Legg til en ny betalingsmåte i Google Ads

En betalingsmåte er det du bruker for å betale for Google Ads-kostnadene dine.

Hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av land og valuta. Bruk verktøyet for betalingsalternativer for å se hvilke betalingsmåter som er tilgjengelige for kontoen din.

Vær oppmerksom på at enkelte betalingsmåter i enkelte tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke betalingsmåten.

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Veiledning

Fremgangsmåten for å legge til en betalingsmåte er avhengig av om det er første gang du registrerer faktureringsinformasjon i Google Ads.

Hvis du angir faktureringsinformasjon for første gang

Etter at du har opprettet en Google Ads-konto, legger du inn faktureringsinformasjonen din på følgende måte:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet og så på Fakturering og betalinger.
  3. Velg landet eller området bedriften er hjemmehørende i. Klikk på Fortsett.
  4. Angi bedriftens adresse. Klikk på Fortsett.
  5. Velg faktureringsinnstillinger, og legg inn faktureringsinformasjon. Hvilke alternativer du ser, avhenger av landet i faktureringsadressen, valutaen du har valgt, og om noen betalingsmåter er midlertidig utilgjengelige for kontoen din.
  6. Les og godta vilkårene for Google Ads.
  7. Klikk på Send inn og aktiver.
    • Hvis du har valgt automatisk betaling som betalingsinnstilling: Når kontoen din er aktivert og faktureringsinformasjonen er behandlet, kan eventuelle nye annonser og kampanjer du lager, bli vist på Google. Hvis du ikke vil kjøre annonsene dine umiddelbart, må du huske å sette kampanjene på pause.
    • Hvis du har valgt manuell innbetaling som betalingsinnstilling: Annonsene dine begynner å kjøre så snart du har midler i kontoen. Klikk på verktøyikonet og velg Fakturering. Klikk deretter på Foreta en betaling for å legge til midler.

Hvis du allerede har lagt inn faktureringsinformasjon

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet og så på Fakturering og betalinger.
  3. Klikk på Betalingsmåter på menyen til venstre.
  4. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  5. De tilgjengelige betalingsmåtene vises. Disse er basert på bedriftsadressen din, valutaen i kontoen din, betalingsinnstillingen din og hvorvidt noen betalingsmåter er midlertidig utilgjengelige for kontoen din.
  6. Angi informasjon om betalingsmåten din, og godta vilkårene for Google Ads.
  7. Hvis du vil gjøre dette til den primære betalingsmåten din, må du kontrollere at ruten ved siden av Angi denne betalingsmåten som primær betalingsmåte er krysset av.
  8. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du legger til en bankkonto som betalingsmåte, må du også bekrefte bankkontoen din. Husk at dette kan ta 3–5 virkedager i enkelte tilfeller. Finn ut mer om hva du kan forvente når du legger til en bankkonto som betalingsmåte.

Linker til beslektet innhold