Uw advertentiegroepen onderbreken of hervatten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw advertentiegroepen kunt onderbreken, hervatten of verwijderen.

Voordat u begint

Vanaf 18 januari 2017 komen display- en videoadvertentiegroepen zonder targetingmethode in aanmerking voor weergave van advertenties in het Google Display Netwerk en op YouTube. Als eenmalige uitzondering worden met ingang van 18 januari bestaande advertentiegroepen zonder targeting automatisch onderbroken, zodat ze geen advertenties vertonen die u niet wilt weergeven. In de toekomst kunt u advertentiegroepen die nog niet gereed zijn om advertenties weer te geven, handmatig onderbreken. Ga naar Targetinginstellingen in het Display Netwerk voor meer informatie over targeting.

Instructies

Advertentiegroepen onderbreken, inschakelen of verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  3. Bekijk in de kolom Status de huidige status van elke advertentiegroep.
  4. Klik op het selectievakje naast de advertentiegroep of advertentiegroepen die u wilt wijzigen.
  5. Klik boven de advertentiegroepen op het dropdown-menu Bewerken en selecteer Inschakelen, Onderbreken, of Verwijderen.

Verwijderde advertentiegroepen terugvinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  3. Klik linksboven op het pijlpictogram Open navigation panel om het navigatievenster weer te geven.
  4. Klik in het navigatievenster op het pictogram met de drie stippen , selecteer vervolgens Verwijderde items weergeven.
  5. In de kolom Status worden verwijderde advertentiegroepen en advertentiegroepen binnen verwijderde campagnes weergegeven.
Ga naar Google Ads

Wijzigingen aanbrengen in meerdere campagnes, advertenties of advertentiegroepen

Als u bulksgewijs wijzigingen in meerdere campagnes, advertenties, advertentiegroepen, enz. wilt aanbrengen, kunt u bulkuploads gebruiken. Met bulkuploads kunt u een spreadsheet downloaden, offline wijzigingen aanbrengen en de spreadsheet vervolgens uploaden, zodat de wijzigingen direct van kracht worden.

Tips

• U kunt één advertentiegroep onderbreken of hervatten door op het bijbehorende statuspictogram te klikken.
  • Zorg ervoor dat u ten minste drie advertenties in uw advertentiegroep heeft, zodat Google Ads kan optimaliseren voor de boodschap die het beste werkt voor uw potentiële klanten.

Hoe advertentiegroepen werken met andere niveaus van Google Ads

• Advertentiegroepen zijn afhankelijk van campagnes: Als uw advertentiegroep zich in een onderbroken of verwijderde campagne bevindt, worden de advertenties in uw advertentiegroep niet weergegeven. Wanneer uw advertentiegroep zich in een ingeschakelde campagne bevindt, kunnen de advertenties in deze advertentiegroep worden weergegeven (maar u kunt ervoor kiezen ze te onderbreken of te verwijderen).
  • Advertenties zijn afhankelijk van advertentiegroepen: als een advertentiegroep is onderbroken of verwijderd, worden de advertenties in de betreffende advertentiegroep niet weergegeven. Als de advertentiegroep is ingeschakeld, kunt u de bijbehorende advertenties weergeven (maar u kunt er ook voor kiezen ze te onderbreken of te verwijderen).