Uw merkbekendheid vergroten

Het doel van een campagne om de merkbetrokkenheid te verhogen, is te bouwen aan de bekendheid van en de positieve associaties met uw bedrijf, producten en services. Een klant kan op diverse manieren een interactie aangaan met uw merk, bijvoorbeeld door het bekijken van video's, het spelen van games, het bezoeken van uw website of het communiceren met andere klanten.

Als u geïnteresseerd bent in het vergroten van uw merkbekendheid, biedt het Google Display Netwerk u de mogelijkheid in contact te komen met klanten op precies de juiste plaats en het juiste moment via duizenden websites wereldwijd. U kunt plaatsingstargeting binnen Google Ads gebruiken om u te helpen een relevant publiek te bereiken voor uw merk, door het gebruik van rich media-advertentie-indelingen en CPM-bieden.

Campagnes ter vergroting van de merkbetrokkenheid helpen u bij het volgende:

• De interactie met uw merk vergroten.
  • Meer positieve merkassociaties opbouwen.
  • De merkloyaliteit vergroten door in contact te komen met uw doelgroep.
  • Klanten meer betrokken laten voelen bij uw merk en uw producten.

Plaatsingstargeting, rich media-advertentie-indelingen en CPM-bieden gebruiken:

• Plaatsingstargeting

Met plaatsingstargeting kiest en selecteert u 'plaatsingen', specifieke websites of gedeelten van sites in het Google Display Netwerk waar u de advertenties uit uw campagne wilt weergeven. U kunt sites selecteren op basis van specifieke onderwerpen of de doelgroep die u probeert te bereiken, of u kunt sites selecteren die voldoen aan de criteria van uw merkdoelstellingen.

• Advertentie-indelingen

Interactie met de doelgroep is een van de belangrijkste doelen van een campagne voor merkbetrokkenheid en we raden u daarom aan rich media-advertentie-indelingen te gebruiken. Met het Google Display Netwerk kunt u klanten bereiken met tekstadvertenties, maar kunt u ook verschillende meer visuele indelingen proberen, zoals statische afbeeldingen, HTML5-animatie en video.

• Biedstrategie

Met campagnes voor het vergroten van de merkbetrokkenheid kunt u het bereik van uw merk op relevante sites maximaliseren. CPM-bieden is bij uitstek geschikt voor dit soort campagnes, aangezien u uw biedingen rechtstreeks kunt afstemmen op de prestatiedoelstellingen die u voor uw campagne heeft geformuleerd.

Tip

YouTube gebruiken ter vergroting van de merkbekendheid

Als u een videoadvertentie heeft gemaakt die u op de lokale tv-zender gebruikt, kunt u overwegen deze naar YouTube te uploaden. U kunt op YouTube gratis een gebruikerskanaal instellen en het ontwerp ervan aanpassen aan de uitstraling van uw merk (zoals achtergrondkleuren en logo's). Zo kunt u een centraal punt voor uw merk creëren op de populairste videosite op internet. Meer informatie over advertentieopties op YouTube.

Volgende stappen