Betalingen van onidentificeerbare klant, correcties en zoekgeraakte betalingen oplossen

Opmerking: Dit artikel is van toepassing op Google Ads-accounts die gebruikmaken van de betaalinstelling voor maandelijkse facturering. Krijg meer informatie over hoe u een geweigerde betaling oplost in Google Ads als u handmatige of automatische betalingen gebruikt.

Soms kunnen er geen betalingen of correcties voor uw account worden uitgevoerd, omdat er onvoldoende informatie beschikbaar is over welk account of welke factuur moet worden betaald of gecorrigeerd. Ook gebeurt het soms dat betalingen zoekraken tijdens het overdrachtsproces naar Google.

Als uw account een betaling van een onidentificeerbare klant of een correctie bevat, krijgt u op de factureringspagina's een melding naast Openstaand bedrag. Klik op het icoon Facturering Icoon Facturering en kies daarna Overzicht om naar de melding te gaan. Als u uw betaling niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met de crediteurenafdeling die op uw maandelijkse factuur of hieronder wordt vermeld.

Algemene alias van de crediteurenafdeling: collections@google.com

Niet-toegepaste correcties

Als u niet-toegepaste correcties heeft (zoals kredieten die nog niet zijn toegepast op een factuur), kunt u deze kredieten op 2 manieren toepassen:

• Betaal voor uw volgende factuur een bedrag waarop u het bedrag van de niet-toegepaste correctie in mindering heeft gebracht. Als u bijvoorbeeld € 53 aan niet-toegepaste correcties heeft en een openstaande factuur van € 200 heeft, voert u een betaling uit van € 147 (€ 200 - € 53). We sluiten de factuur dan. Zorg ervoor dat u het exacte bedrag van de niet-toegepaste correctie in mindering brengt, anders weten we niet hoe we het krediet moeten toepassen.
  • Stuur een e-mail aan de crediteurenafdeling van Google Ads waaronder uw factuuradres valt en geef aan hoe u de niet-toegepaste correcties wilt laten verrekenen. U kunt bijvoorbeeld een verzoek indienen om uw betaling in tweeën te splitsen en toe te passen op 2 openstaande facturen. Zorg ervoor dat u de factuurnummers vermeldt, evenals de bedragen die we op elke factuur moeten toepassen.

Neem contact op met de crediteurenafdeling

Algemene alias van de crediteurenafdeling: collections@google.com

Opmerking: U kunt uw factuur helemaal of gedeeltelijk betalen met kredieten die voor hetzelfde product en dezelfde valuta zijn uitgegeven. Meer informatie over hoe u uw facturen betaalt met kredieten

Als uw betaling is zoekgeraakt

Als uw betaling is zoekgeraakt, stuurt u een e-mail naar uw lokale crediteurenafdeling en voegt u een betalingsbewijs bij om aan te tonen dat de betaling is gemaakt. Dit kan een gescande afbeelding of een screenshot van uw kwitantie, bank- of creditcardafschrift zijn.

Uw betalingsbewijs moet bovendien de volgende gegevens bevatten:

• De datum waarop de betaling is uitgevoerd. Zo mogelijk alle transacties 5 dagen voorafgaand en na de betaling.
  • Het bedrag en de valuta van uw betaling.
  • De begunstigde, bijvoorbeeld Google Ads.
  • De naam van de bank die de overboeking heeft gedaan.

Maak alle gevoelige informatie op uw bank- of creditcardafschrift uit veiligheidsoverwegingen onleesbaar, met name uw volledige bankrekeningnummer of de middelste 8 cijfers van uw creditcardnummer.

Volgende stap