Øk merkevarebevisstheten

Formålet med en kampanje for merkevaredeltagelse er å skape bevissthet om og positive assosiasjoner til bedriften din samt produktene og tjenestene bedriften tilbyr. En kunde kan samhandle med merkevaren din på mange måter, for eksempel ved å se på videoer, spille spill, bruke tid på et nettsted eller kommunisere med andre kunder.

Hvis du er interessert i å øke merkevarebevisstheten, er Google Displaynettverk en ypperlig plattform for å få kontakt med kunder til rett tid og på riktig sted på tusenvis av nettsteder over hele verden. Du kan bruke plasseringsmålretting i Google Ads for å nå frem til en relevant målgruppe for merkevaren din, og du kan bruke rich media-annonseformater og CPM-budgivning.

Kampanjer for merkevaredeltagelse kan hjelpe deg med å:

• Øke antall interaksjoner med merkevaren du tilbyr.
  • Skape positive assosiasjoner til merkevaren.
  • Oppnå økt merkevarelojalitet gjennom kontakt med målgruppen.
  • Motivere kunder til å engasjere seg i merkevaren og de tilhørende produktene.

Slik bruker du plasseringsmålretting, rich media-annonseformater og CPM-budgivning:

• Plasseringsmålretting

Med plasseringsmålretting kan du velge «plasseringer», dvs. bestemte nettsteder eller deler av nettsteder i Google Displaynettverk der du kan kjøre en kampanje. Du kan velge nettsteder basert på bestemte emner eller målgruppen du prøver å nå, eller du kan velge et nettsted som oppfyller kriteriene dine for merkevarebygging.

• Annonseformater

Ettersom et av hovedmålene med kampanjer for merkevaredeltagelse kan være å ha ulike former for interaksjon med målgruppen, foreslår vi at du bruker rich media-annonseformater. Via Google Displaynettverk kan du nå ut til kunder ved hjelp av tekstannonser, men du kan også prøve et utvalg av visuelle formater, for eksempel statiske bilder, HTML5-animasjon og video.

• Budstrategi

I kampanjer for merkevaredeltagelse er målet å maksimere eksponeringen av en merkevare på relevante nettsteder. CPM-budgivning passer vanligvis godt for en slik kampanje, ettersom du kan angi bud direkte fra resultatmålene du har angitt for kampanjen.

Tips

Oppnå økt merkevarebevissthet ved hjelp av YouTube

Hvis du har laget en videoannonse som du bruker på en lokal TV-kanal, bør du vurdere å laste den opp til YouTube. Du kan opprette en gratis brukerkanal på YouTube og tilpasse utformingen etter merkevaren din (f.eks. bakgrunnsfarger og logoer). Dermed kan du lage et knutepunkt for merkevaren din på det mest populære videonettstedet på Internett. Finn ut mer om alternativer for annonsering på YouTube.

Fremgangsmåten videre