Ta bort eller ändra ett kreditkort

Du måste alltid ha en primär betalningsmetod i ditt konto. Det säkerställer att det alltid finns ett sätt att betala automatiskt för dina annonser. Du kan ändra eller ta bort kreditkortet du använder under förutsättning att du har en annan betalningsmetod i kontot.

Om du vill stoppa dina annonser kan du pausa dina kampanjer i stället.

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Så här ändrar du det kreditkort som används som primär betalningsmetod:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Du ser alla betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovaluta och hur du betalar (automatiska eller manuella betalningar).
  6. Ange betalningsinformationen och klicka på Spara.
  7. Ange den nya betalningsmetoden som primär metod: Klicka på rullgardinsmenyn Välj som och välj Primär.
  8. Leta reda på den tidigare betalningsmetoden och klicka på Ta bort.

Tips! Lägg till ett sekundärt kreditkort

För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.

Nästa steg