Forskjeller mellom Google Ads-data og tredjepartsdata

Annonsører legger ofte merke til to typer forskjeller mellom dataene i Google Ads-kontoen sin og dataene i nettjenerloggene eller tredjepartsprogramvaren de bruker for sporing. Den ene typen forekommer når Google Ads-statistikken din viser flere klikk totalt enn det loggene eller sporingsprogramvaren rapporterer. Den andre forekommer når Google Ads-kontoen din viser færre klikk totalt.

Selv om disse avvikene kan være betydelige og noen ganger overraskende, betyr de ikke nødvendigvis at det har forekommet ugyldig aktivitet i forbindelse med annonsene dine. Vi skal se på noen vanlige årsaker til disse avvikene samt gi deg nyttige tips for nøyaktig sporing av klikkene dine. Google verken analyserer eller validerer tredjepartsdata i forbindelse med undersøkelser om ugyldig trafikk. Finn ut mer om ugyldig trafikk.

På denne siden

Årsaker til at det kan vises flere klikk totalt i Google Ads-kontoen din

Vi har sett at de fleste avvikene du finner mellom Google Ads-statistikken din og nettloggene dine eller sporingsprogrammer fra tredjeparter, forekommer fordi tredjepartsmetodene for sporing ikke oppdager alle klikkene annonsene dine mottar. Det er flere grunner til dette:

• Gjentatte klikk: Det kan hende at kundene klikker på annonsen din flere ganger, for eksempel for å sammenligne priser på ulike nettsteder eller foreta undersøkelser. Det kan hende at tredjepartsprogramvaren for sporing ikke teller disse som gjentatte besøk på nettstedet ditt. Så lenge klikkmønstrene ikke passer til en profil for misbruk eller ugyldig aktivitet, medregnes klikkene i Google Ads-kontostatistikken din.
  • Statistikk fra Google-nettverket: Google viser annonser i et stadig voksende nettverk av søkenettsteder, innholdsnettsteder og produkter. Nettsporingsprogramvare gjenkjenner vanligvis ikke at klikk fra nettsteder i Google-nettverket er knyttet til Google. Disse klikkene merkes som regel bare med navnet på tredjepartsnettstedet.
  • Begrensninger i nettleseren: Tredjepartsprogramvaren du bruker til sporing, har begrensninger når det kommer til å spore nettstedbesøk med henvisningsadresser i overskriftene. De fleste nyere nettlesere sender automatisk med en henvisningsadresse når en kunde klikker på annonsen din og føres til nettstedet ditt. En del kunder deaktiverer imidlertid denne funksjonen i nettleserne sine. Noen proxy-tjenere og brannmurer fjerner henvisningsadressen.
  • JavaScript er ikke aktivert: Hvis tredjepartsprogramvaren din for sporing bruker informasjonskapsler for å registrere henvisninger, spores ikke annonseklikk som gjøres i en nettleser der JavaScript ikke er aktivert. I Google Ads-kontoen din registreres derimot klikk som finner sted i nettlesere med eller uten JavaScript aktivert.
  • Viderekoblinger: Du kan ta med viderekoblinger i den endelige nettadressen såfremt viderekoblingen deler domene med visningsadressen. Administrer tredjepartssporingen i alternativene for nettadresser.

Årsaker til at det kan vises færre klikk totalt i Google Ads-kontoen din

Noen ganger kan Google Ads-kontoen din vise færre klikk enn nettloggene dine. Her følger noen forklaringer på dette manglende samsvaret:

• Filtrerte klikk: Googles klikkbeskyttelsesteknologi kan automatisk ha filtrert ut klikk vi anser som ugyldige, noe som hindrer at vi belaster kontoen din for disse klikkene. Du kan se data om de ugyldige klikkene som filtreres bort automatisk fra kontoen din eller spesifikke kampanjer.
  • Gjentatte besøk: En kunde kan – etter å ha klikket på annonsen din – gå til en annen link på nettstedet ditt og deretter klikke på tilbakeknappen i nettleseren. Personen legger kanskje også til et bokmerke for landingssiden for å komme direkte tilbake til nettstedet ditt senere. I begge tilfeller lastes landingssiden inn på nytt, og sporingsprogrammet fra tredjeparten kan telle dette som et nytt klikk.

Øk nøyaktigheten i sporingen med Google Analytics

For å oppnå nøyaktig sporing av trafikk til annonsene dine anbefaler vi Google Analytics, som er et gratis, men omfattende sporingsverktøy. Annonsører som oppretter en Google Analytics-konto, aktiverer automatisk den nyttige funksjonen automatisk merking. Gjennom automatisk merking blir det lagt til en unik identifikator i annonsens endelige nettadresse hver gang noen klikker på den. Dermed blir det mye enklere å skille reelle annonseklikk fra misvisende atferd, så som nye sideinnlastinger. Google belaster deg maksimalt én gang for hver unike tag (hvis vi fastslår at klikket er gyldig).