Pausa eller återuppta annonser

När annonserna är aktiva och visas kan det hända att du vill sluta visa dem. Om du kör en annons för yllerockar i USA behöver du antagligen inte köra annonsen under sommaren. Men när oktober kommer kanske du vill börja visa den igen. Genom att pausa annonsen kan du spara den till senare utan att behöva skriva om den och skicka in den för granskning igen.

I den här artikeln visar vi hur du pausar eller återupptar en enskild annons eller flera annonser samtidigt.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Så här pausar eller återupptar du en enstaka annons

Du kan pausa eller återuppta din annons på fliken Annonser i fliken Kampanjer. Gör så här:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Annonser.
  3. Klicka på statusikonen som finns i kolumnen bredvid annonsen. (Om annonsen är aktiverad utgörs den av en grön prick.)
  4. Välj statusen Pausad i rullgardinsmenyn om du vill pausa annonsen. Välj statusen Aktiverad i rullgardinsmenyn om du vill återuppta annonsen.
Pröva nu

Så här pausar eller återupptar du flera annonser

Du kan pausa eller återuppta flera annonser samtidigt på fliken Annonser. Gör så här:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Annonser.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de annonser som du vill pausa eller återuppta. Check multiple ads
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera högst upp i annonstabellen. Change ad status
  5. Välj statusen Pausa i rullgardinsmenyn om du vill pausa dina annonser. Välj statusen Aktivera i rullgardinsmenyn om du vill aktivera dina annonser.
Prova nu

Om du vill göra ändringar i flera kampanjer, annonser, annonsgrupper och annat samtidigt kan du använda massöverföring eller AdWords Editor. Med båda produkterna kan du ladda ned ett kalkylark, göra ändringar offline och sedan ladda upp ändringarna till ditt konto.

Viktigt att tänka på

• Du har kontroll över dina annonser. Du kan pausa annonserna så länge du vill och återuppta dem när du vill.
  • Annonserna samlar inte på sig kostnader när de pausats.

Tips

Använd gärna automatiska regler om du vill pausa eller återuppta annonser som uppfyller särskilda villkor, som särskilda annonser för ett visst erbjudande. Då kan du få tid över till annat. Läs mer