Over geconsolideerde facturering

Geconsolideerde facturering is een populaire methode voor bureaus, resellers en grote adverteerders die met meerdere Google Ads-accounts werken en hun facturering willen stroomlijnen door slechts één maandelijkse factuur te ontvangen. Een ander voordeel is dat u zelf accounts kunt toevoegen voor maandelijkse facturering of accounts kunt verplaatsen tussen facturen. U hoeft dan dus geen contact met ons op te nemen. In dit artikel leest u wat de vereisten zijn voor geconsolideerde facturering en hoe het werkt.

Vereisten voor geconsolideerde facturering

• Als u geconsolideerde facturering wilt gebruiken, moet u een manageraccount hebben of er een maken.
  • Alle accounts die op een geconsolideerde factuur worden vermeld, moeten zijn gekoppeld aan één gemeenschappelijk manageraccount: de betalende manager.
  • U moet de betaalinstelling 'Maandelijkse facturering' gebruiken om te betalen voor advertentiekosten. Dit houdt in dat u een kredietlimiet van Google ontvangt en uw kosten betaalt volgens overeengekomen voorwaarden. Als u nog geen maandelijkse facturering gebruikt, komt u hier wellicht voor in aanmerking.
  • Alle accounts waarvoor u één factuur wilt ontvangen, moeten dezelfde valuta gebruiken. Als er verschillende valuta's worden gebruikt in uw accounts, krijgt u één geconsolideerde factuur per valuta.
De functie voor geconsolideerde facturering is niet beschikbaar voor mediabureaus en wordt niet meer geleverd aan adverteerders in Frankrijk. Alleen Google-partners die Google Ads-producten verkopen als verkoopbedrijf dat contractueel door Google is aangewezen, kunnen geconsolideerde facturering gebruiken in Frankrijk.

Hoe het werkt

Zoals u wellicht weet, is er in Google Ads een verschil tussen een Google Ads-account en een factuurconfiguratie.

Google Ads-account

Factureringsinstellingen

Dit is het account waarop u inlogt en dat u gebruikt om advertentiecampagnes te maken. Een Google Ads-account is aan één factuurconfiguratie gekoppeld.

Een factuurconfiguratie wordt gebruikt om te betalen voor producten en services. U kunt een factuurconfiguratie gebruiken om te betalen voor meerdere Google Ads-accounts.

Als u voor meerdere Google Ads-accounts betaalt, ontvangt u voor elk account een aparte factuur. Maar als u voor die Google Ads-accounts geconsolideerde facturering heeft aangezet, krijgt u maar één maandelijkse factuur. Op de factuur ziet u het bedrag dat voor elk Google Ads-account is besteed, het inkoopordernummer en een totaal openstaand bedrag. U betaalt al uw kosten via slechts één factuur.

Hieronder ziet u een vergelijking tussen standaardfacturering en geconsolideerde facturering:

Standaardfacturering:

Een diagram dat standaardfacturering voor een Google Ads-account toont.

Eén Google Ads-account

Factuur gemaakt voor één account

Factuur geleverd

Geconsolideerde facturering:

Consolidated billing

Meerdere Google Ads-accounts

Facturen geconsolideerd voor alle accounts

Factuur geleverd

Als u meer gedetailleerde informatie wilt over de kosten van elke Google Ads-campagne, bijvoorbeeld voor klikken, vertoningen, correcties of kredieten, kunt u een spreadsheet downloaden (in csv-indeling). U krijgt ook toegang tot een zip-bestand met daarin een maandelijks kostenoverzicht, uitgesplitst naar de activiteiten voor elk Google Ads-account. Op deze manier kunt u per account makkelijk inzicht krijgen in de weergavekosten van advertenties.