Si consulteu el CPV màxim el dia 10, el compte mostrarà un CPV màxim de 0,10 €. En canvi, si l'interval de dates és del dia 1 al 10, esteu incloent els dies de l'1 al 5, en què el CPV màxim era més alt. Pot ser que el CPV mitjà que veieu registrat superi els 0,10 € als informes a causa dels dies en què l'oferta màxima va ser superior. Reviseu l'historial de canvis i filtreu per canvis d'oferta a fi de saber si un interval de dates se superposa al període en què el CPV es va abaixar.
Mètriques "Vídeo reproduït al"

Les mètriques "Vídeo reproduït al" comptabilitzen el percentatge de persones que han vist el 25%, el 50%, el 75% o el 100% del vídeo entre els espectadors que han iniciat el reproductor. El punt en què s'inicia el reproductor de vídeo serà diferent per a cada format; per exemple, amb els anuncis in-stream, els vídeos es comencen a reproduir automàticament, mentre que en el cas dels anuncis in-feed, ho fan quan es dirigeix l'espectador a la pàgina de visualització després que hagi fet clic a la miniatura.

Els informes de quartils es poden utilitzar juntament amb les altres mètriques, com ara el percentatge de visualitzacions i la retenció de públic (que es troben a les dades de YouTube Analytics), per consultar aproximadament en quin punt del vídeo els usuaris el deixen de mirar. Si observeu una disminució forta en determinats punts (superior a la que es podria considerar un comportament esperat), esbrineu quin pot ser el problema amb la creativitat de l'anunci. Per exemple, als anuncis in-stream és habitual observar una disminució forta d'usuaris al cap de 5 segons, quan se'ls mostra el botó d'omissió.

Aquí teniu un exemple de les mètriques del quartil del 25 %:

Percentatge de "Vídeo reproduït al 25 %" = nombre d'espectadors que continuen mirant el vídeo després que se n'hagi reproduït el 25 % nombre de vegades que s'ha iniciat el reproductor de vídeo

Com funciona:

1. Deu usuaris comencen a mirar el vostre anunci de 20 segons.
  2. Cinc usuaris el deixen de mirar (tanquen el navegador o fan clic en un altre vídeo) al cap de 13 segons.
  3. Tres usuaris el deixen de mirar al cap de 18 segons.
  4. Dos usuaris miren l'anunci sencer.

Els quartils serien aquests:

Quartil

% reproduït

Explicació del percentatge reproduït

25%:

100%

El 100% dels 10 usuaris continuen mirant l'anunci al cap de 5 segons.

50%:

100%

El 100% dels 10 usuaris continuen mirant l'anunci al cap de 10 segons.

75%:

50%

El 50% dels 10 usuaris continuen mirant l'anunci al cap de 15 segons.

100%:

20%

El 20% dels usuaris (2 dels 10) continuen mirant l'anunci fins al final.

Per què ni les visualitzacions ni el percentatge de visualitzacions no coincideixen amb els dels meus informes de quartils si provo de calcular-los manualment?

No podeu fer un seguiment manual del format d'anunci in-feed; el resultat de dividir el 100% reproduït entre les impressions no coincidirà amb el percentatge de visualitzacions. Tingueu present que, en el cas dels anuncis in-feed, les impressions no equivalen a "quan s'inicia el reproductor de vídeo".

També es comptabilitza una visualització si un usuari interacciona amb el vídeo (mitjançant un clic en un URL visible, un bàner complementari o un recurs d'anunci, si n'hi ha). Si un espectador només mira 15 segons d'un vídeo que en dura 20 i després fa clic a l'URL visible per anar a la pàgina de destinació corresponent, es comptabilitzarà com una visualització i s'incrementarà el percentatge de visualitzacions. Ara bé, com que el vídeo no s'ha mirat sencer, aquesta acció no complirà els requisits de la mètrica "Vídeo reproduït al 100%".

