Find ud af, hvorfor du er blevet debiteret

• Google Ads debiterer dig aldrig for mere end dine annonceringsomkostninger.
  • Debiteringen dækker både dine annonceringsomkostninger og ubetalte omkostninger fra tidligere faktureringscyklusser.
  • Du bliver dog aldrig debiteret et større beløb end det, der er angivet som din betalingsgrænse.

Din debitering

Din debitering dækker både dine annonceringsomkostninger og eventuelle ubetalte omkostninger fra tidligere faktureringscyklusser.

Debiteret beløb = Aktuelle omkostninger

(omkostninger fra denne faktureringsperiode)

+ Udestående saldo

(ubetalte omkostninger fra tidligere faktureringsperioder)

Hvis dine samlede annonceringsomkostninger overstiger din betalingsgrænse (det beløb, der udløser en debitering), føjes de ekstra omkostninger til din udestående saldo til næste debitering.

Eksempel

Den 20. januar debiteres du automatisk for dine Google Ads-omkostninger. Din kontosaldo efter debiteringen er 27,50 DKK. Dine annoncer fortsætter med at blive vist og opsamle omkostninger.

• Den 19. februar, dvs. 30 dage efter den seneste automatiske debitering, debiteres du midt på dagen.
  • I løbet af denne periode på 30 dage har du akkumuleret omkostninger til en værdi af 962,50 DKK, og du har modtaget servicejusteringer til en værdi af 2,75 DKK. Det skyldige beløb for denne periode er altså 959,75 DKK (962,50 - 2,75 DKK).
  • Husk også, at du har en udestående saldo på 27,50 DKK fra sidste betalingsperiode. Når dette beløb lægges til de 959,75 DKK, bliver det samlede beløb ved døgnets afslutning den 19. februar 987,25 DKK. Det er det beløb, der vises i kolonnen "Slutsaldo", når ​​døgnet er omme.
  • Eftersom du blev debiteret midt på dagen og dine annoncer genererede aktivitet hele dagen, blev du imidlertid kun debiteret 907,50 DKK. Dette er din samlede saldo, før Google anmodede om betaling.
  • Saldoen på din konto er 79,75 DKK (987,25 - 907,50 DKK) efter debiteringen. Dette beløb vises som din "Startsaldo" den 20. februar og overføres til din næste debitering.

Ofte stillede spørgsmål om debiteringer

Klik på nedenstående links for at få svar på spørgsmål vedrørende debiteringer, du har set.

Jeg er blevet debiteret mere end én gang på en måned

Debiteringer foretages ikke kun én gang om måneden eller ved månedens udgang. De foretages løbende i løbet af måneden og baseres hovedsageligt på grænser, eller når din konto når det beløb, der er angivet. Dette beløb udløser en debitering, hvilket altså betyder, du kan blive debiteret flere gange om måneden.

Hvis din betalingsgrænse eksempelvis er 275 DKK, bliver du debiteret, hver gang dine omkostninger når op på 275 DKK. Hvis dine samlede omkostninger således er 825 DKK på en måned, vil du blive debiteret 275 DKK tre gange (3 x 275 = 825).

Identiske debiteringer

Dette sker sjældent, men hvis du kan se to identiske debiteringer fra Google Ads på dit kreditkort- eller kontoudtog, kan det skyldes to ting:

• Godkendelsesanmodning: Dette er en anmodning, der genereres mellem vores faktureringssystem og den bank, der har udstedt dit kreditkort. Det sker, stort set hver gang der foretages en betaling, og anmodningen vises som et afventende beløb, der er identisk med en allerede behandlet debitering. Disse anmodninger forsvinder normalt automatisk efter et par dage, selv om det kan variere fra bank til bank.
  • Dobbelt debitering: En fejl kan medføre en dobbelt debitering, dvs., at din konto debiteres for det samme beløb to gange, og ingen af debiteringerne er markeret som afventer på udtoget.

Hvis der på dit kontoudtog vises en dobbelt debitering eller en dobbelt godkendelsesanmodning, der ikke forsvinder af sig selv, skal du kontakte din bank for at få hjælp.

Sørg for at gennemgå din udestående saldo ved at klikke på værktøjsikonet  og derefter klikke på Fakturering og betalinger. Tjek, om begge betalinger vises, og om saldoen er korrekt. Hvis dette er tilfældet, er der ingen grund til at kontakte Google.

Nogle dage blev jeg debiteret for mere end det daglige budget

Søgetrafikken på internettet svinger fra dag til dag. For at opveje disse udsving og sikre, at dine kampagners potentiale udnyttes fuldt ud, tillader Google muligvis op til dobbelt så mange interaktioner pr. dag som det antal, der ellers burde kunne opnås med dit daglige budget. Det kalder vi for overlevering.

Vores system sørger dog for, at du inden for en bestemt faktureringsperiode aldrig debiteres mere end antallet af dage i den pågældende faktureringsperiode ganget med dit daglige budget.

Hvis dit budget f.eks. er på 60 DKK pr. dag, og du debiteres for en 30-dages faktureringsperiode, betaler du maksimalt 1.800 DKK.

