Ongelmana vaihtelevat näyttökertojen määrät

Jos mainoksesi tai avainsanasi eivät saa riittävästi näyttökertoja, siihen saattaa olla yksinkertainen selitys. Mainostesi saamien näyttökertojen määrä perustuu niiden hakujen määrään, joissa käyttäjät hakevat avainsanoihisi liittyvillä termeillä, ja siihen, kuinka tehokkaita avainsanasi ovat mainosten käynnistämisessä verrattuna kilpailijoihisi. Näyttökertojen määrän normaaliin vaihteluun vaikuttavat myös verkkoliikenteen, asiakkaiden käyttäytymisen ja verkkosisällön jatkuvat muutokset.

Kilpailijoidesi toimenpiteet voivat myös vaikuttaa mainostesi näyttökertojen määrään. Uudet kilpailijat tai jo käytössä olevaa tiliään muuttavat kilpailijat voivat vaikuttaa mainostesi saamiin näyttökertoihin. Esimerkiksi kovin kilpailijasi saattaa päättää nostaa hintatarjouksiaan, mikä voi työntää mainoksesi pois hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Tällöin omien näyttökertojesi määrä saattaa laskea. Koska suuri osa mainosten näyttökerroista tulee Google-hakutulosten ensimmäiseltä sivulta, hintatarjousta nostamalla lisäät todennäköisyyttä, että mainoksesi näkyy ensimmäisellä sivulla ja että se saa enemmän näyttökertoja.

Lyhytkestoisilla tapahtumilla voi myös olla suuri vaikutus. Ajattele vaikkapa lomasesonkien tai suurten uutisten vaikutusta verkkokäyttäytymiseen: tällaiset tekijät voivat hyvinkin näkyä kampanjasi näyttökertojen (kuten myös napsautusten) määrässä. Esimerkiksi joulukoristeiden ja joulukuusien mainostajat saattavat huomata merkittäviä muutoksia sivustojensa kävijämäärissä joulukauden aikana. Toinen esimerkki on suosittu julkisuuden henkilö, joka mainostaa tiettyä vaatemerkkiä. Tässä tapauksessa kyseisen tuotemerkin mainostajat saattavat saada enemmän näyttökertoja ja napsautuksia.

Vaihtelut Display-verkostossa

Google tekee toisinaan pieniä muutoksia siihen, miten mainokset kohdistetaan ja miten niiden sijoitus määräytyy Display-verkostossa. Tästä syystä saatat havaita vaihtelua Display-verkoston näyttökerroissa, napsautuksissa tai keskimääräisissä napsautuskohtaisissa hinnoissa hetken aikaa. Nämä vaihtelut ovat kuitenkin normaaleja, ja niiden tarkoituksena on vain parantaa mainostesi kokonaistehokkuutta. Mainosten laadun ylläpitäminen on meille tärkeää, ja näiden laadunarviointimuutosten avulla pyrimme varmistamaan, että mainostajien kampanjat ovat menestyviä ja kustannustehokkaita ja että ne tarjoavat myönteisen asiakaskokemuksen.

Näyttökertojen määrä on pienempi kuin avainsanatyökalun arviot

Voit havaita, että avainsanojen suunnittelijan sinulle antamien näyttökertojen määrä on suurempi kuin mainostesi saama kokonaisnäyttökertojen määrä. Tähän on muutamia mahdollisia syitä. Budjetin rajoittaminen tai mainosten ajoituksen määrittäminen siten, että mainoksesi ovat käynnissä vain tiettyinä aikoina, rajoittavat saamiesi näyttökertojen määrää, ja tämä ei näy näiden työkalun arvioissa.

Miten Google Instant mittaa mainosten näyttökertoja?

Kun joku tekee Google-haun Google Instantin avulla, mainosten näyttökerrat mitataan eri tavalla. Nämä toiminnot lasketaan näyttökerroiksi:

• Asiakas alkaa kirjoittaa hakulauseketta Googleen ja napsauttaa sivun mitä tahansa kohtaa (hakutulosta, mainosta, oikeinkirjoitusehdotusta, aiheeseen liittyvää hakua).
  • Asiakas valitsee tietyn hakuehdotuksen napsauttamalla Haku-painiketta, painamalla Enter-painiketta tai valitsemalla yhden ennakoiduista kyselyistä.
  • Asiakas lopettaa kirjoittamisen ja tulokset näkyvät vähintään kolmen sekunnin ajan.

Suosittelemme seuraamaan mainostesi tehokkuutta samalla tavoin kuin yleensä. Google Instant voi kasvattaa tai vähentää näyttökertamääriä. Google Instant voi kuitenkin parantaa napsautusten laatua, koska se auttaa hakemaan termeillä, jotka vievät hakijan nopeammin tarvitsemaansa tulokseen. Näin ollen myös kampanjasi tehokkuus voi parantua.