Redigera textannonser

Det finns flera skäl till att du kan behöva redigera texten, visningsadresserna eller målsidesadresserna i dina textannonser. Kanske ska du korrigera ett skrivfel eller uppdatera den slutliga webbadressen. Eller så vill du redigera din annons efter att ha tagit reda på hur du kan kommunicera bättre med din målgrupp. I den här artikeln beskriver vi hur du redigerar en textannons i taget och flera samtidigt.

Obs!  Se till att du använder Google Ads Editor 12.4 eller senare. Om du använder en äldre version kan vissa av dina tidigare ändringar i webbadresser och parallell spårning raderas. Se efter vilken Google Ads Editor-version du använder.

För att förhindra att dina ändringar i parallell spårning raderas kan vi komma att avvisa vissa ändringar som du gjort i den tidigare AdWords-upplevelsen (däribland ändringar i kampanjer, annonsgrupper, sökord, annonser och tillägg). Du kan slutföra dessa ändringar genom att växla till den nya Google Ads-upplevelsen. Ta reda på vilken Google Ads-upplevelse du använder.

Innan du börjar

Det är viktigt att förstå vad som händer när du redigerar en annons.

• När du sparar ändringar av en annons skapar du en ny version av annonsen.
  • Den nya annonsen genomgår den vanliga godkännandeprocessen, som tar upp till en arbetsdag.
  • Du kan fortfarande se resultathistorik för tidigare annonsversioner.
  • Du kan inte återuppta den ursprungliga versionen av annonsen. Om du vill få tillbaka originaltexten måste du skapa en ny annons eller redigera annonsen igen.

Tips

I stället för att redigera annonsen kan du prova att skapa nya annonser och testa resultatet av olika versioner. Detta innebär att originalannonsen visas samtidigt som du ser hur det går för de nya versionerna. Google Ads visar automatiskt de mest effektiva annonserna oftare.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Öppna fliken Annonser.
  4. Håll muspekaren över annonstexten och klicka på pennikonen Pennikon som visas. Edit ad
  5. Gör ändringar i annonsen och klicka på Spara.Modify ad
  6. Annonsen måste granskas, vilket vanligtvis sker inom en arbetsdag.
Gå till AdWords

Gruppredigera textannonser

Så här redigerar du texten i flera annonser samtidigt:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Annonser.
  4. Markera rutan vid annonserna som du vill redigera. Du kan markera alla annonser genom att markera rutan på menyraden.
  5. Klicka på Redigera och välj Ändra annonser …See ad bulk edit menu
  6. Gör ändringar i annonserna och klicka på Spara. See ad bulk edit options
  7. Klicka på Förhandsgranska ändringar om du vill se vilken effekt ändringarna har. Klicka annars på Gör ändringar om du vill redigera de markerade annonserna.