Een probleem met een creditcard voor eenmalig gebruik verhelpen

Een creditcard voor eenmalig gebruik is een creditcardnummer dat slechts één keer kan worden gebruikt en dat slechts gedurende een beperkte tijd geldig is. Een dergelijke creditcard wordt vaak gebruikt als alternatief voor creditcards bij het uitvoeren van online betalingen. Veel banken bieden dit soort creditcards aan, waarbij u online een creditcardnummer voor eenmalig gebruik genereert.

Neem contact op met uw bank om na te gaan of deze service wordt geboden. Het kan een goed alternatief zijn voor een overboeking, omdat betalingen met een creditcard voor eenmalig gebruik bijna onmiddellijk worden bijgeschreven in uw Google Ads-account, en uw advertenties dus bijna direct worden weergegeven.

Google Ads accepteert creditcards voor eenmalig gebruik op voorwaarde dat deze zijn voorzien van een Visa- of MasterCard-logo.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Stappen voor het gebruiken van een creditcard voor eenmalig gebruik
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling.
  3. Klik op de knop Een betaling uitvoeren.
  4. Selecteer in het dropdownmenu Nieuwe creditcard of betaalpas toevoegen en geef uw creditcardgegevens op.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Betalen om uw betaling te controleren en uit te voeren.

Ga naar Google Ads

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

Wat u kunt verwachten

Bij het verwerken van uw betaling probeert Google eerst een testbetaling van € 1 af te schrijven van de vooraf geselecteerde kredietlimiet om te controleren of de creditcard voor eenmalig gebruik werkt (deze € 1 wordt niet echt in rekening gebracht). Wanneer u uw kredietlimiet voor deze kaart selecteert, moet u daarom € 1 optellen bij het bedrag dat u wilt laten afschrijven. Als u bijvoorbeeld € 300 van uw kaart wilt laten afschrijven, selecteert u € 301 als de limiet voor uw creditcard voor eenmalig gebruik.

Als uw bank uw handmatige betaling weigert, moet u er rekening mee houden dat uw creditcard voor eenmalig gebruik mogelijk een vervaldatum heeft. Als uw betaling om een andere reden wordt geweigerd, neemt u contact op met uw bank.