Ställa in en extra betalningsmetod i Google Ads

Om du använder automatisk betalning måste du ange en primär betalningsmetod. Du kan också lägga till ett sekundärt kreditkort i ditt konto som en extra säkerhetsåtgärd. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort. På så sätt kan du vara säker på att dina annonser visas utan avbrott.

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Så här ställer du in en sekundär betalningsmetod:

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på sidan.
  4. Leta reda på betalningsmetoden och klicka på länken Ställ in som primär eller Ställ in som reserv.

Obs!

Du kan använda ett kreditkort eller (i de flesta länder) ett bankkort som alternativ, men inte ett bankkonto.