Näin voit suunnitella Display-kampanjan

Jos et ole aiemmin käyttänyt Display-kampanjoita, suunnittele kampanjasi ajan kanssa, jotta voit saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset. Tässä artikkelissa kerrotaan Display-kampanjan suunnittelun viisi vaihetta ja esitellään käytettävissäsi olevat työkalut.

Tip #1 1. Määrittele tavoitteesi

Haluatko kasvattaa liikenteen määrää suoravastausmarkkinoinnilla ja saada klikkauksia? Vai mainostaa brändiäsi ja mitata käyttäjien aktivoitumista?

Tavoitteiden määrittely etukäteen helpottaa Display-verkoston kampanjoiden suunnittelua ja käyttöönottoa. Kampanjan perimmäinen tavoite vaikuttaa tavoittamiisi yleisösegmentteihin, budjettiisi ja hintatarjouksiisi, mainosaineistoosi ja jopa seuraamiisi mittareihin.

Tip #2 2. Valitse budjetti ja hintatarjousstrategia

Budjetti vaikuttaa siihen, voivatko mainoksesi näkyä koko päivän ajan ja miten usein ne näkyvät. Hintatarjoukset määräävät, millä tavalla budjetti käytetään ja miten näkyviin paikkoihin mainokset päätyvät.

Display-kampanjat tukevat automaattisia hintatarjousstrategioita (esimerkiksi tehostettua klikkauskohtaista hintaa ja klikkausmäärän maksimointia), jotka seuraavat Google Adsin huutokauppoja ja muokkaavat sitten hintatarjouksiasi automaattisesti parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Display-kampanjat tukevat myös Smart Bidding ‑strategioita (esimerkiksi konversiomäärän maksimointia ja ROAS-tavoitetta), jotka tekevät hintatarjouksia puolestasi ja auttavat saavuttamaan tulostavoitteesi hyödyntämällä konversioihin ja konversioarvoon liittyvää dataa.

Jos haluat pitää ohjat omissa käsissäsi, voit myös käyttää manuaalisia klikkauskohtaisia hintatarjouksia ja valita enimmäishinnan, jonka olet valmis maksamaan mainoksesi klikkauksesta.

3. Löydä kohdeyleisösi

Optimoidun kohdistuksen avulla voit löytää uusia sopivia asiakkaita, jotka todennäköisesti konvertoituvat kampanjan tavoitteiden mukaisesti. Optimoidussa kohdistuksessa hyödynnetään Google AI:ta, jotta kampanjaan manuaalisesti valittujen yleisösegmenttien lisäksi voidaan tavoittaa myös muita yleisösegmenttejä, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta. Tämä voi parantaa kampanjan tuloksia.

Voit myös halutessasi lisätä optimoituun kohdistukseen ehtoja, kuten yleisösegmenttejä tai avainsanoja (näitä kutsutaan myös kohdistussignaaleiksi). Optimoitu kohdistus käyttää kohdistussignaaleja löytääkseen samankaltaisia ehtoja, joiden perusteella mainoksesi näkyvät. Jos optimoitu kohdistus löytää paremmin tavoitteitasi vastaavaa liikennettä jostakin muualta, se voi vähentää mainostesi näkymistä signaaleidesi perusteella tai lopettaa niiden näkymisen kokonaan.

Voit myös ottaa optimoidun kohdistuksen käyttöön lisäämättä yhtään signaalia, jos haluat tavoittaa tietyn yleisön helposti. Jos et pyri tavoittamaan uusia yleisöjä, voit poistaa optimoidun kohdistuksen käytöstä.

Jos haluat vaikuttaa enemmän siihen, missä ja milloin mainoksesi näkyvät, voit ottaa käyttöön sisällön poissulkemisia, lisätä alue- tai kielikohdistuksen tai rajoittaa mainosten näyttötiheyttä.

4. Luo responsiivisia Display-mainoksia

Responsiiviset Display-mainokset helpottavat mainosaineistojen räätälöintiä eri yleisösegmenteille. Näitä mainoksia käytettäessä voit ladata elementtejä (kuvia, otsikoita, logoja, videoita ja kuvauksia), joiden pohjalta Google AI luo mainosyhdistelmiä sivustoille, sovelluksiin, YouTubeen ja Gmailiin.

Tip #3 5. Tutustu tulostenhallintatyökaluihin ja ‑ominaisuuksiin

Google Adsissa on useita työkaluja ja ominaisuuksia, joiden avulla voit arvioida ja parantaa Display-kampanjoiden tuloksia.

Google Adsin Vinkit ja raportit ‑kohdasta saat tietoa mainoksiasi klikanneista käyttäjistä (konversioista) ja niistä, jotka eivät klikanneet mainoksiasi mutta joihin ne ovat vaikuttaneet (view-through-konversiot). Hyödyntämällä dataan perustuvaa attribuutiota voit myös nähdä reitit, joita konvertoituneet (tai ei-konvertoituneet) henkilöt käyttivät mainoksesi nähtyään.

Jos olet jo kokenut Google Ads ‑raporttien käyttäjä, kannattaa harkita myös Google Analyticsin käyttöä. Sen avulla voit analysoida asiakkaiden konversioreittejä ja verrata Display-kampanjoiden arvoa muihin kanaviin.

Kun kampanjasi on ollut käynnissä vähintään viikon, käytä Tulossuunnittelijaa. Tulossuunnittelija tutkii kampanjan aiempaa dataa ja tarjoaa sen jälkeen käyttökelpoisia suosituksia tulevia kampanjoita varten. Voit hyödyntää kaiken saatavilla olevan potentiaalin, simuloida eri hintatarjous- ja budjettivaihtoehtoja, luoda konversioihin liittyviä ennusteita, maksimoida kasvun, arvioida kausivaihtelua ja tehostaa kampanjaasi. Mikä parasta, Tulossuunnittelijan avulla voit tutkia useita Display-kampanjoita samanaikaisesti.