Een advertentie-indeling kiezen

De tekstadvertenties die naast de Google-zoekresultaten worden weergegeven, vormen slechts een van de advertentie-indelingen die u met Google Ads kunt maken. U kunt uw producten en services ook promoten met videoadvertenties, beeldadvertenties, app-advertenties, advertenties met digitale content en meer.

Elke advertentie-indeling heeft zijn eigen voordelen: een tekstadvertentie is eenvoudig en betaalbaar, terwijl een video een kleurrijk verhaal kan vertellen. U kunt meerdere typen advertenties weergeven vanuit hetzelfde Google Ads-account en in sommige gevallen vanuit dezelfde campagne.

Beschikbare advertentie-indelingen in een Google Ads-account

Indeling

Beschrijving

Belangrijkste voordelen

Tekst

Alleen woorden.*

Diagram advertentie-indeling: tekstadvertentie

U kunt uw advertenties snel en eenvoudig beheren. U bereikt klanten terwijl ze zoeken op Google. Gebruik advertentie-extensies om meer details en contactgegevens te bieden, waardoor uw tekstadvertenties relevanter kunnen zijn voor klanten.
Responsief

Responsieve advertenties worden automatisch aangepast aan de beschikbare advertentieruimte. Dit geldt voor de afmetingen, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Ze kunnen transformeren in tekst- of beeldadvertenties.

Diagram advertentie-indeling: responsieve advertentie

In slechts een aantal minuten maakt u advertenties die in vrijwel elke beschikbare advertentieruimte passen. Daarnaast kunnen responsieve advertenties worden weergegeven als native ads. Deze vergroten uw impact doordat ze worden afgestemd op de websites van uitgevers.
Afbeelding

Statische of interactieve graphics. U kunt advertenties met animaties in GIF- of Flash-indeling gebruiken.

Diagram advertentie-indeling: beeldadvertentie

Laat uw product of service op een visuele manier zien. Bereik klanten op websites die samenwerken met Google.
App-advertenties

Stimuleer app-downloads en engagement met app-advertenties.

Diagram advertentie-indeling: app-advertentie

Stuur uw klanten naar een appstore, zodat ze uw app kunnen downloaden of neem een rechtstreekse deep link naar uw app op. Bereik klanten wanneer ze zoeken op Google (inclusief Google Play) en op websites en in apps die samenwerken met Google. Opmerking: Advertenties worden alleen weergegeven op apparaten die werken met uw content.
Video

Videoadvertenties die online worden weergegeven. Geef zelfstandige videoadvertenties weer of voeg ze toe aan streaming video-content.

Diagram advertentie-indeling: videoadvertentie

Bied klanten een gevarieerde en pakkende ervaring. Bereik klanten op websites die samenwerken met Google.
Shopping-productadvertenties

Shopping-advertenties tonen gebruikers een foto van uw product, een titel, prijs, winkelnaam en meer informatie over uw product.

Diagram advertentie-indeling Shopping-productadvertenties

Geef een advertentie met uw product weer voor mensen die online op zoek zijn naar dat product of verwante producten.
Shopping-showcaseadvertenties

Een afbeelding en beschrijving die wordt uitgevouwen wanneer erop wordt geklikt om diverse verwante producten en informatie over de winkel te tonen.

Diagram advertentie-indeling: Shopping-showcaseadvertenties

Geef een Shopping-advertentie weer voor mensen die bekijken waar ze willen kopen in plaats van dat ze op zoek zijn naar een bepaald product.

Shopping-showcaseadvertenties zijn beschikbaar in de volgende landen:

Australische vlag

Australië

Braziliaanse vlag

Brazilië

Canadese vlag

Canada

Duitse vlag

Duitsland

Frankrijk

Frankrijk

Hongkong

Hongkong

Ierland

Ierland

India

India

Indonesië

Indonesië

Malaysia

Maleisië

Netherlands flag

Nederland

New Zealand flag

Nieuw-Zeeland

The Philippines

Filipijnen

Singapore

Singapore

South Africa

Zuid-Afrika

Sweden

Zweden

Taiwan

Taiwan

United Arab Emirates

Verenigde Arabische Emiraten

United Kingdom

Verenigd Koninkrijk

United States

Verenigde Staten

U kunt Shopping-showcaseadvertenties maken met Google Ads en de Google Ads API (AdWords API). Raadpleeg Shopping-productadvertenties als u wilt adverteren voor afzonderlijke producten.

