Øk salget og få flere potensielle kunder

Et av de vanligste målene for bedriftseiere er å øke salget og generere potensielle salg. Dette gjøres ofte ved å kjøre direkte respons-kampanjer som oppmuntrer kundene til å utføre en bestemt handling, for eksempel kjøpe et produkt eller registrere seg som mottaker av et nyhetsbrev. Disse kampanjene kalles også trafikkgenererende kampanjer eller salgsgenererende kampanjer, og du bør huske på noen gode fremgangsmåter når du oppretter dem i Google Ads.

Målene med trafikkgenererende og salgsgenererende kampanjer

• Oppmuntre kundene til å gjennomføre et kjøp.
  • Generer potensielle salg ved å samle inn kontaktopplysninger via en registreringsside.
  • Øk trafikken til nettstedet ditt, slik at du kan distribuere informasjon.

Hvor du bør kjøre kampanjer?

Vi foreslår at du bruker en blanding av søkeordmålrettede kampanjer i Google Søkenettverk og Google Displaynettverk. Dette er grunnen:

• Google Søkenettverk
    Når du annonserer i Googles søkenettverk, kan annonsene dine vises på Googles søkeresultatsider. Du velger søkeord som er beslektet med virksomheten din, og angir bud. Når folk søker med et søkeord du har valgt, kan annonsen din vises.
  • Søkepartnere
    Google Ads gir deg også muligheten til å vise annonsene dine på andre søkenettsteder enn Google. Disse nettstedene kan levere ytterligere trafikk av høy kvalitet til virksomheten din for å hjelpe deg med å generere potensielle salg. Annonsene dine kan vises ved siden av søkeresultater på disse søkepartnerområdene.
  • Google Displaynettverk
    Du kan bruke innholdsmålretting i Google Displaynettverk for å knytte annonsekampanjen til spesifikke sider som er tematisk relevante for annonsebudskapet. Når du bruker innholdsmålretting, finner vi samsvar mellom de spesifikke søkeordene dine og relevante sider på Internett. På denne måten kan vi koble budskapet ditt til kunder som leser og blar gjennom beslektet innhold, og som sannsynligvis er interessert i produktene eller tjenestene dine.

Verdt å vite om plasseringsmålretting, annonseformater og budgivning

• Plasseringsmålretting
    Med denne formen for annonsering kan du velge «plasseringer», dvs. bestemte nettsteder eller deler av nettsteder i Google Displaynettverk der du kan publisere annonser. Du kan velge nettsteder basert på bestemte emner eller målgruppen du prøver å nå, eller du kan målrette mot et nettsted som oppfyller kriteriene du har for merkevarebygging. Du kan hente inspirasjon til nye ideer ved å prøve Bannerkampanjeplanleggeren.
  • Annonseformater
    Med trafikkgenererende og salgsgenererende kampanjer er det sannsynligvis lurt å engasjere målgruppen i hovedproduktet eller hovedtjenesten. Vi anbefaler at du bruker tekstannonser med et kraftig og klart handlingsfremmende uttrykk samt annonseformater med audiovisuelt innhold (feks. bilde- eller videoannonser), som kan hjelpe deg med å formidle et budskap på andre måter enn med ren tekst.
  • Budstrategi
    Ettersom hovedmålet med en kampanje som skal generere trafikk og potensielle salg, er å øke avkastningen gjennom konverteringer eller trafikk til nettstedet ditt, foreslår vi at du bruker kostnad per klikk-budgivning for både innholdsmålrettede og plasseringsmålrettede kampanjer.

Slik måler du effektivitet

Du kan bruke noen faktorer som mål på om en kampanje er vellykket. Det første du må gjøre, er å holde oversikt over konverteringer med gratisverktøyet Konverteringssporing. Straks du har konfigurert dette verktøyet, kan du holde øye med viktige beregninger, blant annet antall konverteringer, kostnad per konvertering og konverteringsfrekvens så vel som konverteringsdata for søkeord og data om landingssider.

Tips

Slik gjør du en direkte respons-kampanje effektiv:

• Fremhev et bestemt tilbud som kunden kan dra nytte av.
  • Gi nok informasjon, slik at kunden kan bestemme seg for å handle eller ikke, og tilby dessuten en måte kunden kan svare på (helst bør du tilby flere alternativer, for eksempel et gratisnummer, en nettside og en e-postadresse).
  • Ta med et klart «handlingsfremmende uttrykk», dvs. hva kunden skal foreta seg.
  • Sørg for at nettstedet ditt er enkelt å navigere på og tilgjengelig, spesielt sidene som beskriver de bestemte produktene du markedsfører.

Fremgangsmåten videre