Ongelmana vaihtelevat impressioiden määrät

Selityksistä saat tietoa tilisi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista vain yhdellä klikkauksella. Näet selitykset viemällä hiiren minkä tahansa alleviivatun mittarin päälle ja klikkaamalla Näytä selitykset. Ominaisuuden saatavuus voi vaihdella useiden eri tekijöiden (kuten kampanjatyypin tai hintatarjousstrategian tyypin) mukaan. Lue lisää selityksistä.

Jos mainoksesi tai avainsanasi eivät saa riittävästi impressioita, siihen saattaa olla yksinkertainen selitys. Mainostesi saamien impressioiden määrä perustuu niiden hakujen määrään, joissa käyttäjät hakevat avainsanoihisi liittyvillä termeillä, ja siihen, kuinka hyvin mainoksesi näkyvät avainsanoillasi kilpailijoidesi mainoksiin verrattuna. Impressioiden määrän normaaliin vaihteluun vaikuttavat myös verkkoliikenteen, asiakkaiden käyttäytymisen ja verkkosisällön jatkuvat muutokset.

Kilpailijoidesi valinnat voivat myös vaikuttaa impressioihisi. Uudet kilpailijat tai jo käytössä olevaa tiliään muuttavat kilpailijat voivat vaikuttaa mainostesi saamien impressioiden määrään. Esimerkiksi kovin kilpailijasi saattaa päättää nostaa hintatarjouksiaan, mikä voi pudottaa mainoksesi pois hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Tällöin impressioidesi määrä saattaa laskea. Koska suuri osa mainosimpressioista tulee Google-hakutulosten ensimmäiseltä sivulta, hintatarjousta nostamalla lisäät sen todennäköisyyttä, että mainoksesi näkyy ensimmäisellä sivulla ja saa enemmän impressioita.

Lyhytkestoisilla tapahtumilla voi myös olla suuri vaikutus. Ajattele vaikkapa lomasesonkien tai suurten uutisten vaikutusta verkkokäyttäytymiseen. Tällaiset tekijät voivat hyvinkin näkyä impressioiden (myös klikkausten) määrässä. Esimerkiksi joulukoristeiden ja joulukuusien mainostajat saattavat huomata merkittäviä muutoksia sivustojensa kävijämäärissä joulusesongin aikana. Tai jos suosittu julkisuuden henkilö mainostaa tiettyä vaatebrändiä, kyseisen brändin mainostajat saattavat saada enemmän impressioita.

Vaihtelut Display-verkostossa

Google tekee toisinaan pieniä muutoksia siihen, miten mainokset kohdistetaan ja miten niiden sijoitus määräytyy Display-verkostossa. Tästä syystä saatat havaita hetken aikaa vaihtelua Display-verkoston impressioissa, klikkauksissa tai keskimääräisissä klikkauskohtaisissa hinnoissa. Nämä vaihtelut ovat kuitenkin normaaleja, ja niiden tarkoituksena on vain parantaa mainostesi kokonaistuloksia. Mainosten laadun ylläpitäminen on meille tärkeää, ja näiden laadunarviointimuutosten avulla pyrimme varmistamaan, että mainostajien kampanjat onnistuvat, ovat kustannustehokkaita ja tarjoavat myönteisen asiakaskokemuksen.

Impressioiden määrä on pienempi kuin avainsanojen suunnittelijan arvio

Saatat havaita, että avainsanojen suunnittelijan antama arvio impressioiden määrästä on suurempi kuin mainostesi saama todellinen impressiomäärä. Tähän on muutamia mahdollisia syitä. Budjetin rajoittaminen tai mainosten ajoituksen määrittäminen siten, että mainoksesi ovat käynnissä vain tiettyinä aikoina, rajoittavat saamiesi näyttökertojen määrää, ja tämä ei näy näiden työkalun arvioissa.

Miten Google Instant mittaa mainosimpressioita?

Kun käyttäjä hakee Googlesta Google Instantin avulla, mainosimpressiot mitataan eri tavalla. Seuraava toiminta lasketaan impressioksi:

• Asiakas alkaa kirjoittaa hakulauseketta Googleen ja klikkaa sivun mitä tahansa kohtaa (kuten hakutulosta, mainosta, oikeinkirjoitusehdotusta tai samankaltaista hakua).
  • Asiakas valitsee tietyn hakuehdotuksen klikkaamalla Haku-painiketta, painamalla Enteriä tai valitsemalla jonkin ennakoidun hakutermin.
  • Asiakas lopettaa kirjoittamisen ja tulokset näkyvät vähintään kolmen sekunnin ajan.

Suosittelemme, että seuraat mainosten tuloksia samalla tavalla kuin yleensä. Google Instant voi nostaa tai laskea yleisiä impressiotasoja. Google Instant voi kuitenkin parantaa klikkausten laatua, koska se auttaa käyttäjiä hakemaan termeillä, jotka ohjaavat heidät nopeammin haluamiinsa tuloksiin. Kampanjan kokonaistulokset voivat parantua.