Meer dan één campagne maken en beheren

Wist u dat een Google Ads-account wel 10.000 campagnes kan bevatten (actieve plus onderbroken), dat een campagne 20.000 advertentiegroepen kan bevatten en een advertentiegroep 50 tekstadvertenties? Dat is heel wat om te beheren! Gelukkig kunt u uw campagnes en advertenties beheren op de pagina's 'Campagnes' en 'Advertenties en extensies'. U kunt zelfs instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen en nieuwe advertenties maken op basis van bestaande advertenties.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Wat u kunt doen met de tabbladen Campagnes en Advertenties

Op de tabbladen Campagnes en Advertenties zult u veel tijd doorbrengen.

Hier volgen enkele voorbeelden van wat u hier kunt doen:

• Alle informatie, van kosten tot klikken, in één oogopslag bekijken.
  • Campagnes en advertenties sorteren op basis van budget, klikken en andere statistieken.
  • Rechtstreeks wijzigingen aanbrengen in uw campagnes en advertenties door op het potloodpictogram te klikken.
  • Verder doorklikken naar de instellingen of zoekwoorden die zijn gekoppeld aan een campagne of advertentie.
  • In meerdere campagnes of advertenties wijzigingen aanbrengen via het dropdownmenu Bewerken.

Campagnes kopiëren

Als u al een succesvolle campagne heeft opgezet, kunt u deze gebruiken om uw volgende campagne sneller op te zetten. Hiervoor moet u eerst uw bestaande campagne kopiëren. Vervolgens kunt u een van de kopieën bewerken. Op deze manier begint u met dezelfde structuur en instellingen voor uw advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Een campagne kopiëren

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Vink het selectievakje aan van de campagne die u wilt kopiëren.
  4. Klik in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren of druk op Ctrl+C (pc) of Command+C (Mac).
  5. Klik vervolgens in het menu Bewerken op Plakken of druk op Ctrl+V (pc) of Command+V (Mac).
  6. Optioneel kunt u in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, het selectievakje 'Nieuwe campagnes onderbreken na kopiëren' aanvinken om te zorgen dat de nieuwe campagnes niet meteen actief zijn. Anders zijn kopieën van campagnes die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  7. Klik op Plakken.

U heeft nu een nieuwe campagne met dezelfde structuur en instellingen als uw oorspronkelijke campagne. De campagne heeft echter geen campagne-, zoekwoord- of advertentiegeschiedenis. Als u beide campagnes actief wilt houden, raden we u aan de oorspronkelijke campagne te blijven weergeven (zodat de geschiedenis die de campagne al heeft gegenereerd, bewaard blijft) en de nieuwe campagne aan te passen.

Instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen

Vanaf het tabblad Campagnes kunt u afzonderlijke campagnes rechtstreeks bewerken en de instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen. Hier ziet u de instellingen die voor meerdere campagnes tegelijk kunnen worden gewijzigd:

• Status
  • Targeting op locatie
  • Budget
  • Einddatum van campagne
  • Advertentieroulatie
  • Weergavesnelheid
  • Taal
  • Advertentieplanning

Instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op de pagina 'Alle campagnes' op het tabblad Instellingen .
  3. Vink de selectievakjes aan naast de campagnes waarvan u de instellingen wilt wijzigen.

Tip

Maak een filter om alleen die campagnes weer te geven waarvan u de instellingen wilt wijzigen. U klikt daarvoor op het dropdownmenu Filter, kiest de instellingen waarop u wilt filteren en klikt vervolgens op Toepassen. Vervolgens kunt u alle gefilterde campagnes tegelijk selecteren door het selectievakje in de linkerbovenhoek van de tabel aan te vinken.
  1. Klik op het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  2. Kies de instelling die u wilt wijzigen voor de campagnes die u heeft geselecteerd. Scroll over 'Aanvullende instellingen' voor meer opties.
  3. Geef de wijzigingen in de geselecteerde instelling op in het vak dat wordt weergegeven. Klik op 'Voorbeeld van wijzigingen bekijken' om de wijzigingen te bekijken voordat u die definitief toepast. Klik op 'Wijzigingen aanbrengen' wanneer u klaar bent.

De campagnestatus van meerdere campagnes tegelijk wijzigen

1. Selecteer op de pagina Alle campagnes de selectievakjes naast de campagnes die u wilt bewerken.
  2. Klik op het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  1. Selecteer de nieuwe status.

NU PROBEREN

Advertenties naar een andere advertentiegroep kopiëren

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Ga naar het tabblad Advertenties.
  4. Vink de selectievakjes aan naast de advertenties die u wilt kopiëren. Klik vervolgens in het dropdownmenu Bewerken op Kopiëren (of druk op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac).
  5. Ga naar het tabblad Advertentiegroepen.
  6. Klik op de advertentiegroep waarin u de gekopieerde advertenties wilt plaatsen.
  7. Klik in het dropdownmenu Bewerken op Plakken (of druk op Ctrl+V op een pc of Command+V op een Mac).
  8. Optioneel: Als u nieuwe advertenties wilt maken die zijn onderbroken, vinkt u het selectievakje 'Nieuwe advertenties onderbreken na kopiëren' aan in het dialoogvenster dat wordt weergegeven. Anders zijn kopieën van advertenties die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  9. Klik op Plakken.

Uw campagnes en advertenties sorteren

Klik op de titel van de kolom die u wilt sorteren om uw campagnes of advertenties te sorteren op status. Kolommen kunnen verschillende sorteerregels bevatten.  Als u bijvoorbeeld op de kolom Campagnes klikt om uw campagnes te sorteren, worden ze in alfabetische of omgekeerde alfabetische volgorde gesorteerd. Wanneer u op kolommen met getallen klikt, worden deze oplopend of aflopend gesorteerd.

