Mainostiedostopakettiin perustuvien Display-mainosten tekniset tiedot

Tässä artikkelissa kerrotaan kokovaatimukset kuvamainoksille, joita Google Display ‑verkostoon voi ladata.

Display-mainoksilla voit kiinnittää käyttäjien huomion Google Display ‑verkostossa, joka kattaa noin kaksi miljoonaa verkkosivustoa ja sovellusta. Display-mainoksia voi luoda Google Adsissa useilla eri tavoilla. Voit käyttää responsiivisia Display-mainoksia ja mainostiedostopakettiin perustuvia Display-mainoksia. Voit ladata omia Display-mainoksia tai käyttää responsiivisia mainoksia.

Ennen kuin aloitat

Harkitse tarkkaan, onko omien Display-mainosten käyttäminen sinulle paras vaihtoehto. Jos näin ei ole, voit luoda myös responsiivisia Display-mainoksia, jotka sopivat lähes mihin tahansa mainospaikkaan Display-verkostossa. Jos lataat omia mainoksia, kannattaa silti ladata myös sisältöä responsiivisten Display-mainosten luomista varten, jotta niitä voidaan näyttää mainospaikoissa, joihin omat Display-mainoksesi eivät sovi.

Muista, että voit käyttää Display-mainosten lisäksi useita erilaisia mainoksia samalla Google Ads ‑tilillä – joskus jopa samassa kampanjassa. Lue lisää eri kampanjatyypeistä ja käytettävissä olevista mainosmuodoista.

Huom. Joitakin mainoskokoja voidaan näyttää vain tietyillä alueilla.

Tekniset tiedot

Animoidut ja ei-animoidut kuvamainokset

Tiedostotyypit

Muodot GIF, JPG, PNG
Enimmäiskoko 150 kt

Mainoskoot

Neliö ja suorakaide
200 × 200 Pieni neliö
240 × 400 Pystysuorakaide
250 × 250 Neliö
250 × 360 Kolminkertainen laajeneva mainos
300 × 250 Upotettu suorakaide
336 × 280 Suuri suorakaide
580 × 400 Verkkobanneri
Torni
120 × 600 Torni
160 × 600 Leveä torni
300 × 600 Puolen sivun mainos
300 × 1050 Pysty
Leaderboard
468 × 60 Banneri
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Yläbanneri
970 × 90 Suuri leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panoraama
Mobiili
300 × 50 Mobiilibanneri
320 × 50 Mobiilibanneri
320 × 100 Suuri mobiilibanneri
*Animoidut mainokset (GIF) Animaation pituus ja nopeus:
Animaation pituus voi olla enintään 30 sekuntia.
Animaatiot voi ketjuttaa, mutta niiden on päätyttävä 30 sekunnin kuluttua.
Animoitujen GIF-mainosten kuvataajuuden on oltava alle 5 kuvaa sekunnissa.

AMP-HTML-mainokset

Voit luoda mainoksia Accelerated Mobile Pages ‑sivujen (AMP) avulla. AMP-HTML.mainokset latautuvat nopeammin kuin tavalliset mainokset, minkä ansiosta ne sopivat erinomaisesti mobiililaitteille.

Google Web Designerilla luodut AMP-HTML-mainokset

Mitat/sisällönkuvauskentät

Kaikkien AMP-HTML-mainosten mitat on ilmoitettava <meta>-tagin avulla asiakirjan <head>-osiossa:

<meta name="ad.size" content="width=W,height=H">

Tuetut mainoksen mitat ovat samat kuin HTML5-mainoksissa.

Ensisijaisen sisällön ZIP-tiedosto

Voit ladata ZIP-tiedoston, joka sisältää yksittäisen HTML-asiakirjan (eli ensisijaisen sisällön) sekä enintään 39 mediasisältökohdetta. Pakatun ZIP-tiedoston enimmäiskoko on 150 KiB (153 600 t).

