Pausa eller återuppta annonser

När annonserna är aktiva och visas kan det hända att du vill sluta visa dem. Om du kör en annons för yllerockar i USA behöver du antagligen inte köra annonsen under sommaren. Men när oktober kommer kanske du vill börja visa den igen. Genom att pausa annonsen kan du spara den till senare utan att behöva skriva om den och skicka in den för granskning igen.

I den här artikeln visar vi hur du pausar eller återupptar en enskild annons eller flera annonser samtidigt.

Anvisningar

Så här pausar eller återupptar du en enstaka annons

Du kan pausa eller återuppta en enstaka annons:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn.
  3. Klicka på den gröna pricken vid den annons som du vill pausa.
  4. Välj Pausa i menyn om du vill pausa annonsen eller Aktivera om du vill återuppta den.

Så här pausar eller återupptar du flera annonser

Gör så här om du vill pausa eller återuppta flera annonser:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de annonser som du vill pausa eller återuppta.
  4. Klicka på Redigera högst upp i tabellen.
  5. Välj Pausa i menyn om du vill pausa annonsen eller Aktivera om du vill återuppta den. I den här rullgardinsmenyn finns även följande alternativ:

• Ta bort dina annonser helt och hållet. Läs mer
    • Klicka på Ändra textannonser om du vill ersätta uppgifterna i flera annonser med en rubrik, beskrivning eller målsida.

Viktigt att tänka på

• Du har kontroll över dina annonser. Du kan pausa annonserna så länge du vill och återuppta dem när du vill.
  • Annonserna samlar inte på sig kostnader när de pausats.

Tips

Använd gärna automatiska regler om du vill pausa eller återuppta annonser som uppfyller särskilda villkor, som särskilda annonser för ett visst erbjudande. Då kan du få tid över till annat. Läs mer