Els quartils no són tan precisos com el mecanisme que incrementa el recompte de visualitzacions. Els informes de quartils serveixen per donar una idea del punt del vídeo en què els espectadors el deixen de mirar. No s'han de comparar amb les mètriques de visualització per confirmar-ne l'exactitud, ja que és probable que variïn lleugerament.

Accions obtingudes

Les accions obtingudes inclouen les visualitzacions obtingudes, els m'agrades, els subscriptors, les addicions a llistes de reproducció i les comparticions. Es produeixen quan algú mira el vostre anunci de vídeo i després, en un termini de 7 dies des de la visualització inicial, duu a terme una acció als canals de YouTube enllaçats. Les accions enllaçades no tenen cap cost. Si una mateixa persona mira un anunci diverses vegades, cada visualització es comptabilitza com una única visualització obtinguda.

Nota: es comptarà una visualització obtinguda per cada vídeo únic vist. Si una mateixa persona mira el mateix vídeo diverses vegades, només es comptarà com una única visualització obtinguda.

Les accions obtingudes són una bona manera d'obtenir estadístiques sobre el valor afegit que la campanya ha ajudat a generar. Mostren una gran afinitat amb el vostre canal o la vostra marca i sovint són un bon indicador de la presència de clients d'alt valor.

Nota: les accions obtingudes es poden produir en qualsevol canal enllaçat al vostre compte. Per exemple, si un espectador mira un anunci al canal A (i aquesta acció es comptabilitza com a visualització) i, tot seguit, navega al canal B i indica que li agrada un vídeo, el m'agrada del canal B seria un m'agrada obtingut, sempre que el canal B també estigui enllaçat al compte de Google Ads.

Per què no tinc informes de les mètriques de visualitzacions obtingudes ni de les de subscriptors obtinguts?

Si els anuncis personalitzats estan desactivats en un o més canals de YouTube enllaçats a un compte de Google Ads, no veureu informes d'accions obtingudes. Per veure informes d'accions obtingudes, aquesta casella s'ha de desmarcar. Per canviar l'opció, inicieu la sessió al compte de YouTube i navegueu fins a YouTube Studio. A l'extrem inferior esquerre, aneu a "Configuració" > "Canal" > "Configuració avançada" > desplaceu-vos cap avall fins a la casella de selecció "Desactiva els anuncis basats en interessos".

Assegureu-vos que teniu la casella "Implicació" marcada quan enllaceu el compte de YouTube al compte de Google Ads. Per verificar-ho, aneu al compte de Google Ads i feu clic a "Eines i configuració" > "Comptes enllaçats" > "YouTube". A la columna "Permisos", observareu un pic per a "Implicació" si es va activar quan es va enllaçar el compte.

Tingueu present que si desactiveu els anuncis personalitzats per a alguns canals de YouTube i els activeu per a d'altres, seguireu veient informes d'accions obtingudes al compte de Google Ads corresponent, però no hi veureu de quin canal provenen.

Visibilitat i Active View (desambiguació)
La visibilitat està relacionada amb tots els tipus de campanya; no se centra en els vídeos. Es considera que un anunci és "visible" quan almenys el 50% de la seva superfície es pot veure en pantalla durant 1 segon, en el cas dels anuncis de la Xarxa de Display, o durant 2 segons en el cas dels anuncis de vídeo. Aquesta mètrica s'inclou aquí per poder distingir-la d'altres mètriques relacionades amb els vídeos. Obteniu més informació sobre les mètriques dels informes de visibilitat i d'Active View.
Mètriques de quota d'impressions de display

La quota d'impressions de vídeo es pot consultar extraient les mètriques de quota d'impressions, ja que YouTube forma part de la Xarxa de Display de Google.