Ensisijaista sisältöä koskevat säännöt Kaikkien AMP-HTML-mainosten on oltava AMP-HTML-mainosmuotoa koskevien sääntöjen mukaisia. Vahvista mainoksesi julkisella AMP Validatorilla.
URL-osoitteet Kaikkien URL-osoitteiden on vastattava ZIP-tiedoston sisältöä seuraavaa kolmea poikkeusta lukuun ottamatta:
  • AMP-suoritusaika ja yksilöidyt elementit
  • yksilöidyt fontit <link rel="stylesheet">-elementin href-attribuutissa
  • upotettu data: URL-osoitteet.

Suhteellisen polun on oltava suhteellinen ensisijaisen sisällön polkuun nähden ja noudatettava ZIP-tiedoston rakennetta. Absoluuttisia polkuja ei sallita.

Tuetut AMP-komponentit
  • amp-accordion
  • amp-animation
  • amp-anim: Kuvien on oltava suhteellisia viittauksia ZIP-tiedoston sisältämiin sisältökohteisiin
  • amp-carousel
  • amp-fit-text
  • amp-font: CSS-luokkanimiä ei saa käyttää missään muussa asiakirjan osassa, eli esimerkiksi seuraava on kielletty:

<amp-font layout="nodisplay” font-family="My Font" timeout="1000" on-load-add-class="amp-font-class1"></amp-font> <div class="amp-font-class1"></div>

• amp-gwd-animation
  • amp-img: Kuvien on oltava suhteellisia viittauksia ZIP-tiedoston sisältökohteisiin
  • amp-layout
Yksilöidyt poistumiset Yksilöityjä poistumisia, joissa on käytössä joko <amp-ad-exit> tai <a href>, ei sallita. Koko mainoksesi on klikattava.
Kielletyt arvot Elementit eivät saa sisältää mitään seuraavista luokkanimistä:
  • amp-carousel-slide
  • amp-carousel-button
  • amp-carousel-button-next
  • amp-carousel-button-prev

Tapahtuman toiminto ei voi käyttää AMP:tä tapahtuman kohteena. Esimerkiksi seuraava rakenne on kielletty:

<button on="tap:AMP.navigateTo(url='http://google.com')">

Myös tap-tyyppiset tapahtumat ovat kiellettyjä.

<button on="tap:popup.toggleVisibility()">

HTML5-mainokset

HTML5-mainosten käyttöä koskevat vaatimukset

HTML5-mainokset eivät ole kaikkien mainostajien käytettävissä. Jos HTML5-mainokset eivät ole käytettävissä tililläsi, voit lähettää niiden käyttöä koskevan pyynnön, mikäli

• tililläsi ei ole sääntörikkomuksia
  • tilisi maksuhistoria on moitteeton
  • tilisi kulutus on yhteensä yli 1 000 € tilin koko käyttöiän ajalta.

Saat sähköpostiviestin noin 5–7 arkipäivän kuluessa, kun Google Ads ‑tiimi on käsitellyt pyyntösi. Vastausta odotellessasi voit käyttää muita mainosvaihtoehtoja, kuten mainostiedostopakettiin perustuvia AMP-HTML-mainoksia tai Responsiivisia display-mainoksia.

Jos luot sovelluskampanjaa, lue lisää sovelluskampanjoiden HTML5-mainoksista.

Tarkista mainoksesi Google Adsin HTML5-tarkistustyökalulla.

Kaikki HTML5-mainokset

Tiedostotyypit

Muodot: ZIP, johon sisältyy HTML ja vaihtoehtoisesti CSS, JS, GIF, PNG, JPG, JPEG ja SVG

Tuetut mainoskoot

Neliö ja suorakaide
200 × 200 Pieni neliö
240 × 400 Pystysuorakaide
250 × 250 Neliö
250 × 360 Kolminkertainen laajeneva mainos
300 × 250 Upotettu suorakaide
336 × 280 Suuri suorakaide
580 × 400 Verkkobanneri
Torni
120 × 600 Torni
160 × 600 Leveä torni
300 × 600 Puolen sivun mainos
300 × 1050 Pysty
Leaderboard
468 × 60 Banneri
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Yläbanneri
970 × 90 Suuri leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panoraama
Mobiili
300 × 50 Mobiilibanneri
320 × 50 Mobiilibanneri
320 × 100 Suuri mobiilibanneri
Tuettu tiedostokoko
  • Enintään 150 kt
Google Web Designerilla luodut HTML5-mainokset
Mainosympäristö Kun luot mainosta Google Web Designerilla, sinun on valittava Google Ads ‑ympäristö.
Staattiset ja dynaamiset mainokset

