Over beschikbare advertentie-indelingen in verschillende campagnetypen

Welke advertentie-indelingen er beschikbaar zijn, is afhankelijk van het campagnetype (app-campagne, display-campagne, Discovery-campagne, lokale campagne, campagne voor maximale prestaties, campagne in het zoeknetwerk, slimme campagne, Shopping-campagne of videocampagne) en van het campagnedoel (bijvoorbeeld 'Conversies genereren' voor videocampagnes of App-installaties voor app-campagnes). Bekijk meer informatie over de diverse campagnetypen die beschikbaar zijn. Uw advertenties kunnen op tal van apparaten worden weergegeven, zoals op mobiele apparaten, desktops en tv's.

Elke advertentie-indeling heeft zijn eigen voordelen: een tekstadvertentie is eenvoudig en betaalbaar, terwijl een video een kleurrijk verhaal vertelt. U kunt meerdere typen advertenties weergeven via hetzelfde Google Ads-account en in sommige gevallen via dezelfde campagne.

Beschikbare advertentie-indelingen in een Google Ads-account

Hieronder beschrijven we de diverse advertentie-indelingen en geven we aan wat de voordelen van elke indeling zijn:

Tekstadvertenties

Beschrijving:

Alleen woorden.*

Diagram advertentie-indeling: tekstadvertentie

Belangrijkste voordelen: Advertenties maken en bewerken is snel en makkelijk. U bereikt klanten terwijl ze zoeken op Google. Met advertentie-extensies kunt u meer informatie en contactgegevens aan uw advertentie toevoegen, waardoor deze mogelijk relevanter wordt voor potentiële klanten.

Responsieve advertenties

Beschrijving:
Responsieve advertenties worden automatisch aangepast aan de beschikbare advertentieruimte. Dit geldt voor de afmetingen, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Ze kunnen transformeren in tekst- of beeldadvertenties.
Diagram advertentie-indeling: responsieve advertentie

Belangrijkste voordelen:

• In slechts een paar minuten maakt u advertenties die in vrijwel elke beschikbare advertentieruimte passen. Bovendien kunnen responsieve advertenties worden weergegeven als native advertenties. Deze vergroten uw impact doordat ze worden afgestemd op de websites van uitgevers.
  • Responsieve zoekadvertenties zijn tekstadvertenties waarin automatisch verschillende combinaties van items worden getest om te bepalen welke combinaties het beste presteren.
  • Responsieve display-advertenties kunt u gebruiken in display-campagnes. Er worden automatisch advertenties samengesteld met de items die u heeft geüpload.

Beeldadvertenties

Beschrijving:
Een statische advertentie in jpg- of png-indeling of een advertentie met animatie in gif-indeling.
Diagram advertentie-indeling: beeldadvertentie

Belangrijkste voordelen: U kunt uw product of service op een visuele manier onder de aandacht brengen. U bereikt klanten op websites die samenwerken met Google.

App-advertenties

Beschrijving:
Met app-advertenties kunt u app-downloads en betrokkenheid stimuleren.
Diagram advertentie-indeling: app-advertentie

Belangrijkste voordelen: U leidt klanten om naar een appstore, zodat ze uw app kunnen downloaden, of neemt een rechtstreekse deep link naar uw app op. U bereikt klanten wanneer ze zoeken op Google (inclusief Google Play) en op websites en in apps die samenwerken met Google. Opmerking: Er worden alleen advertenties weergegeven op apparaten die geschikt zijn voor uw content.

Videoadvertenties

Beschrijving:
Videoadvertenties die online worden weergegeven. Geef zelfstandige videoadvertenties weer of voeg ze toe aan streaming video-content.
Diagram advertentie-indeling: videoadvertentie

Belangrijkste voordelen: U biedt klanten een gevarieerde en pakkende advertentiebeleving. U bereikt klanten op websites die samenwerken met Google.

Shopping-productadvertenties

Beschrijving:
Shopping-advertenties tonen gebruikers een foto van uw product, evenals een titel, prijs, winkelnaam en meer informatie over uw product.
Diagram advertentie-indeling Shopping-productadvertenties

Belangrijkste voordelen: U kunt een advertentie met uw product laten zien aan mensen die online op zoek zijn naar dat product of verwante producten.

Alleen bellen-advertenties

Beschrijving:
Diagram advertentie-indeling: beladvertenties

Belangrijkste voordelen: Deze advertenties bevatten uw telefoonnummer, zodat u telefoontjes naar uw bedrijf kunt stimuleren. Potentiële klanten kunnen op uw advertentie klikken en uw bedrijf rechtstreeks bellen. Alleen bellen-advertenties worden alleen weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld en elk veld in deze advertenties kan worden verborgen, zodat de advertentie ook op kleinere schermen past.

* Tekstadvertenties kunnen er in het Display Netwerk iets anders uitzien.