Uw creditcard verwijderen of wijzigen

U moet in uw account altijd een primaire betaalmethode hebben ingesteld. Zo kunnen uw advertenties altijd automatisch worden betaald. U kunt de creditcard die u gebruikt, wijzigen of verwijderen mits u een andere betaalmethode in uw account heeft.

Als u de weergave van uw advertenties wilt stopzetten, kunt u uw campagnes onderbreken.

Tip: Voeg een reservecreditcard toe

We raden u ten zeerste aan een alternatieve betaalmethode in te stellen om te voorkomen dat uw advertenties worden stopgezet vanwege een geweigerde betaling. Als uw primaire betaalmethode om wat voor reden dan ook niet werkt, brengen we de kosten in rekening via uw reservecreditcard. Zo weet u zeker dat u uw advertenties kunt laten lopen.

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

De creditcard wijzigen die wordt gebruikt als primaire betaalmethode

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Klik op Nieuwe betaalmethode toevoegen.
  4. U ziet de betaalmethoden die beschikbaar zijn voor uw account. Deze zijn gebaseerd op uw bedrijfsadres, de valuta voor uw account en hoe u betaalt (automatische betalingen).
  5. Geef uw betalingsgegevens op en klik op Opslaan.
  6. Wijs deze betaalmethode nu toe als primaire betaalmethode: Klik op het dropdownmenu Selecteren als en kies Primair.
  7. Ga naar uw vorige betaalmethode en klik op Verwijderen.

Naar Betalingsoverzicht

Uw primaire betaalmethode vervangen door een nieuwe

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Klik op Verwijderen onderaan de kaart die de primaire betaalmethode is.
  4. U moet een betaalmethode vervangen door een andere betaalmethode die al is opgeslagen in uw account of u moet een nieuwe betaalmethode toevoegen.
  5. Klik op Opslaan en verwijderen nadat u de betaalmethode heeft vervangen door een andere.
  6. U ziet een dialoogvenster met een bevestiging dat uw primaire betaalmethode is verwijderd. Eventuele openstaande bedragen worden nu in rekening gebracht via een onlangs toegevoegde primaire betaalmethode.

Naar Betalingsoverzicht

Als een primaire betaalmethode aan andere abonnementen en services is gekoppeld, kunt u de betaalmethode niet verwijderen.

Opmerking: Gebruikers moeten beschikken over beheerders- en/of bewerkingsrechten voor het betalingsprofiel om deze wijzigingen aan te brengen.

Volgende stap