Alleen bellen-advertenties Diagram advertentie-indeling: beladvertenties Stimuleer telefoontjes naar uw bedrijf met behulp van advertenties die uw telefoonnummer bevatten. Mensen kunnen op deze advertenties klikken en uw bedrijf rechtstreeks bellen. Deze advertenties worden alleen weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld en elk veld in deze advertenties kan worden verborgen zodat de advertentie op kleinere schermen past.

* Tekstadvertenties kunnen er in het Display Netwerk iets anders uitzien.

Campagnetypen en advertentie-indelingen

Welke advertentie-indelingen er beschikbaar zijn, is afhankelijk van uw campagnetype ('Alleen in het Zoeknetwerk', 'Alleen in het Display Netwerk', 'Zoeknetwerk met Display Select') en van het subtype van de campagne (bijvoorbeeld 'Standaard' of 'Alle functies'). Meer informatie over de verschillende campagnetypen die beschikbaar zijn.

Mobiele advertenties en campagnes

Sommige campagnes geven de advertenties uitsluitend op mobiele apparaten weer, zoals app-campagnes en alleen bellen-campagnes. Als u wilt bekijken hoe deze advertenties worden weergegeven aan klanten die onderweg zijn, leest u het artikel over de verschillende typen mobiele advertenties

Hier kunt u zien welke advertentie-indelingen beschikbaar zijn voor elk campagnetype.

Campagnetype

Tekstadvertentie

Beeldadvertentie

App-advertentie

Shopping-advertentie

Dynamische zoekadvertentie

Videoadvertentie

Alleen bellen-advertentie

Zoeknetwerk met Display Select - Standaard groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis
Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies groen vinkje groen vinkje groen vinkje groen vinkje groen vinkje rood kruis rood kruis
Alleen in het Zoeknetwerk - Alleen bellen rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis groen vinkje
Alleen in het Zoeknetwerk - Mobiele-app-installatie rood kruis rood kruis groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis
Alleen in het Zoeknetwerk - Standaard groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis
Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies groen vinkje rood kruis rood kruis groen vinkje groen vinkje rood kruis rood kruis
Alleen in het Zoeknetwerk - Dynamische zoekadvertenties rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis groen vinkje rood kruis rood kruis
Alleen in het Display Netwerk - Alle functies groen vinkje groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis groen vinkje rood kruis
Alleen in het Display Netwerk - Marketingdoelen > Uw mobiele app installeren rood kruis rood kruis groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis rood kruis
Alleen in het Display Netwerk - Marketingdoelen > Kopen op uw website groen vinkje groen vinkje rood kruis rood kruis rood kruis groen vinkje rood kruis
Aandachtspunten

Als u 'Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies' of een van de campagnetypen voor 'Alleen in het Display Netwerk' selecteert, heeft u toegang tot de Advertentiegalerij, een tool om advertenties te maken. Welke advertentie-indelingen daadwerkelijk beschikbaar zijn in de Advertentiegalerij, is echter afhankelijk van het specifieke campagnetype dat u selecteert. Meer informatie over de Advertentiegalerij.

Stappen om een advertentie-indeling te kiezen

1. Selecteer de campagne en vervolgens de advertentiegroep waarin u een nieuwe advertentie wilt maken.
  2. Klik op het tabblad Advertenties.
  3. Klik op de knop + Advertentie in het dropdown-menu.
  4. Kies de indeling van de advertentie die u wilt maken en volg de instructies die specifiek bij die advertentie-indeling horen.
  5. Klik op Advertentie opslaan.

Nadat u uw advertentie heeft opgeslagen, moet uw advertentie worden weergegeven op het tabblad Advertenties. Advertenties mogen echter pas worden weergegeven nadat ze zijn beoordeeld of goedgekeurd. Dit proces kan, afhankelijk van de indeling, enkele seconden of enkele dagen duren.