Wat u kunt doen op de pagina's 'Campagnes' en 'Advertenties en extensies'

Op de pagina 'Campagnes' en de pagina 'Advertenties en extensies' zult u veel tijd doorbrengen. U kunt de pagina's bekijken door te klikken op 'Campagnes' of 'Advertenties en extensies' in het paginamenu aan de linkerkant.

Hier volgt slechts een greep uit wat u kunt doen op de pagina's 'Campagnes' en 'Advertenties en extensies':

• Alle informatie, van kosten tot klikken, in één oogopslag bekijken.
  • Campagnes en advertenties sorteren op basis van budget, klikken en andere statistieken.
  • Rechtstreeks wijzigingen aanbrengen in uw campagnes en advertenties.
  • Verder doorklikken naar de instellingen of zoekwoorden die zijn gekoppeld aan een campagne of advertentie.
  • Wijzigingen aanbrengen in meerdere campagnes of advertenties.

Campagnes kopiëren

Als u al een succesvolle campagne heeft opgezet, kunt u deze als template gebruiken wanneer u de volgende campagne instelt. U kunt dat doen door de campagne te kopiëren en vervolgens de kopie te bewerken. Op deze manier begint u met dezelfde structuur en instellingen voor uw advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Een campagne kopiëren

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Vink het selectievakje aan van de campagne die u wilt kopiëren.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en klik vervolgens op Kopiëren of druk op Ctrl+C (pc) of Command+C (Mac).
  5. Klik nogmaals op het menu Bewerken en klik vervolgens op Plakken of druk op Ctrl+V (pc) of Command+V (Mac).
    • Optioneel: Als u nieuwe campagnes wilt maken die zijn onderbroken, vinkt u het selectievakje naast 'Nieuwe campagne onderbreken na plakken' aan. Anders zijn kopieën van campagnes die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
  6. Klik op Plakken.

U heeft nu een nieuwe campagne met dezelfde structuur en instellingen als uw oorspronkelijke campagne. De nieuwe campagne heeft echter geen campagne-, zoekwoord- of advertentiegeschiedenis. Als u wilt dat beide campagnes actief zijn, onderbreekt u de oorspronkelijke campagne niet (zodat deze blijft doorgaan met de geschiedenis die al is gegenereerd) en bewerkt u de nieuwe campagne.

Instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen

Op het tabblad Campagnes kunt u afzonderlijke campagnes bewerken of de instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen. Hier ziet u de instellingen die voor meerdere campagnes tegelijk kunnen worden gewijzigd:

• Status
  • Targeting op locatie
  • Budget
  • Einddatum van campagne
  • Advertentieroulatie
  • Weergavesnelheid
  • Taal
  • Advertentieplanning

Instellingen voor meerdere campagnes tegelijk wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op de pagina 'Alle campagnes' op Instellingen in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de campagne (of campagnes) waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
    • Tip: Maak een filter om alleen die campagnes weer te geven waarvan u de instellingen wilt wijzigen. U klikt daarvoor op het dropdownmenu Filter, kiest de instellingen waarop u wilt filteren en klikt vervolgens op Toepassen. Vervolgens kunt u alle gefilterde campagnes tegelijk selecteren door het selectievakje in de linkerbovenhoek van de tabel aan te vinken.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  5. Kies de instelling die u wilt wijzigen voor de campagnes die u heeft geselecteerd.
  6. Geef de wijzigingen op voor de instelling die u heeft geselecteerd. Klik op Voorbeeld om de wijzigingen te bekijken voordat u die definitief toepast. Wanneer u klaar bent om de wijzigingen toe te passen, klikt u op Toepassen.

De campagnestatus van meerdere campagnes tegelijk wijzigen

1. Vink op de pagina 'Alle campagnes' de selectievakjes aan naast de campagnes die u wilt bewerken.
  2. Klik op het dropdownmenu Bewerken bovenaan de tabel.
  3. Selecteer de nieuwe status.

Advertenties kopiëren

Advertenties naar een andere advertentiegroep kopiëren

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op de pagina 'Alle campagnes' op Advertenties en extensies in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Schakel de selectievakjes in naast de advertenties die u wilt kopiëren en kies vervolgens in het dropdownmenu Bewerken de optie Kopiëren of druk op Ctrl+C (pc) of Command+C (Mac).
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen
  5. Klik op de advertentiegroep waar u de gekopieerde advertenties in wilt plakken.
  6. Klik in het dropdownmenu Bewerken op Plakken of druk op Ctrl-V (pc) of Command-V (Mac).
    1. Vink in het dialoogvenster het vakje aan naast 'Nieuwe advertenties onderbreken na plakken' om nieuwe advertenties te maken die zijn onderbroken. Anders zijn kopieën van advertenties die actief waren toen ze werden gekopieerd, ook actief wanneer ze worden geplakt.
    2. Een of meer van de advertenties die u zojuist heeft gekopieerd, maken mogelijk al deel uit van de advertentiegroep die u heeft geselecteerd. Vink het vakje aan naast 'Duplicaat maken als advertentie al bestaat op bestemming' als u deze advertenties wilt kopiëren.
  7. Klik op Plakken.

Uw campagnes en advertenties sorteren

Klik op de titel van de kolom die u wilt sorteren om uw campagnes of advertenties te sorteren op status. Houd er rekening mee dat voor verschillende kolommen verschillende sorteerregels kunnen gelden. Als u bijvoorbeeld op de kolom Campagnes klikt om uw campagnes te sorteren, worden ze in alfabetische of omgekeerde alfabetische volgorde gesorteerd. Wanneer u op kolommen met getallen klikt, worden deze oplopend of aflopend gesorteerd.