Hoe advertentiegroepen werken

Een advertentiegroep bevat een of meer advertenties met vergelijkbare doelen. U stelt een bod in dat wordt gebruikt wanneer uw advertentie wordt geactiveerd door de zoekwoorden in de advertentiegroep. Dit wordt een CPC-bod (cost-per-click, kosten per klik) genoemd. U kunt ook biedingen instellen voor afzonderlijke zoekwoorden in de advertentiegroep. Gebruik advertentiegroepen om uw advertenties in te delen op basis van een gemeenschappelijk thema, zoals het type producten of services waarvoor u wilt adverteren.

Advertentiegroepen indelen op thema

Veel adverteerders vinden het handig hun advertentiegroepen te baseren op de secties of categorieën die op hun website worden weergegeven. Stel dat u desserts, dranken en snacks verkoopt op uw website.

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een tabel waarin elke advertentiegroep een lijst met zoekwoorden bevat die is gericht op een te verkopen product. Aan de hand van de lijst met zoekwoorden in elke advertentiegroep zorgt ons systeem ervoor dat advertenties voor deze producten uitsluitend worden weergegeven op websites die op die producten betrekking hebben.

Advertentiegroep: desserts Advertentiegroep: dranken Advertentiegroep: snacks
cupcakes frisdrank aardappelchips
pompoentaart koffie tortillachips
appeltaart ijskoffie borrelnootjes
chocoladetaart ijsthee gezouten pinda's
ijs bruiswater notenmix
koekjes sinaasappelsap rijstwafels