La quota d'impressions us ajuda a saber quin volum de l'inventari disponible que podeu mostrar segons la configuració i la segmentació de la campanya està generant impressions. Aquesta mètrica us pot ajudar a entendre el següent:

1. Si la vostra quota d'impressions és inferior al 100%, significa que augmentar l'oferta o el pressupost us pot ajudar a mostrar anuncis més sovint. Per determinar si us cal augmentar l'oferta o el pressupost, consulteu les columnes "Quota d'impressions perdudes".
  2. Si la quota d'impressions és del 100% però no invertiu tot el pressupost, vol dir que podeu ampliar la segmentació.
  3. Si observeu una fluctuació en el volum d'impressions, podeu consultar la columna "Quota d'impressions perdudes de display (rànquing)". És millor segmentar per dia als informes. Si observeu un canvi en el trànsit en un dia concret, és probable que la competència hagi augmentat les seves ofertes, cosa que us haurà fet perdre algunes subhastes. Augmenteu l'oferta per continuar sent competitiu i guanyar subhastes als nivells anteriors.
Mètriques d'increment de notorietat de marca
L'increment de notorietat de marca no està disponible en tots els comptes. Per activar l'increment de notorietat de marca, heu de tenir un representant exclusiu de Google Ads. Si en teniu un, contacteu-hi per demanar-li que l'activi. Obteniu informació sobre com podeu entendre els estats i les mètriques del mesurament d'increment de notorietat de marca a Google Ads.

Mètriques que cal prioritzar en funció dels objectius de la campanya

Tot i que als diferents tipus de campanyes es registren moltes mètriques, algunes han de tenir una prioritat molt més alta a l'hora d'avaluar l'èxit de la campanya en funció dels objectius de campanya que hàgiu seleccionat. Per exemple, si publiqueu una campanya amb l'objectiu "Notorietat de marca i abast", és possible que es registrin conversions, però aquesta no és una mètrica clau per ajudar-vos a avaluar l'èxit de la campanya.

Com funcionen les mètriques de "Notorietat de marca i abast"

Si heu seleccionat "Notorietat de marca i abast" (o Seqüenciació d'anuncis de vídeo a "Consideració de la marca i del producte") com a objectiu de la campanya durant la configuració, a més d'Impressions, Abast únic i Freqüència mitjana d'impressions, heu de centrar-vos en les mètriques següents per avaluar l'èxit de la campanya:

• Cost per cada mil impressions màxim (CPM màx.): és l'oferta que definiu per a la campanya o el grup d'anuncis. Ha de ser l'import màxim que voleu pagar per cada mil impressions a la subhasta.
  • Cost per cada mil impressions mitjà (CPM mitjà): el CPM us ajuda a determinar l'import mitjà que pagueu per cada mil impressions. Tingueu en compte que un bon CPM mitjà varia segons el país, ja que s'han de complir mínims diferents per a les ofertes de CPM.

CPM = cost / (impressions / 1.000)

El CPM mostra la rendibilitat dels vostres anuncis segons les impressions com a objectiu principal de la campanya. El CPM és més valuós quan s'utilitza com a mitjà per comparar anuncis, grups d'anuncis i campanyes (en comparació d'una mètrica aïllada, que no és tan reveladora).

• "Totes les impressions de seqüències de vídeo" (Totes les impr. de seq. d'anuncis de vídeo): és el nombre d'impressions de les campanyes seqüencials d'anuncis de vídeo combinades amb les impressions d'altres campanyes que han contribuït a fer avançar les campanyes seqüencials. Com que els espectadors avancen pels anuncis de vídeo d'una seqüència sigui quina sigui la campanya que mostra el vídeo, aquesta mètrica reflecteix la manera com altres campanyes fora de les seqüencials han contribuït a fer avançar les seqüències. D'aquesta manera, pot ser que es completin més seqüències a un cost inferior.

Un espectador ha de tenir com a mínim una impressió de la seqüència de vídeo perquè s'inclogui aquí una impressió de fora de la seqüència. Tingueu present que aquesta mètrica també inclou les impressions dels comptes de Display & Video 360 enllaçats al compte de Google Ads.

