Legg til nye betalingsmåter i Google Ads

En betalingsmåte er det du bruker når du skal betale for Google Ads-kostnadene dine.

Hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige i kontoen din, avhenger av land og valuta. Bruk verktøyet for betalingsmåter for å se hvilke betalingsmåter du kan velge i kontoen din.

Vær oppmerksom på at enkelte betalingsmåter i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke den aktuelle betalingsmåten.

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Veiledning

Fremgangsmåten for å legge til en betalingsmåte er avhengig av om det er første gang du registrerer faktureringsinformasjon i Google Ads.

Hvis du angir faktureringsinformasjon for første gang

Etter at du har opprettet en Google Ads-konto, kan du oppgi faktureringsinformasjonen din på denne måten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet og så på Faktureringsinnstillinger under Fakturering.
  3. Velg landet eller territoriet bedriften er hjemmehørende i. Klikk på Fortsett.
  4. Angi bedriftens adresse. Klikk på Fortsett.
  5. Velg faktureringsinnstillinger, og oppgi faktureringsinformasjon. Hvilke alternativer du ser, avhenger av landet i faktureringsadressen, valutaen du har valgt, og om noen betalingsmåter er midlertidig utilgjengelige for kontoen din.
  6. Les og godta vilkårene for Google Ads.
  7. Klikk på Send inn og aktivér.
    • Hvis du har valgt automatisk betaling som betalingsinnstilling: Når kontoen din er aktivert, og faktureringsinformasjonen er behandlet, kan eventuelle nye annonser og kampanjer du lager, bli vist på Google. Hvis du ikke vil vise annonsene dine umiddelbart, må du huske å sette kampanjene dine på pause.
    • Hvis du har valgt manuell innbetaling som betalingsinnstilling: Annonsene dine blir vist så fort du har midler på kontoen. Klikk på verktøyikonet , velg Fakturering, og klikk så på Foreta en betaling for å legge til midler.

Hvis du allerede har oppgitt faktureringsinformasjon

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet og så på Faktureringsinnstillinger under Fakturering.
  3. Klikk på Betalingsmåter i menyen til venstre.
  4. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  5. De tilgjengelige betalingsmåtene vises. Disse er basert på bedriftsadressen din, valutaen i kontoen din, betalingsinnstillingen din og hvorvidt noen betalingsmåter er midlertidig utilgjengelige for kontoen din.
  6. Angi informasjon om betalingsmåten din, og godta vilkårene for Google Ads.
  7. Hvis du vil gjøre dette til den primære betalingsmåten din, må du kontrollere at ruten ved siden av Angi denne betalingsmåten som primær betalingsmåte er krysset av.
  8. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du legger til en bankkonto som betalingsmåte, må du også bekrefte bankkontoen din. Husk at dette kan ta 3–5 virkedager i enkelte tilfeller. Finn ut mer om hva du kan forvente deg når du legger til en bankkonto som betalingsmåte.

Linker til beslektet innhold