Åtgärda problem med ett engångskreditkort

Engångskreditkort är kreditkortsnummer som kan användas en enda gång och endast under begränsad tid. De används ofta som alternativ till fysiska kreditkort vid onlinebetalningar. Många banker erbjuder den här typen av kreditkort, med vilket du skapar ett engångskreditkortsnummer online.

Hör med din bank om de erbjuder den här tjänsten. Det kan vara ett utmärkt alternativ till banköverföring, eftersom betalningar via engångskreditkort sätts in på ditt Google Ads-konto i princip omedelbart och annonserna börjar visas nästan direkt.

Google Ads godkänner engångskreditkort med Visa- eller MasterCard-logotypen.

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Så här använder du ett engångskreditkort:
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Gör en inbetalning.
  4. Välj Lägg till kredit- eller bankkort på rullgardinsmenyn och ange dina kreditkortsuppgifter.
  5. Ange betalningsbeloppet och klicka sedan på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.

Öppna Google Ads

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Vad du kan förvänta dig

När Google handlägger din betalning gör vi en provdebitering på motsvarande en dollar från din förvalda kreditgräns för att kontrollera att engångskortet fungerar (avgiften dras inte på riktigt). När du väljer kreditgräns för kortet måste du alltså tänka på att lägga till motsvarande en dollar utöver betalningsbeloppet. Om du till exempel vill debitera ditt kort med 3 000 kronor ska du välja 3 006 kronor (beroende på aktuell valutakurs) som gräns för engångskortet.

Om banken avvisar din manuella betalning kan det bero på att engångskreditkortet kan ha ett utgångsdatum. För alla övriga betalningsavvisningar ber vi dig kontakta din lokala bank.