Ta bort en annons

Om du vill sluta visa en eller flera av dina annonser kan du ta bort dem. När du tar bort en annons visas den inte längre i din kampanj och den kan heller inte återställas. Däremot kan du fortfarande se tidigare resultat av en borttagen annons. I den här artikeln beskriver vi hur du tar bort annonser en i taget eller flera i grupp.

Ta bort en annons

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Öppna fliken Annonser.
  4. Markera kryssrutan bredvid den annons som du vill ta bort. Select an ad
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera längst upp i statistiktabellen för annonser. Delete selected ad
  6. Välj Ta bort i rullgardinsmenyn för att ta bort annonsen.

Viktigt att tänka på

När du tagit bort annonsen kan du inte återställa den. Men du kan fortfarande granska resultatet för den borttagna annonsen genom att välja Alla annonser i rullgardinsmenyn Alla utom borttagna annonser som finns ovanför diagrammet.

Ta bort flera annonser samtidigt

Om du vill göra ändringar i flera kampanjer, annonser, annonsgrupper och annat samtidigt kan du använda massöverföring eller AdWords Editor. Med båda produkterna kan du ladda ned ett kalkylark, göra ändringar offline och sedan ladda upp ändringarna till ditt konto.

Tips

• Funderar du på att ta bort annonser med dåliga resultat? Följ våra rekommendationer för hur du skapar högkvalitativa och relevanta annonser som ger bättre resultat.
  • Pröva att pausa annonserna i stället för att ta bort dem. Du kan pausa en annons och skapa en ny om du vill experimentera med olika annonstext och ta reda på hur det går för dina pausade annonser jämfört med dina nya.