Com funcionen les mètriques "Vendes", "Trànsit al lloc web" i "Contactes"

Si heu seleccionat "Vendes", "Trànsit al lloc web" o "Contactes" com a objectiu de la campanya durant la configuració de la campanya, és recomanable que us centreu en les mètriques següents per avaluar l'èxit de la campanya:

• Conversions postimpressió (VTC): les conversions postimpressió ("Conv. postimpressió") són les conversions que es registren quan als usuaris se'ls difon una impressió del vostre anunci (però que no es comptabilitza com a visualització ni com a clic) i, tot seguit, fan una conversió al vostre lloc web dins del període de conversió. La durada del període de conversió ve determinada pel moment en què es crea la conversió al compte.

Aquesta mètrica exclou automàticament les conversions de persones que també han interaccionat amb algun altre dels vostres anuncis. El mèrit de la conversió postimpressió s'atribueix a l'última impressió d'un anunci de vídeo.

Les visualitzacions que generen conversions es comptabilitzen a la columna "Conversions" i no a la columna de VTC. Les VTC us ajuden a escurçar la distància entre la part superior i la inferior de l'embut de compra. Si només observeu les conversions, pot ser que se us escapi l'impacte que els anuncis han tingut en els usuaris que han fet una conversió basant-se només en una impressió.

• Clics i ràtio de clics d'entrada (CTR): els clics, que es produeixen quan l'espectador fa clic en un element interactiu de l'anunci, i la CTR (clics / impressions) de les campanyes de vídeo no s'han de considerar normalment una prioritat en comparació de les impressions i les visualitzacions (si el vostre objectiu és la notorietat) o amb les conversions (si el vostre objectiu són les vendes). És força normal que els clics i la CTR siguin baixos a les campanyes de vídeo en comparació de les de cerca.

Els clics i la CTR de les campanyes de vídeo no solen ser mètriques que calgui tenir com a prioritat per determinar l'èxit d'una campanya. Poden ser un indicador de fins a quin punt l'anunci demana als usuaris que facin alguna acció quan veuen els anuncis, però la mètrica principal amb què s'atribueixen les conversions a les vostres campanyes de vídeo és la visualització. Per exemple, no cal un clic perquè la campanya obtingui el mèrit d'una conversió, però sí que cal una visualització.

• Conversions: a les campanyes de vídeo, les conversions es mesuren quan un espectador es comptabilitza com a visualització del vostre anunci i, tot, seguit, duu a terme una acció que heu definit com a valuosa per a la vostra empresa, com ara una compra en línia o una trucada a l'empresa des d'un telèfon mòbil. Obteniu més informació sobre el seguiment de conversions.

Què passa amb els anuncis bumper? Si no incrementen les visualitzacions, poden incrementar la columna de conversions?

Sí, però només si l'espectador ha fet clic a l'anunci. Si un espectador fa clic en un anunci bumper, s'incrementarà un clic, però no una visualització. Si tot seguit fa una conversió, es comptabilitzarà com a conversió, i no com a conversió postimpressió.
  • Conversions de visualització amb implicació (EVC): es comptabilitza una conversió de visualització amb implicació quan un espectador no fa clic al vostre anunci de vídeo, però mira almenys 10 segons de l'anunci omissible (després de 5 segons) i, tot seguit, fa una conversió dins del període de conversió de visualització amb implicació. Per revisar els informes d'EVC a Google Ads, feu clic a Segment > seleccioneu Conversions > Tipus d'esdeveniment d'anunci.
    Nota: si un espectador es comptabilitza com a visualització i com a visualització amb implicació (mentre mira el mateix vídeo) i, tot seguit, fa una conversió, incrementarà tant la columna "Conversions" com la columna "Conversions de visualització amb implicació".
    El vídeo és immersiu i efectiu, però, a diferència d'altres formats d'anunci, els espectadors no sempre interaccionen amb els anuncis de vídeo en el mateix moment, sinó que sovint ho fan després de la sessió de visualització. Les EVC capturen el valor de l'anunci sense clic de la manera que reflecteixi millor el comportament de l'espectador que ha interaccionat a la plataforma. Considereu-les com a "punt de l'embut intermedi/inferior" quan es visualitzin al costat de "Conversions postimpressió" (part superior de l'embut de conversió, l'espectador només veu una impressió primer) i de les conversions (part inferior de l'embut de conversió, l'usuari es comptabilitza primer com una visualització).
  • Percentatge de conversions (CVR): el CVR proporciona informació sobre l'eficàcia de l'anunci a l'hora d'aconseguir usuaris per al vostre lloc web i que aquests facin conversions després d'haver-los comptabilitzat com a visualitzacions. Com moltes de les altres mètriques, un bon CVR depèn en gran mesura del sector de l'anunciant.

