Angi standardbud for annonsegrupper

En annonsegruppe er en samling av annonser som alle utløses av et delt sett med søkeord. Når du oppretter en ny annonsegruppe, ber vi deg om å opprette den første annonsen og en tilhørende liste over søkeord. Du må også fastsette et standardbud for annonsegruppen (maks. CPC). Dette standardbudet er en praktisk måte å håndtere budene på for alle søkeord i annonsegruppen din. Du kan overstyre standardbudet i annonsegruppen i forbindelse med enkeltsøkeord ved å heve eller senke verdien for maks. CPC på Søkeord-siden.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sånn kan du angi bud når du oppretter nye annonsegrupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  3. Klikk på navnet på en kampanje du vil legge til en ny annonsegruppe i.
  4. Klikk på plussknappen for å opprette en ny annonsegruppe.
  5. Velg en kampanje, og klikk på Opprett annonsegruppe.
  6. Angi annonsegruppenavn, standardbud og søkeord på siden som åpnes.
  7. Klikk på Lagre og fortsett.

Prøv nå

Sånn endrer du standardbudet for én eller flere annonsegrupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonsegrupper i sidemenyen.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av alle annonsegruppene der du vil endre standard maks. CPC-budet.
  4. Klikk på Endre bud i Rediger-rullegardinmenyen som vises.
  5. Skriv inn det nye beløpet for standard maks. CPC-budet.
  6. Klikk på Bruk.

Prøv nå

Bud på søkeordnivå overstyrer standardbudet for annonsegruppen

Hvis du angir enkeltstående søkeordbud eller plasseringsbud, overstyrer enkeltbudene standardbudet for den aktuelle annonsegruppen. Eksempel: Standardbudet ditt for annonsegrupper er NOK 4, men du øker budet for ett av søkeordene dine til NOK 5. Dette søkeordbudet brukes da hver gang det aktuelle søkeordet utløser visning av annonsen din.

Bruk av budjusteringer i kampanjer

Du kan angi budjusteringer for å øke eller redusere budene når annonsen din konkurrerer om å bli vist på mobilenheter, bestemte steder eller bestemte dager og tidspunkter. Hvis kampanjen din kjører i Displaynettverket, kan du angi budjusteringer på annonsegruppenivå for å bruke for eksempel emne- eller plasseringsmålretting. Bruk av budjusteringer kan gi deg mer kontroll over når og hvor annonsen din vises.

Hvis du bruker automatisk budgivning, angir vi standardbudene for deg

Hvis du har valgt manuell budgivning i kampanjen, kan du når som helst endre standardbudene.

Hvis du er en kontoadministrator som foretrekker å delegere oppgaver, kan en automatisk budstrategi passe for deg. Med automatisk budgivning blir budgivningen og de tunge løftene håndtert automatisk, slik at det blir enklere for deg å nå resultatmålene dine. Hver av de automatiske budstrategiene er utviklet for at det skal bli enklere for deg å nå et bestemt forretningsmål, som for eksempel enten det er å maksimere antallet klikk eller konverteringer eller oppnå høyest mulig konverteringsverdi. Finn ut mer om automatisk budgivning.