Een advertentie-indeling kiezen

De tekstadvertenties die naast de Google-zoekresultaten worden weergegeven, zijn slechts één van de verschillende advertentie-indelingen die u kunt maken met Google Ads. U kunt uw producten en services ook promoten met videoadvertenties, beeldadvertenties, app-advertenties, advertenties met digitale content en meer.

Elke advertentie-indeling heeft zijn eigen voordelen: een tekstadvertentie is eenvoudig en betaalbaar, terwijl een video een kleurrijk verhaal kan vertellen. U kunt meerdere typen advertenties weergeven vanuit hetzelfde Google Ads-account en in sommige gevallen vanuit dezelfde campagne.

Beschikbare advertentie-indelingen in een Google Ads-account

Indeling

Beschrijving

Belangrijkste voordelen

Tekst

Alleen woorden. *

De beste bonsais van Bolsward - Voorjaarsuitverkoop gestart
Advertentie www.voorbeeld.com
Bloemist en kamerplantenkwekerij.
Twee locaties. Maak uw interieur vrolijker!

U kunt uw advertenties snel en gemakkelijk beheren. U bereikt klanten terwijl ze zoeken op Google. Gebruik advertentie-extensies om meer details en contactgegevens te bieden, waardoor uw tekstadvertenties relevanter kunnen zijn voor klanten.
Responsief Responsieve advertenties worden automatisch aangepast aan de beschikbare advertentieruimte. Dit geldt voor de afmetingen, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Ze kunnen transformeren in tekst- of beeldadvertenties. In slechts een aantal minuten maakt u advertenties die in vrijwel elke beschikbare advertentieruimte passen. Daarnaast kunnen responsieve advertenties worden weergegeven als native ads. Deze vergroten uw impact doordat ze worden afgestemd op de websites van uitgevers.
Afbeelding Statische of interactieve graphics. U kunt advertenties met animaties in GIF- of Flash-indeling gebruiken.

Beeldadvertentie

Laat uw product of service op een visuele manier zien. Bereik klanten op websites die samenwerken met Google.
App-advertenties Stimuleer app-downloads en betrokkenheid met app-advertenties. Stuur uw klanten naar een app store zodat ze uw app kunnen downloaden of neem rechtstreeks een deep link voor uw app op. Opmerking: Advertenties worden alleen weergegeven op apparaten die compatibel zijn met uw content.
Video Videoadvertenties die online worden weergegeven. Geef zelfstandige videoadvertenties weer of voeg ze toe aan streaming video-content.

Videoadvertentie

Bied klanten een gevarieerde en pakkende ervaring. Bereik klanten op websites die samenwerken met Google.
Shopping-productadvertenties Shopping-advertenties tonen gebruikers een foto van uw product, een titel, prijs, winkelnaam en nog veel meer informatie over uw product.  Geef een advertentie met uw product weer voor mensen die online op zoek zijn naar dat product of verwante producten.
Shopping-showcaseadvertenties Een afbeelding en beschrijving die wordt uitgevouwen wanneer erop wordt geklikt om diverse verwante producten en informatie over de winkel te tonen. Geef een Shopping-advertentie weer voor mensen die bekijken waar ze willen kopen in plaats van dat ze op zoek zijn naar een bepaald product.

Shopping-showcaseadvertenties zijn beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, de Filipijnen, Frankrijk, Hongkong, Ierland, India, Indonesië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. U kunt Shopping-showcaseadvertenties maken met behulp van het nieuwe, verbeterde Google Ads en de Google Ads API (AdWords API). Raadpleeg Shopping-productadvertenties als u wilt adverteren voor afzonderlijke producten.

Alleen bellen-advertenties
Bel: (020) 12 34 567
Advertentie www.voorbeeld.com
Beschrijvingsregel 1
Beschrijvingsregel 2
Stimuleer telefoontjes naar uw bedrijf met behulp van advertenties die uw telefoonnummer bevatten. Mensen kunnen op deze advertenties klikken en uw bedrijf rechtstreeks bellen. Deze advertenties worden alleen weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld en elk veld in deze advertenties kan worden verborgen zodat de advertentie op kleinere schermen past.

* Tekstadvertenties kunnen er in het Display Netwerk iets anders uitzien.

Campagnetypen en advertentie-indelingen

Welke advertentie-indelingen er beschikbaar zijn, is afhankelijk van uw campagnetype ('Alleen in het Zoeknetwerk', 'Alleen in het Display Netwerk', 'Zoeknetwerk met Display Select') en van het subtype van de campagne (bijvoorbeeld 'Standaard' of 'Alle functies'). Meer informatie over de verschillende campagnetypen die beschikbaar zijn.

Mobiele advertenties en campagnes

Sommige campagnes geven de advertenties uitsluitend op mobiele apparaten weer, zoals promotiecampagnes voor apps en alleen-bellen-campagnes. Als u wilt bekijken hoe deze advertenties worden weergegeven aan klanten die onderweg zijn, leest u het artikel over de verschillende typen mobiele advertenties

Hier kunt u zien welke advertentie-indelingen beschikbaar zijn voor elk campagnetype.

Campagnetype

Tekstadvertentie

Beeldadvertentie

App-advertentie

Shopping-advertentie

Dynamische zoekadvertentie

Videoadvertentie

Alleen bellen-advertentie

Zoeknetwerk met Display Select - Standaard Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Zoeknetwerk - Alleen bellen Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar
Alleen in het Zoeknetwerk - Mobiele-app-installatie Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Zoeknetwerk - Standaard Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Zoeknetwerk - Dynamische zoekadvertenties Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Display Netwerk - Alle functies Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Display Netwerk - Marketingdoelen > Uw mobiele app installeren Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Alleen in het Display Netwerk - Marketingdoelen > Kopen op uw website  Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar
Houd rekening met het volgende

Als u 'Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies' of een van de campagnetypen voor 'Alleen in het Display Netwerk' selecteert, heeft u toegang tot de Advertentiegalerij, een tool voor het maken van advertenties. Welke advertentie-indelingen daadwerkelijk beschikbaar zijn in de Advertentiegalerij, hangt echter af van het specifieke campagnetype dat u selecteert. Meer informatie over de Advertentiegalerij.

Stappen om een advertentie-indeling te kiezen

1. Selecteer de campagne en vervolgens de advertentiegroep waarin u een nieuwe advertentie wilt maken.
  2. Klik op het tabblad Advertenties.
  3. Klik op de knop + Advertentie in het dropdown-menu.
  4. Kies de indeling van de advertentie die u wilt maken, en volg de instructies die specifiek bij die advertentie-indeling horen.
  5. Klik op Advertentie opslaan.

Nadat u uw advertentie heeft opgeslagen, moet uw advertentie worden weergegeven op het tabblad Advertenties. Advertenties mogen echter pas worden weergegeven nadat ze zijn beoordeeld of goedgekeurd, een proces dat afhankelijk van de indeling enkele seconden of enkele dagen kan duren.