Om samlet fakturering

Samlet fakturering er et populært valg blant byråer, forhandlere og andre store annonsører som arbeider med flere Google Ads-kontoer og vil effektivisere faktureringen ved å motta bare én månedlig faktura. Med denne funksjonen kan du dessuten flytte kontoer over til månedlig fakturering og fra én faktura til en annen uten å måtte kontakte oss. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan finne ut om du er kvalifisert for samlet fakturering, og hvordan samlet fakturering fungerer.

Krav for samlet fakturering

• For å kunne bruke samlet fakturering må du ha eller opprette en managerkonto.
  • Du må betale for annonseringskostnadene dine per månedlig fakturering. Dette innebærer at du får en kreditt fra Google, og at du nedbetaler kostnadene dine i henhold til avtalte vilkår. Hvis du ikke bruker månedlig fakturering, kan du likevel være kvalifisert til å søke.
  • Det må brukes samme valuta i alle kontoer som skal dele en faktura. Hvis det brukes flere enn én valuta i kontoene, mottar du én samlefaktura per valuta.

Merk: Samlet fakturering er ikke tilgjengelig for byråer med sekvensielt ansvar.

Slik fungerer det

Som du kanskje vet, er det forskjell på en Google Ads-konto og et fakturaoppsett i Google Ads.

Google Ads-konto

Fakturaoppsett

Dette er kontoen du kommer til når du logger på, og den brukes for å lage annonsekampanjer. En Google Ads-konto er koblet til ett enkelt fakturaoppsett.

Dette brukes til å betale for produkter og tjenester. Du kan bruke et fakturaoppsett til å betale for flere Google Ads-kontoer.

Hvis du betaler for flere Google Ads-kontoer, mottar du en faktura for hver av disse. Hvis du derimot bruker samlet fakturering for disse Google Ads-kontoene, mottar du bare én månedlig faktura. På fakturaen ser du beløpet som er brukt for hver Google Ads-konto, kjøpsordrenummeret og totalbeløpet du skylder. Du trenger bare å foreta én fakturabetaling for å dekke alle kostnadene dine.

Her er en sammenligning av standardfakturering og samlet fakturering:

Standardfakturering:

Standard billing

Én Google Ads-konto

Faktura opprettet for én konto

Faktura levert

Samlet fakturering:

Consolidated billing

Flere Google Ads-kontoer

Fakturaer samlet for alle kontoene

Faktura levert

Hvis du vil ha mer detaljert informasjon om kostnadene i hver Google Ads-kampanje – for eksempel kostnader knyttet til klikk, visninger, justeringer eller kreditter – kan du laste ned et regneark (i CSV-format). Vi sender deg dessuten en ZIP-fil som inneholder en månedlig kostnadsrapport. I den kan du se aktivitet knyttet til de enkelte Google Ads-kontoene, og dermed kan du enkelt rapportere om annonseleveringskostnader påløpt kontoene du administrerer.