Find ud af, hvorfor du er blevet debiteret

• Med Google Ads bliver du ikke debiteret for mere end dine annonceringsomkostninger, eksklusive skatter og gebyrer, der gælder for visse lande.
  • Din debitering dækker dine annonceringsomkostninger og ubetalte omkostninger fra tidligere faktureringsperioder, plus skatter og gebyrer, der gælder i visse lande.
  • Du bliver dog aldrig debiteret et større beløb end det, der er angivet som din betalingsgrænse.

Din debitering

Din debitering dækker dine annonceringsomkostninger, skatter og gebyrer (hvis det er relevant) samt eventuelle ubetalte omkostninger, der omfatter skatter og gebyrer, fra tidligere faktureringsperioder.

Debiteret beløb = Aktuelle omkostninger

(omkostninger fra denne faktureringsperiode)

+ Udestående saldo

(ubetalte omkostninger fra tidligere faktureringsperioder)

Hvis dine samlede annonceringsomkostninger overstiger din betalingsgrænse (det beløb, der udløser en debitering), føjes de ekstra omkostninger til din udestående saldo til næste debitering.

Eksempel 1

Dit månedlige forbrug er mindre end din betalingsgrænse (det saldobeløb, der udløser en debitering), f.eks. i følgende situationer:

• Din seneste betalingsdato var den 15. juli
  • Din betalingsgrænse er 50 USD
  • Dit månedlige forbrug for august er 49 USD
  • I ovenstående eksempel vil du blive debiteret 49 USD den 15. august.

Eksempel 2

Hvis dit månedlige forbrug er større end din betalingsgrænse (det saldobeløb, der udløser en debitering), f.eks. i følgende situationer:

• Din seneste betalingsdebitering blev foretaget den 15. juli
  • Din betalingsgrænse er 250 USD
  • Dit månedlige forbrug er 275 USD
  • I ovenstående eksempel bliver du debiteret 250 USD i august på en dato, hvor din saldo overstiger betalingsgrænsen på 50 USD. Derudover vil du blive debiteret for den resterende saldo på 25 USD den 15. august.

Ofte stillede spørgsmål om debiteringer

Klik på nedenstående links for at få svar på spørgsmål vedrørende debiteringer, du har set.

Jeg er blevet debiteret mere end én gang på en måned

Debiteringer foretages normalt ikke kun én gang om måneden eller ved månedens udgang. De kan foretages flere gange i løbet af måneden og baseres hovedsageligt på grænser, eller når din konto når det beløb, der er angivet. Dette beløb udløser en debitering, hvilket altså betyder, du kan blive debiteret flere gange om måneden. Hvis du aldrig overstiger din betalingsgrænse inden for en måned, vil du automatisk blive debiteret på den samme dato hver måned (der kan ske ændringer i din automatiske betalingsdato f.eks. i forbindelse med kortere måneder eller skudår).

Eksempel

Hvis din betalingsgrænse er 500 USD, vil du blive debiteret, hver gang dine omkostninger når op på 500 USD inden for den samme måned. Hvis dine samlede omkostninger er på 1500 USD på en måned, vil du blive debiteret 500 USD tre gange (3 x 500 = 1500).

Eksempel

Hvis din seneste automatiske betaling blev foretaget den 31. august, din betalingsgrænse er 500 USD, og du aldrig overstiger den pågældende grænse inden for en måned, vil din næste automatiske debitering blive foretaget den 30. september alle måneder fremover. Husk! Februar har færre dage, og i februar vil du blive debiteret den 28. (eller den 29. februar i et skudår).

Identiske debiteringer

Dette sker sjældent, men hvis du kan se to identiske debiteringer fra Google Ads på dit kreditkort- eller kontoudtog, kan det skyldes to ting:

• Godkendelsesanmodning: Dette er en anmodning, der genereres mellem vores faktureringssystem og den bank, der har udstedt dit kreditkort. Det sker, stort set hver gang der foretages en betaling, og anmodningen vises som et afventende beløb, der er identisk med en allerede behandlet debitering. Disse anmodninger forsvinder normalt automatisk efter et par dage, selv om det kan variere fra bank til bank.
  • Dobbelt debitering: En fejl kan medføre en dobbelt debitering, dvs., at din konto debiteres for det samme beløb to gange, og ingen af debiteringerne er markeret som afventer på udtoget.

Hvis der på dit kontoudtog vises en dobbelt debitering eller en dobbelt godkendelsesanmodning, der ikke forsvinder af sig selv, skal du kontakte din bank for at få hjælp.

Tjek din udestående saldo ved at klikke på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] og derefter klikke på Faktureringsoversigt under "Fakturering". Tjek, om begge betalinger vises, og om saldoen er korrekt. Hvis dette er tilfældet, er der ingen grund til at kontakte Google.

Nogle dage blev jeg debiteret for mere end det daglige budget

Søgetrafikken på internettet svinger fra dag til dag. For at kompensere for disse udsving og sikre, at dine kampagner er så effektive som muligt, kan Google tillade op til dobbelt så mange interaktioner pr. dag som det antal, der ellers burde kunne opnås med dit daglige budget. Det kalder vi for overlevering.

Vores system sørger dog for, at du i en given faktureringsperiode aldrig debiteres for mere end antallet af dage i faktureringsperioden ganget med dit gennemsnitlige daglige budget.

Hvis dit budget f.eks. er 10 USD pr. dag, og du debiteres for en månedlig faktureringsperiode, betaler du maksimalt 300 USD.