Hvis Google laver overlevering af dine annoncer, og du debiteres for højere omkostninger i en faktureringsperiode, end dit budget tillader, bliver din konto automatisk krediteret. Hvis du f.eks. akkumulerer klik til en værdi af 175 DKK pr. måned, men har et dagligt budget på 5 DKK (og dermed 150 DKK for en faktureringsperiode på 30 dage), får du en overleveringskredit på 25 DKK.

Bemærk! Kampagner af typen betal for konverteringer faktureres anderledes. Hvis du har en kampagne af denne type, kan du blive faktureret for mere end dobbelt så meget som dit daglige budget.

Sådan ser du, om du har fået overleveringskredit:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst på siden  , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på Transaktioner i menuen til venstre.
  4. Klik på Kampagneaktivitet.
  5. Krediteringer for aktivitet, der overskrider budgettet, er markeret som Overleveringskredit.
Jeg er blevet debiteret efter at have startet en manuel betaling

Hvis du bruger automatisk betaling og derefter foretager en manuel betaling, debiteres du muligvis i din automatiske faktureringscyklus. Årsagen er følgende:

• Der var allerede en automatisk betaling i gang, da du indledte din betaling: Den automatiske betalingscyklus kører efter et fast skema, så hvis du foretog din betaling, da denne betaling allerede var i gang, debiteres du muligvis også her. Denne situation opstår typisk, hvis du foretager en betaling, når du er tæt på faktureringsgrænsen, sidst i kalendermåneden eller sidst i en 30-dages faktureringsperiode.
  • Du har nået slutningen af din faktureringscyklus: Når du foretager en manuel betaling, vender din konto tilbage til sin normale faktureringscyklus. Der foretages en automatisk debitering, når dine kontoomkostninger når op på din faktureringsgrænse, eller når der er gået 30 dage siden din seneste automatiske betaling, alt efter hvad der sker først.
Jeg er blevet debiteret efter at have indtastet en kampagnekode

Når du ikke har mere kampagnekredit tilbage, fortsætter dine annoncer med at blive vist, og der påløber annonceringsomkostninger, hvis du altså bruger indstillingen til automatisk betaling. Hvis du har brugt al din kredit, og du ikke vil have, at der påløber annonceringsomkostninger, skal du sætte dine kampagner på pause.

Jeg er blevet debiteret uden for min faktureringscyklus

Der kan være følgende årsager til, at du er blevet debiteret uden for din faktureringscyklus:

• Du har foretaget en manuel betaling (ved at klikke på knappen Foretag en betaling på din konto). Selvom automatiske betalinger behandles inden for en fast faktureringscyklus, kan du foretage en manuel betaling på et hvilket som helst tidspunkt.
  • Din konto er muligvis for nylig blevet opgraderet til en ny faktureringsgrænseflade. Hvis dette sker, debiteres du for din kontosaldo på opgraderingstidspunktet – du debiteres ikke for opgraderingen. Denne engangsdebitering er uden for din normale faktureringscyklus. Alle fremtidige debiteringer bør ske i overensstemmelse med din normale faktureringscyklus.
Jeg er blevet debiteret, efter at jeg har standset annoncevisningen eller lukket min konto

Hvis du stopper dine annoncer – ved at annullere din konto eller ved at fjerne eller sætte dine kampagner på pause – kan det tage Google Ads-systemet flere timer at standse visningen af dine annoncer helt. Herefter påløber der ikke flere omkostninger.

Du faktureres dog for eventuelle ubetalte annonceringsomkostninger, der er påløbet, før dine annoncer holdt op med at blive vist. Vores system har en faktureringscyklus på 30 dage, så der kan gå flere uger inden den sidste debitering.

Hvis du vil se, om du har ubetalte annonceringsomkostninger, skal du klikke på værktøjsikonet , vælge Fakturering og betalinger og derefter tjekke din nuværende saldo øverst på siden.

Debiteringerne på kontoudtoget matcher ikke dem, der vises på min Google Ads-konto

Nogle gange er der en smule forskel på debiteringerne på kontoudtoget og dem, du kan se på din Google Ads-konto. Her er et par mulige årsager til dette:

Der kan være en eller to dages forskel på debiteringer
I de fleste tilfælde er dette helt naturligt, da debiteringer ikke altid registreres i Google Ads og på kontoudtogene på samme dag. Da Google Ads og bankerne benytter forskellige systemer, overføres betalingerne ikke altid samtidigt.

Bankens debiteringer vises ikke i Google Ads
Hvis det skulle ske, kan du her se, hvordan du kan gennemgå de to konti:

1. Hvis du har mere end én Google Ads-konto, skal du tjekke hver konto for at se, om debiteringerne vises (dit ticifrede kunde-id er typisk angivet på kontoudtoget). Nedenfor kan du læse mere om, hvordan debiteringer vises, og du kan også få flere oplysninger om uautoriserede debiteringer.
  2. Hvis du stadigvæk ikke kan finde ud af, hvor debiteringen kommer fra, kan du kontakte vores supportteam. Tag et skærmbillede eller en scanning af de pågældende debiteringer. Det vil være en hjælp for os, når vi skal finde frem til debiteringen. Husk at overstrege alle debiteringer og andre oplysninger, der ikke har betydning for den pågældende debitering – det er vigtigt for os at beskytte dine personlige oplysninger.