Mainoksen tilan selvittäminen

Tarkastettavana olevat mainokset

Tarkista mainoksen tila ja pyydä tarvittaessa apua. Tarkastamme useimmat mainokset yhden arkipäivän kuluessa. Toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin.

Mainokset-sivun Tila-sarakkeesta näet, onko mainos aktiivinen. Lisäksi siellä kerrotaan mainoksen tilaan johtanut syy. Mainoksen tila muuttuu kyseiseen mainokseen tai sen kampanjaan tekemiesi muutosten mukaan sekä sen mukaan, onko mainoksen todettu olevan Google Adsin käytäntöjen mukainen.

Ohjeet

Näin voit selvittää mainoksen tilan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  3. Tarkista mainoksen tila Tila-sarakkeesta.

Mainoksen tilan tulkitseminen

Mainokset-sivun Tila-sarakkeesta näet, mikä mainoksen tila oli sillä hetkellä, kun kirjauduit tilillesi. Mainoksen tila voi olla jokin seuraavista:

• Keskeytetty
  • Odottaa
  • Päättynyt
  • Poistettu
  • Tarkastus käynnissä
  • Hyväksyttävä
  • Hyväksyttävä (rajoitettu)
  • Ei hyväksyttävä
  • Hylätty

Mainoksen tilat, joita voit hallinnoida

• Keskeytetty: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska olet keskeyttänyt sen. Kun mainos on keskeytetty, mainokset eivät näy eikä uusia kuluja kerry, ennen kuin mainos taas aktivoidaan. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja keskeytetty" tai "Mainosryhmä keskeytetty", jos olet keskeyttänyt kampanjan tai mainosryhmän, johon mainos kuuluu. Jos haluat nähdä keskeytetyt kampanjat ja mainosryhmät, klikkaa navigaatiopaneelin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse "Näytä keskeytetyt". Myös keskeytetyt mainokset tarkastetaan. Tarkastamme, että keskeytetyt mainokset ovat Google Adsin käytäntöjen ja sovellettavien lakien mukaisia. Näin Tarkastus käynnissä ‐tilassa olevat hyväksytyt mainokset voivat näkyä heti, kun poistat niiden keskeytyksen.
  • Odottaa: Mainos ei ole hyväksyttävä, mutta se on ajoitettu käynnistymään tulevaisuudessa. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja odottaa" tai "Mainosryhmä odottaa", jos mainos kuuluu odotustilassa olevaan kampanjaan tai mainosryhmään.
  • Päättynyt: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska sen ajoitettu päättymispäivä on jo mennyt. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja päättynyt" tai "Mainosryhmä päättynyt", jos mainos kuuluu päättyneeseen kampanjaan tai mainosryhmään.
  • Poistettu: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska olet poistanut sen. Kun mainos on poistettu, se ei näy eikä uusia kuluja kerry, ennen kuin mainos otetaan uudelleen käyttöön. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja poistettu" tai "Mainosryhmä poistettu", jos olet poistanut kampanjan tai mainosryhmän, johon mainos kuuluu. Jos haluat nähdä poistetut kampanjat ja mainosryhmät, klikkaa navigaatiopaneelin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse "Näytä poistetut".
Huom. "Tarkastus käynnissä" on tila, joka annetaan tarkastettavina oleville mainoksille. Tarkastuksen avulla varmistetaan, että mainokset ovat turvallisia, kaikille sopivia ja mainostuskäytäntöjen mukaisia.
Google tarkastaa useimmat mainokset yhden arkipäivän kuluessa. Toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin. Jos mainoksen tarkastamiseen menee yli yksi arkipäivä, tarkista mainoksen tila. Google pidättää oikeuden priorisoida tarkastuksia voidakseen varmistaa järjestelmän vakaan toiminnan.