HTML5-mainokset voivat olla staattisia tai dynaamisia. Dynaamisissa mainoksissa käytetään datasyötteen tietoja näytettävän tekstin sekä näytettävien kuvien ja muiden tietojen määrittämiseen.

Jos haluat luoda dynaamisen mainoksen, sinun tulee ensin luoda mainos, jossa kullekin dynaamisesti luotavalle kuva- tai tekstikohteelle käytetään paikkamerkkielementtejä. Tämän jälkeen kuhunkin elementtiin liitetään dataobjekteja. Kun datasyöte muuttuu, muutokset näkyvät dataan liitetyissä elementeissä automaattisesti.

Tuetut osat
  • iFrame
  • pyyhkäisygalleria
  • karuselligalleria
  • 360°-galleria
  • gallerian navigointi
  • kuvapainike
  • Spritesheet
Julkaiseminen Google Adsiin Google Web Designerissa:
  1. Klikkaa Julkaise-painiketta.
  2. Valitse Julkaise paikallisesti.
  3. Lataa .ZIP-tiedosto Google Adsiin.
Rajoitukset
  • Laajentuvia mainoksia ei tueta.
  • Kaikkien HTML5-mainoksissa käytettävien kuvien on oltava paikallisia kuvia, ei viittauksia kuviin, ja niiden täytyy kuulua ZIP-tiedoston sisältöön.
  • Vain Googlen web-kirjasimia tuetaan. Muita web-kirjasimia ei tueta.
  • Ajastimia ja useita poistumisia ei tueta ympäristökohdistustoiminnoissa.
  • Paikallisia tallennusmenetelmiä ei voi käyttää HTML5-mainoksissa.

Kaikki muut HTML5-mainokset

HTML-vaatimukset HTML5-mainoksissa on oltava seuraavat osat:
  • <!DOCTYPE html> ‑määritys
  • <html>-tagi
  • <body>-tagi
  • mainosmuodon koon sisällönkuvaustagi <head>-tagin sisällä. Esimerkki:
    <meta name="ad.size" content="width=300,height=250">

Eksplisiittiset lopputagit (tekstitason lopputageja ei hyväksytä):

• Esimerkki hyväksytystä lopputagin käytöstä: <path></path>
  • Esimerkkejä lopputageista, joita ei hyväksytä: <path> tai <path />

Vaihtoehtoisesti voit viedä tekstitason svg-elementin erilliseen tiedostoon.

Latausvaatimukset Kaikkien koodien ja sisältöjen viittauksissa on käytettävä suhteellista polkua .ZIP-tiedoston sisältämiin resursseihin. Ulkoisia viittauksia ei sallita seuraavia lukuun ottamatta:

Ladattavassa ZIP-kansiossa voi olla enintään 40 tiedostoa.

Muistettavaa

Muiden kuin ASCII-merkkien esittämiseksi sinun on käytettävä UTF-8-koodausta.

Alueellisesti käytettävissä olevat mainoskoot

Seuraavassa on lisää kuvamainoskokoja. Voit käyttää niitä mainoksen näyttämisalueen mukaan.

Mainostyyppi Mitat Kokorajoitus Alueellinen käyttö
PL billboard 750 x 100 150 kt Puola
PL kaksinkertainen billboard 750 x 200 150 kt Puola
PL kolminkertainen billboard 750 x 300 150 kt Puola
Pystysuorakaide 240 x 400 150 kt Venäjä
Panoraama 980 x 120 150 kt Ruotsi
Yläbanneri 930 x 180 150 kt Tanska
Kolminkertainen laajeneva mainos 250 x 360 150 kt Ruotsi
Verkkobanneri 580 x 400 150 kt Norja