CVR = conversions / visualitzacions

Entendre les diferències entre les dades de visualització de Google Ads i les de YouTube Analytics

Nota: és habitual i, en alguns casos, previsible que hi hagi una certa discrepància entre les fonts dels informes. La informació següent us ajuda a assegurar-vos que feu comparacions precises i defineix les expectatives sobre el que es considera (a)normal un cop hàgiu confirmat que esteu fent una comparació equànime.

Per tal que la pugueu entendre més fàcilment, a la secció de sota hem abreujat els noms de les plataformes de la manera següent:

GA = Google Ads

YTA = YouTube Analytics

PVP = pàgina de visualització pública (també coneguda com el recompte de visualitzacions públiques que es troba sota un vídeo)

YouTube Analytics vs. la pàgina de visualització pública

La pàgina de visualització pública s'emplena a partir de les dades de YouTube Analytics, de manera que, en general, s'haurien d'assemblar força. En el cas dels vídeos molt populars amb una gran quantitat de visualitzacions en poc temps, és possible que observeu una certa variància si us fixeu en la data del dia en curs, però normalment no passarà amb dates que tinguin entre 48 i 72 hores d'antiguitat.

Tot i que és previsible que hi hagi alguna discrepància entre les fonts dels informes, quan els usuaris observen diferències als informes sovint és perquè estan investigant un format d'anunci que no pot incrementar les visualitzacions o bé perquè estan fent una comparació que no es considera equànime (és a dir, que estan comparant dues coses diferents). Us recomanem que descarteu els punts següents abans de concloure que les discrepàncies que detecteu als informes són conseqüència del nivell de variància previst entre les dues plataformes:

