Problemer med varierende visninger

Via forklaringer kan du få oversikt over større endringer i kontoresultatene med bare ett klikk. Du kan se forklaringer ved å holde markøren over en av beregningene som er understreket, og klikke på Se forklaringer. Om funksjonen er tilgjengelig eller ikke, er avhengig av en rekke kriterier, for eksempel typen kampanje eller budstrategi. Finn ut mer om forklaringer.

Hvis annonser eller søkeord ikke får nok visninger, kan forklaringen være enkel. I utgangspunktet er antallet visninger som annonsene dine får, basert på hvor mange ganger folk søker etter termer som er relatert til søkeordene dine, og i hvor høy grad søkeordene utløser annonsene dine i stedet for konkurrentenes annonser. Konstante variasjoner i nettrafikk, kundeatferd og nettinnhold bidrar også til de normale svingningene i antallet visninger.

Valgene som konkurrentene dine gjør, kan ha innvirkning på visningene dine. Nye konkurrenter eller konkurrenter som justerer de eksisterende kontoene sine, kan ha betydning for hvor mange visninger annonsene dine får. Hvis for eksempel den største konkurrenten din øker budene sine, kan dette føre til at annonsen din forsvinner fra den første siden med søkeresultater. Du vil da kunne oppleve en nedgang i antallet visninger. Mange annonsevisninger kommer fra den første siden med søkeresultater. Når du øker budet ditt, øker du dermed også sannsynligheten for at annonsen din blir vist på den første siden, og at du får flere visninger.

Forbigående hendelser kan også ha stor innvirkning. Tenk for eksempel på ferier eller populære nyhetssaker. Disse kan ha dramatisk innvirkning på antallet visninger (og klikk). I ferietiden kan antallet besøkende på nettstedene til annonsører for dekorasjoner og sesongbetonte trær variere stort. Et annet eksempel er om en kjendis reklamerer for et bestemt klesmerke. I så fall kan annonsører for det aktuelle klesmerket få flere visninger.

Variasjoner i displaynettverket

Av og til foretar Google mindre justeringer for å vise hvordan annonser målrettes og rangeres i Displaynettverket. Derfor kan du i en kort periode se svingninger i antallet visninger og klikk samt den gjennomsnittlige kostnaden per klikk i Displaynettverket. Slike svingninger er imidlertid normale, og det eneste formålet er å bedre det samlede annonseresultatet. Det er svært viktig for oss å opprettholde høy annonsekvalitet, og slike endringer i kvalitetsvurderingen bidrar til at annonsørene kan gjennomføre vellykkede og kostnadseffektive kampanjer samtidig som kundene får en positiv opplevelse.

Færre visninger enn beregnet av søkeordplanleggeren

Det kan hende du legger merke til at antallet visninger som blir antydet av søkeordplanleggeren, er høyere enn det faktiske antallet visninger du oppnår med annonsene dine. Det er flere årsaker til at dette kan skje. Hvis du begrenser budsjettet eller konfigurerer annonseplanlegging slik at annonsene dine bare publiseres til bestemte tider, begrenses antall visninger du får. Verktøyet tar ikke hensyn til dette.

Hvordan Google Instant måler annonsevisninger

Når noen søker på Google med Google Instant, måles antallet annonsevisninger på en annen måte. Disse handlingene telles som visninger:

• Kunden begynner å skrive inn et søk på Google og klikker hvor som helst på siden (søkeresultat, annonse, korrigering av stavefeil, relatert søk).
  • Kunden velger et bestemt søkeforslag ved å klikke på Søk-knappen, trykke på Enter eller velge et av de anslåtte søkene.
  • Kunden slutter å skrive, og resultatene vises i minst tre sekunder.

Vi anbefaler at du overvåker annonseresultatene på samme måte som vanlig. Med Google Instant kan det samlede antallet visninger øke eller bli redusert. Med Google Instant kan imidlertid kvaliteten på klikkene bli bedre, ettersom det blir enklere for brukere å søke med ord som er mer direkte tilknyttet svarene de trenger, med den aktuelle funksjonen. Dermed kan de samlede kampanjeresultatene dine bli bedre.