Automaattisen taggauksen määritelmä

Tämä ominaisuus lisää URL-osoitteisiin automaattisesti parametrin, jonka avulla voit seurata offline-konversioita ja luoda mainosten tehokkuuteen liittyviä raportteja Google Analyticsin kaltaisilla verkkosivustojen seurantaohjelmilla.

• Automaattinen taggaus liittää Googlen klikkaustunnisteen eli GCLID-parametrin URL-osoitteeseen, jota asiakkaat klikkaavat. Sen avulla saat selville, mitä mainosta klikkaamalla käyttäjä päätyi sivustollesi.
  • Google Analytics ja muut vastaavat palvelut voivat automaattisesti tagattujen URL-osoitteiden tietojen avulla selvittää, mikä Google Ads ‑avainsana toi kävijän sivustolle, mihin kampanjaan avainsana kuului ja kuinka paljon klikkaus maksoi. Näiden tietojen avulla voit myös tuoda monimutkaisia online‑ tai offline-konversioita Google Adsiin.

Vinkki

Jos käytät sovellusliittymää, GCLID-parametri voi lähettää Google Ads ‑sovellusliittymän klikkausten tehokkuusraporttiin enemmän tietoja jokaisesta klikkauksesta.

Näin voit tarkistaa, onko automaattinen taggaus käytössä

Automaattinen taggaus on oletuksena poissa käytöstä. Jos haluat tarkistaa, onko automaattinen taggaus käytössä, siirry tilin asetuksiin. Samasta paikasta voit myös ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

1. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  2. Valitse sivun yläreunasta Tilin asetukset.
  3. Klikkaa Automaattinen taggaus ‑osiota. Jos Taggaa URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu on valittuna, automaattinen taggaus on käytössä. Jos haluat poistaa sen käytöstä, poista ruudun valinta ja valitse Tallenna.

Huom. Kun luot uuden konversiotapahtuman, automaattinen taggaus otetaan automaattisesti käyttöön, ellet käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, sinun on otettava automaattinen taggaus käyttöön manuaalisesti jokaisella alatason tilillä yllä olevien ohjeiden mukaan.

Google Analytics ‑datan katsominen Google Ads ‑tililtä
Google Analyticsin ja Google Adsin linkittäminen
Lisätietoja automaattisen taggauksen eduista
Offline-konversioiden tai monimutkaisten konversioiden tuominen