Een display-campagne plannen

Als display-campagnes nieuw voor u zijn, neem dan de tijd om uw campagne te plannen, zodat u de beste prestaties kunt behalen. In dit artikel laten we u de 5 stappen zien waarmee u een display-campagne kunt plannen en de hiervoor beschikbare tools.

Tip #1 1. Uw doelen bepalen

Wilt u meer direct response-verkeer en klikken genereren? Of is uw doel het promoten van uw merk en het meten van de betrokkenheid van gebruikers?

Als u uw doelen vooraf bepaalt kunt u uw display-campagnes beter plannen en implementeren. Het uiteindelijke doel van uw campagne is van invloed op de doelgroepsegmenten die u bereikt, uw budget en bod, uw advertentiemateriaal en zelfs de statistieken die u wilt bijhouden.

Tip #2 2. Een budget en biedstrategie kiezen

Uw budget is van invloed op de mogelijkheid dat uw advertenties gedurende de hele dag worden weergegeven en hoe vaak dit gebeurt. Uw biedingen bepalen de manier waarop uw budget wordt uitgegeven en hoe prominent uw advertenties worden weergegeven.

Display-campagnes ondersteunen automatische biedstrategieën (zoals Verbeterde CPC of Klikken maximaliseren) die kijken naar veilinggedrag in Google Ads en uw biedingen vervolgens automatisch aanpassen om de beste prestaties voor u te behalen. Display-campagnes ondersteunen ook strategieën voor Slim bieden (zoals Aantal conversies maximaliseren of Doel-ROAS) die conversie- en conversiewaardegegevens gebruiken om uw biedingen te beheren en waarmee u uw prestatiedoelen kunt behalen.

Als u uw bod wilt beheren, kunt u ook handmatige CPC-biedingen (kosten per klik) gebruiken. Met handmatige CPC-biedingen kunt u een maximumprijs instellen voor de kosten van een klik op uw advertenties.

3. Uw doelgroep vinden

Met geoptimaliseerde targeting kunt u nieuwe en relevante klanten vinden van wie die kans groot is dat ze converteren binnen uw campagnedoelen. Geoptimaliseerde targeting kijkt met behulp van AI van Google verder dan handmatig geselecteerde doelgroepsegmenten in uw campagne. Het doel is doelgroepsegmenten te vinden die u mogelijk zijn ontgaan, zodat u de prestaties van de campagne kunt verbeteren.

Het is niet noodzakelijk, maar u kunt criteria zoals doelgroepsegmenten of zoekwoorden (ook wel targetingsignalen genoemd) aan geoptimaliseerde targeting toevoegen. Geoptimaliseerde targeting gebruikt targetingsignalen om vergelijkbare criteria te vinden voor de weergave van uw advertenties. Als geoptimaliseerde targeting ergens anders beter presterend verkeer vindt, wordt er mogelijk minder of geen verkeer gegenereerd voor uw signalen.

U kunt er ook voor kiezen om geoptimaliseerde targeting aan te zetten, zonder dat u signalen toe hoeft te voegen. Zo kunt u uw exacte doelgroep zonder problemen bereiken. Als u niet op zoek bent naar nieuwe doelgroepen, kunt u geoptimaliseerde targeting ook uitzetten.

Als u meer controle wilt over waar of wanneer uw advertenties worden weergegeven, kunt u contentuitsluitingen instellen, targeting op locatie of taal toevoegen of de frequentie van uw advertenties beperken.

4. Responsieve display-advertenties maken

Met responsieve display-advertenties kunt u uw advertentiemateriaal sneller op uw doelgroepsegmenten afstemmen. Met responsieve display-advertenties kunt u uw componenten (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. AI van Google maakt vervolgens automatisch advertentiecombinaties voor websites, apps, YouTube en Gmail.

Tip #3 5. Inzicht krijgen in de tools en functies voor prestatiemanagement

Google Ads biedt verschillende tools en functies waarmee u de prestaties van uw display-campagnes kunt evalueren en beheren.

Gebruik in Google Ads het gedeelte Inzichten en rapporten om inzicht te krijgen in gebruikers die op uw advertenties hebben geklikt (conversies) en gebruikers die niet op uw advertentie hebben geklikt, maar wel zijn beïnvloed door uw advertenties (view-through-conversies) U kunt met behulp van data-driven-attributie ook nagaan via welk pad gebruikers converteerden (of niet converteerden) toen ze uw advertentie zagen.

Als u goed thuis bent in Google Ads-rapporten, kunt u ook Google Analytics gebruiken om klantpaden naar conversies te analyseren en inzicht te krijgen in de waarde van display-campagnes van andere kanalen.

Gebruik ten slotte de Prestatieplanner als uw campagne minimaal een week live is. De Prestatieplanner bekijkt historische gegevens voor uw campagne en biedt actiegerichte aanbevelingen voor toekomstige campagnes. U kunt de beschikbare marge gebruiken, verschillende biedings- en budgetscenario's simuleren, conversies voorspellen, groei maximaliseren, seizoensinvloeden evalueren en de efficiëntie van uw campagne vergroten. Of nog beter, u kunt de Prestatieplanner gebruiken om meerdere display-campagnes tegelijk te onderzoeken.