Hvis Google laver overlevering af dine annoncer, og du debiteres for højere omkostninger i en faktureringsperiode, end dit budget tillader, bliver din konto automatisk krediteret. Hvis du f.eks. akkumulerer klik til en værdi af 35 USD pr. måned, men har et gennemsnitligt dagligt budget på 1 USD (og dermed 30 USD for en månedlig faktureringsperiode), får du en overleveringskredit på 5 USD.

Bemærk! Kampagner af typen betal for konverteringer faktureres anderledes. Hvis du har en kampagne af denne type, kan du blive faktureret for mere end dobbelt så meget som dit gennemsnitlige daglige budget.

Sådan ser du, om du har fået overleveringskredit:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst på siden, og vælg derefter Oversigt under "Fakturering". Gå dertil nu
  3. Klik på Transaktioner i menuen til venstre.
  4. Klik på Kampagneaktivitet.
  5. Krediteringer for aktivitet, der overskrider budgettet, er markeret som Overleveringskredit.
Jeg er blevet debiteret efter at have startet en manuel betaling

Hvis du bruger automatisk betaling og derefter foretager en manuel betaling, debiteres du muligvis i din automatiske faktureringscyklus. Årsagen er følgende:

• Der var allerede en automatisk betaling i gang, da du indledte din betaling: Den automatiske betalingscyklus kører efter et fast skema, så hvis du foretog din betaling, da denne betaling allerede var i gang, debiteres du muligvis også her. Denne situation opstår typisk, hvis du foretager en betaling, når du er tæt på faktureringsgrænsen, sidst i kalendermåneden eller sidst i en månedlig faktureringsperiode.
  • Du har nået slutningen af din faktureringsperiode: Når du foretager en manuel betaling, vender din konto tilbage til sin normale faktureringsperiode. Der foretages en automatisk debitering, når dine kontoomkostninger når op på din betalingsgrænse, eller efter eller på den samme betalingsdato som din seneste automatiske betaling, alt efter hvad der indtræffer først.
Jeg er blevet debiteret efter at have indtastet en kampagnekode

Når du ikke har mere kampagnekredit tilbage, fortsætter dine annoncer med at blive vist, og der påløber annonceringsomkostninger, hvis du altså bruger indstillingen til automatisk betaling. Hvis du har brugt al din kredit, og du ikke vil have, at der påløber annonceringsomkostninger, skal du sætte dine kampagner på pause.

Jeg er blevet debiteret uden for min faktureringscyklus

Der kan være følgende årsager til, at du er blevet debiteret uden for din faktureringscyklus:

• Du har foretaget en manuel betaling (ved at klikke på knappen Foretag en betaling på din konto). Selvom automatiske betalinger behandles inden for en fast faktureringscyklus, kan du foretage en manuel betaling på et hvilket som helst tidspunkt.
  • Din konto er muligvis for nylig blevet opgraderet til en ny faktureringsgrænseflade. Hvis dette sker, debiteres du for din kontosaldo på opgraderingstidspunktet – du debiteres ikke for opgraderingen. Denne engangsdebitering er uden for din normale faktureringscyklus. Alle fremtidige debiteringer bør ske i overensstemmelse med din normale faktureringscyklus.
Jeg er blevet debiteret, efter at jeg har standset annoncevisningen eller lukket min konto

Hvis du stopper dine annoncer – ved at annullere din konto eller ved at fjerne eller sætte dine kampagner på pause – kan det tage Google Ads-systemet flere timer at standse visningen af dine annoncer helt. Herefter påløber der ikke flere omkostninger.

Du faktureres dog for eventuelle ubetalte annonceringsomkostninger, der er påløbet, før dine annoncer holdt op med at blive vist. Vores system har en månedlig faktureringsperiode, så der kan gå flere uger inden den sidste debitering.

Du kan se, om du har ubetalte annonceringsomkostninger, ved at klikke på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon], vælge Oversigt under "Fakturering" og derefter se din nuværende saldo øverst på siden.

Debiteringerne på kontoudtoget matcher ikke dem, der vises på min Google Ads-konto

Nogle gange er der en smule forskel på debiteringerne på kontoudtoget og dem, du kan se på din Google Ads-konto. Her er et par mulige årsager til dette:

Der kan være en eller to dages forskel på debiteringer
I de fleste tilfælde er dette helt naturligt, da debiteringer ikke altid registreres i Google Ads og på kontoudtogene på samme dag. Da Google Ads og bankerne benytter forskellige systemer, overføres betalingerne ikke altid samtidigt.

Bankens debiteringer vises ikke i Google Ads
Hvis det skulle ske, kan du her se, hvordan du kan gennemgå de to konti:

1. Hvis du har mere end én Google Ads-konto, skal du tjekke hver konto for at se, om debiteringerne vises (dit ticifrede kunde-id er typisk angivet på kontoudtoget). Nedenfor kan du læse mere om, hvordan debiteringer vises, og du kan også få flere oplysninger om uautoriserede debiteringer.
  2. Hvis du stadigvæk ikke kan finde ud af, hvor debiteringen kommer fra, kan du kontakte vores supportteam. Tag et skærmbillede eller en scanning af de pågældende debiteringer. Det vil være en hjælp for os, når vi skal finde frem til debiteringen. Husk at overstrege alle debiteringer og andre oplysninger, der ikke har betydning for den pågældende debitering – det er vigtigt for os at beskytte dine personlige oplysninger.