Problemen met fluctuerende vertoningen

Uitleg geeft u met 1 klik inzicht in grote wijzigingen in de prestaties van uw account. Als u de uitleg wil zien, plaatst u de muisaanwijzer op statistieken die zijn onderstreept en klikt u op Uitleg bekijken. De beschikbaarheid van de functie kan verschillen op basis van verschillende criteria, zoals het campagnetype of het type biedstrategie. Meer informatie over uitleg

Als uw advertentie of zoekwoorden onvoldoende vertoningen ontvangen, is er wellicht een eenvoudige verklaring voor. In principe is het aantal vertoningen dat u ontvangt, gebaseerd op het aantal keren dat mensen zoeken naar termen die gerelateerd zijn aan uw zoekwoorden en op hoe goed uw zoekwoorden uw advertenties activeren in vergelijking met de advertenties van uw concurrenten. Voortdurende verschillen in internetverkeer, gebruikersgedrag en webcontent kunnen ook redenen zijn voor normale fluctuaties in vertoningen.

De keuzes die uw concurrenten maken, kunnen van invloed zijn op uw vertoningen. Nieuwe concurrenten of concurrenten die hun bestaande accounts aanpassen, kunnen het aantal vertoningen beïnvloeden dat uw advertenties ontvangt. Zo kan uw grootste concurrent bijvoorbeeld besluiten om zijn of haar biedingen te verhogen, waardoor uw advertentie van de eerste pagina met zoekresultaten wordt verdreven. Vervolgens stelt u een daling in het aantal vertoningen vast. Aangezien veel advertentievertoningen afkomstig zijn van de eerste pagina met zoekresultaten van Google, kunt u door uw bod te verhogen de kans vergroten dat uw advertentie op de eerste pagina wordt weergegeven en meer vertoningen ontvangt.

Ook tijdelijke gebeurtenissen kunnen veel impact hebben. Zo kunnen vakanties of populaire nieuwsartikelen van grote invloed zijn op het aantal vertoningen en klikken dat u ontvangt. Rond de feestdagen kunnen adverteerders van decoraties en kerstbomen grote verschillen waarnemen in het aantal bezoekers op hun sites. Een ander voorbeeld is een populaire celebrity die een specifiek kledingmerk aanprijst. In dit geval ontvangen adverteerders voor dit merk wellicht meer vertoningen.

Fluctuaties in het Display Netwerk

Google brengt af en toe kleine aanpassingen aan in de targeting en positie van advertenties in het Display Netwerk. Daarom kunt u mogelijk korte tijd fluctuaties zien in uw vertoningen, klikken of gemiddelde kosten per klik in het Display Netwerk. Deze fluctuaties zijn echter normaal en uitsluitend bedoeld om de algehele advertentieprestaties te verbeteren. We vinden het belangrijk een hoge kwaliteit voor advertenties te handhaven. Door deze wijzigingen in de evaluatie van de kwaliteit kunnen we ervoor zorgen dat adverteerders een succesvolle en rendabele campagne kunnen uitvoeren en kunnen we een positieve klantbeleving garanderen.

Minder vertoningen dan geschat door de Zoekwoordplanner

Mogelijk stelt u vast dat de Zoekwoordplanner meer vertoningen aangeeft dan het werkelijke aantal vertoningen dat uw advertenties genereren. Hier volgen enkele mogelijke redenen. Wanneer u uw budget beperkt of advertentieplanning instelt zodat uw advertenties uitsluitend op bepaalde tijdstippen worden weergegeven, wordt het aantal vertoningen dat u ontvangt, beperkt. Het hulpprogramma houdt hier geen rekening mee.

Hoe Google Instant advertentievertoningen meet

Wanneer iemand op Google zoekt met behulp van Google Instant, worden vertoningen van advertenties anders gemeten. Deze acties worden geteld als vertoningen:

• De klant begint een zoekopdracht op Google te typen en klikt ergens op de pagina (op een zoekresultaat, advertentie, andere spellingwijze of gerelateerde zoekopdracht).
  • De klant kiest een specifieke suggestie voor een zoekopdracht door op de knop Zoeken te klikken, op Enter te drukken of door een van de voorspelde zoekopdrachten te selecteren.
  • De klant stopt met typen en de resultaten worden ten minste 3 seconden weergegeven.

We raden u aan de prestaties van uw advertenties op dezelfde manier bij te houden als u normaal doet. Het is mogelijk dat Google Instant uw algehele vertoningspercentages verhoogt of verlaagt. Google Instant kan echter de kwaliteit van uw klikken verbeteren omdat gebruikers door het product beter kunnen zoeken via termen waarmee ze sneller de benodigde antwoorden kunnen vinden. Als gevolg hiervan kunnen de algehele prestaties van uw campagne verbeteren.