Om annonsgruppernas status

Med status för annonsgrupp kan du se om du annonsgrupp är aktiv eller intet.

Status för annonsgrupper skiljer sig från status för kampanjer, annonser och sökord, även om de kan påverka varandra. Annonsgrupper ingår i en kampanj och varje kampanj kan ha en eller flera annonsgrupper. Varje annonsgrupp innehåller annonser och sökord.

Annonsgrupper kan också inbegripa andra inriktningsmetoder än sökord, som demografi och remarketinglistor. I denna artikel fokuserar vi på annonsgrupper som använder sökordsinriktning.

Annonsgruppens struktur

Kampanj

Kampanj

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonser
sökord

Annonser
sökord

Annonser
sökord

Annonser
sökord

Denna struktur innebär att statusändringar på kampanjnivå påverkar statusen för annonsgrupper, annonser och sökord i kampanjen. En statusändring på annonsgruppsnivå påverkar annonser och sökord som ingår i annonsgruppen, och så vidare.

Om du till exempel pausar en kampanj pausas även annonsgrupperna i kampanjen (och även annonser och sökord). Om du pausar en enskild annonsgrupp i en kampanj som innehåller flera annonsgrupper pausas endast denna annonsgrupp (tillsammans med dess annonser och sökord). Övriga annonsgrupper, annonser och sökord i kampanjen är fortfarande aktiverade. Läs mer om kampanjstatus.

Tips

Visas inte dina annonser? Detta är några av de vanligaste orsakerna:

• Du har inaktiverat en annonsgrupp eller kampanjen den ingår i genom att pausa eller ta bort den.
  • Ditt saldo är förbrukat.
  • Du har inte schemalagt visning av annonserna.

Läs mer om varför du kanske inte ser din annons

Kontrollera annonsgruppens status

I kolumnen Status på fliken Annonsgrupper kan du se om en annonsgrupp är aktiv. Baserat på annonsgruppens status kan du ta reda på

• vilka av dina annonsgrupper som är pausade, aktiverade eller har en annan status
  • vilka ändringar du behöver göra i en annonsgrupp eller dess kampanj
  • om en annonsgrupp har godkänts eller inte enligt Google Ads-policyerna.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ta reda på annonsgruppens status

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Annonsgruppens status visas i kolumnen Status.
  5. Du kan sortera annonsgrupperna efter status genom att klicka på kolumnrubriken Status.
Besök Google Ads

Vad annonsgruppens status innebär

Annonsgruppens status Beskrivning
Kvalificerad Annonsgruppen är inställd för visning. Det kan vara en god idé att se efter på fliken Annonser att enskilda annonser i annonsgruppen inte överträder policyerna och därför inte visas.
Kvalificerad (begränsad)
  • De flesta annonser i denna annonsgrupp har inte godkänts.
  • Alla eller de flesta annonser i denna annonsgrupp begränsas av policyn.
  • De flesta annonser i denna annonsgrupp undergår granskning.
Pausad Du har tillfälligt slutat visa annonser i annonsgruppen. Dess annonser visas inte. Du kan återuppta den pausade annonsgruppen och börja visa annonser igen.
Borttagen Du har tagit bort annonsgruppen. Dess annonser visas inte.
Väntar Alla annonser i denna annonsgrupp undergår granskning.
Ofullständigt Annonsgruppen saknar nödvändiga element (till exempel sökord eller annonser). Dess annonser visas inte.
Inte kvalificerad
  • Kampanjen är pausad: Du har pausat den här annonsgruppens kampanj. Dess annonser visas inte. Du kan återuppta den pausade kampanjen och börja visa annonser igen.
  • Kampanjen har tagits bort: Du har tagit bort annonsgruppens kampanj. Dess annonser visas inte. Du kan återuppta den borttagna kampanjen och börja visa annonser igen.
  • Kampanjen är tillfälligt avstängd: Annonsgruppen visas inte eftersom det förskottsbetalda saldot har tagit slut. Kampanjen och dess annonsgrupper återupptas när du sätter in pengar.
  • Kampanjen är avslutad: Den här annonsgruppen finns i en kampanj som har passerat slutdatumet. Dess annonser visas inte.
  • Kampanjen är vilande: Du har schemalagt denna annonsgrupps kampanj så att den startar senare. Dess annonser visas inte ännu.
  • Det finns inga annonsmaterial i den här annonsgruppen eller så pausas alla annonser.
  • Det finns inga sökord i den här annonsgruppen eller så pausas alla annonsmaterial.
  • Inga annonser i denna annonsgrupp har godkänts.