• Confirmeu que el vídeo dura més de 10 segons (idealment, més d'11 per evitar problemes): com que YouTube Analytics no fa un seguiment de les visualitzacions dels vídeos que duren 10 segons o menys (els trobareu registrats a GA, però no a YTA), si el vostre vídeo dura menys de 10 segons, hi haurà una discrepància entre GA i YTA.
Si el vostre vídeo només supera els 10 segons per fraccions de segon (per exemple, si dura 10,2 segons) després de la compressió prèvia a la pujada, de vegades pot passar que quedi just per sota dels 10 segons. Si pengeu un vídeo de més d'11 segons, podeu evitar aquesta situació. Tingueu present que la compressió és molt mínima i resulta imperceptible per als usuaris que miren el vídeo.
  • Confirmeu que el format d'anunci és apte per acumular visualitzacions: tal com s'indica a la secció de visualitzacions de l'article, no tots els formats d'anunci acumulen visualitzacions. Si no teniu cap visualització registrada a Google Ads, és probable que aquest sigui el cas. Obteniu més informació sobre les visualitzacions.
  • Confirmeu que esteu comparant el mateix conjunt de dades:
    • Compareu només les visualitzacions de pagament: l'informe "Visualitzacions" d'YTA mostra les visualitzacions orgàniques i de pagament, mentre que a GA només es mostren les visualitzacions de pagament. Per assegurar-vos que compareu només les visualitzacions de pagament de totes dues fonts, heu d'utilitzar l'informe de fonts del trànsit d'YTA i fixar-vos només en la fila de visualitzacions de pagament.
    • Assegureu-vos que compareu totes les campanyes que utilitzen el vídeo: per exemple, suposem que consulteu les visualitzacions de pagament a l'informe de fonts del trànsit i observeu que heu rebut 1.000 visualitzacions de pagament, però a GA la campanya només en registra 500. Això pot passar perquè el mateix vídeo s'està fent servir com a anunci en una altra campanya del mateix compte de GA o d'un altre. Consulteu els comptes per comprovar si s'està utilitzant el mateix vídeo en altres campanyes. YTA calcularà el total agregat d'aquestes visualitzacions.
  • Eviteu comparar dades molt recents:
    • Doneu a YTA un mínim de 72 hores perquè actualitzi les seves dades, ja que les dades que es mostren a les fonts del trànsit tenen un retard d'entre 48 i 72 hores. Si compareu les dades dels 2 o 3 darrers dies a l'informe de fonts del trànsit i observeu una discrepància, pot ser que hi hagi retards normals en les dades, que s'actualitzaran si espereu uns quants dies. Les dades registrades a GA només tarden unes hores a estar disponibles.
    • Les dades d'YTA es registren segons la zona horària estàndard del Pacífic, mentre que les dades de GA ho fan segons la zona horària definida al compte. Consultar un interval de dates més antic també contribueix a evitar les diferències de zona horària.
  • Discrepàncies esperades: si heu confirmat els punts anteriors (durada del vídeo, mateixa font de dades, absència de retard en les dades) i seguiu detectant una discrepància, és probable que la causa sigui alguna font coneguda de discrepàncies entre les dues fonts:
    1. El reproductor d'anuncis de YouTube està dissenyat per crear una experiència de publicitat en vídeo fluida, en què cada mil·lisegon compta. En alguns casos concrets i exclusius, el flux de la informació de recompte de visualitzacions genera un risc de retards, que el reproductor mira d'evitar. En l'esforç per evitar aquests retards, pot ser que la informació de recompte de visualitzacions arribi a GA, però s'interrompi abans d'arribar a YTA.
    2. Hi ha diverses maneres de treure les visualitzacions brossa dels dos sistemes. Normalment, el filtre de contingut brossa de GA és més estricte, ja que esteu pagant per aquestes visualitzacions.

Per aquest motiu, considerem normal un rang de discrepància del 15 al 20 % entre les dues fonts d'informes. Fem servir la fórmula |(visualitzacions a GA - visualitzacions a YTA) / visualitzacions a GA | * 100 per calcular el percentatge de canvi (és a dir, la discrepància).

Si detecteu una discrepància superior al 15-20 %, contacteu amb el vostre representant d'assistència de Google (idealment, amb informació que mostri que heu confirmat abans tots els punts anteriors). En casos excepcionals, els nostres equips poden identificar una font directa de la discrepància i corregir-la, però si no és el cas, es tracta d'exemples útils que els nostres equips d'enginyers poden utilitzar per fer millores a llarg termini. Tot i que YouTube Analytics és una eina de valor afegit, som conscients de la seva importància per als anunciants i ens esforcem per alinear-ne els informes amb els informes de visualitzacions de Google Ads amb tanta precisió com sigui possible. De moment, cal esperar diferències als recomptes de visualitzacions registrats en aquests dos sistemes. Ara bé, us assegurem que les mètriques dels informes de Google Ads són precises.

Google Ads vs. la pàgina de visualització pública
La pàgina de visualització pública s'emplena a partir de les dades de YouTube Analytics. Si voleu comprovar per què les dades de GA no coincideixen amb les de la PVP, feu les mateixes comprovacions que faríeu per confirmar per què heu trobat diferències entre els informes de GA i d'YTA (que s'enumeren a la secció sobre Google Ads i YouTube Analytics, més amunt).

Enllaç relacionat