Useiden kampanjoiden luominen ja hoitaminen

Tiesitkö, että Google Ads ‑tilillä voi olla jopa 10 000 kampanjaa (mukaan lukien aktiiviset ja keskeytetyt kampanjat), 20 000 mainosryhmää kussakin kampanjassa ja 50 tekstimainosta kussakin mainosryhmässä? Siinä on paljon hoidettavaa. Onneksi voit hoitaa kampanjoitasi ja mainoksiasi sekä Kampanjat- että Mainokset ja elementit ‑sivuilta. Voit myös muuttaa useiden kampanjoiden asetuksia yhdellä kertaa ja luoda uusia mainoksia nykyisten pohjalta.

Mitä Kampanjat-sivulla tai Mainokset ja laajennukset ‑sivulla voi tehdä?

Kampanjat-sivu sekä Mainokset ja laajennukset ‑sivu ovat tilisi osia, joissa vietät paljon aikaa. Näet nämä sivut klikkaamalla vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainokset ja laajennukset.

Tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä Kampanjat-sivulla sekä Mainokset ja laajennukset ‑sivulla:

• Silmäile läpi kaikki tiedot kuluista klikkauksiin.
  • Lajittele kampanjoita ja mainoksia budjetin, klikkausten tai muiden tilastotietojen mukaan.
  • Tee muutoksia suoraan kampanjoihisi ja mainoksiisi.
  • Tutki kampanjaan tai mainokseen liittyviä asetuksia tai avainsanoja tarkemmin.
  • Tee muutoksia useisiin kampanjoihin tai mainoksiin.

Kampanjoiden kopioiminen

Jos olet jo luonut menestyksekkään kampanjan, voit käyttää sitä mallina, kun määrität seuraavan kampanjasi asetuksia. Tämä onnistuu helpoiten kopioimalla kampanja ja muokkaamalla kopiota. Näin mainosryhmillä, mainoksilla ja avainsanoilla on jo lähtökohtaisesti sama rakenne ja samat asetukset.

Näin voit kopioida kampanjan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Valitse kopioitavan kampanjan valintaruutu.
  4. Klikkaa avattavaa Muokkaa-valikkoa ja valitse Kopioi (tai paina PC-tietokoneen näppäimistöllä Ctrl + C tai Mac-tietokoneen näppäimistöllä Komento + C).
  5. Valitse sitten Muokkaa-valikosta Liitä (tai paina PC-tietokoneen näppäimistöllä Ctrl + V tai Mac-tietokoneen näppäimistöllä Komento + V).
    • Valinnainen: Valitse Keskeytä uudet kampanjat liittämisen jälkeen ‑valintaruutu, jos haluat luoda uudet kampanjat keskeytettyinä. Muussa tapauksessa aktiivisista kampanjoista tehtävät kopiot ovat niin ikään aktiivisia liitettäessä.
  6. Valitse Liitä.

Käytössäsi on nyt uusi kampanja, jonka rakenne ja asetukset ovat samat kuin alkuperäisessä kampanjassa. Sillä ei kuitenkaan ole kampanja-, avainsana- tai mainoshistoriaa. Jos haluat pitää molemmat kampanjat aktiivisina, pidä alkuperäinen kampanja käynnissä (niin, että sille jo kertynyt historia saa jatkoa) ja muokkaa uutta kampanjaa.

Useiden kampanjoiden asetusten muuttaminen kerralla

Kampanjat-välilehdellä voit muokata yksittäisiä kampanjoita sekä muuttaa useiden kampanjoiden asetuksia kerralla. Voit muuttaa seuraavia asetuksia useassa kampanjassa yhdellä kertaa:

• tila
  • aluekohdistus
  • budjetti
  • kampanjan lopetuspäivä
  • mainosten vuorottelu
  • jakelutapa
  • kieli
  • mainosten esitysaikataulu.

Näin voit muuttaa useiden kampanjoiden asetuksia kerralla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑sivun vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Valitse niiden kampanjoiden valintaruudut, joiden asetuksia haluat muuttaa.
    • Vinkki: Luo suodatin näyttääksesi vain ne kampanjat, joiden asetuksia haluat muuttaa. Valitse avattavasta Suodatin-valikosta asetukset, joiden perusteella haluat suodattaa tulokset ja valitse sitten Käytä. Sitten voit valita kaikki suodatetut kampanjat kerralla valitsemalla taulukon vasemmassa yläkulmassa olevan ruudun.
  4. Klikkaa taulukon yläreunassa olevaa avattavaa Muokkaa-valikkoa.
  5. Valitse valittujen kampanjoiden muutettavat asetukset.
  6. Määritä valitsemaasi asetukseen tehtävät muutokset. Tarkista tekemäsi muutokset valitsemalla Esikatsele. Kun olet valmis ottamaan tehdyt muutokset käyttöön, klikkaa Ota käyttöön.

Useiden kampanjoiden tilan muuttaminen yhdellä kertaa

1. Valitse Kaikki kampanjat ‑sivulta niiden kampanjoiden valintaruudut, joita haluat muokata.
  2. Klikkaa taulukon yläreunassa olevaa avattavaa Muokkaa-valikkoa.
  3. Valitse uusi tila.

Mainosten kopioiminen

Näin voit kopioida mainoksia toiseen mainosryhmään

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑sivun vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Valitse kopioitavien mainosten valintaruudut ja klikkaa sitten avattavaa Muokkaa-valikkoa ja valitse Kopioi (tai paina PC-tietokoneen näppäimistöllä Ctrl + C tai Mac-tietokoneen näppäimistöllä Komento + C).
  4. Klikkaa vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Mainosryhmät
  5. Klikkaa mainosryhmää, johon haluat liittää kopioidut mainokset.
  6. Valitse avattavasta Muokkaa-valikosta Liitä (tai paina PC-tietokoneen näppäimistöllä Ctrl + V tai Mac-tietokoneen näppäimistöllä Komento + V).
    1. Valitse valintaikkunasta Keskeytä uudet mainokset liittämisen jälkeen ‑valintaruutu, jos haluat luoda uudet mainokset keskeytettyinä. Muussa tapauksessa aktiivisista mainoksista tehtävät kopiot ovat niin ikään aktiivisia liitettäessä.
    2. Yksi tai useampi juuri kopioimistasi mainoksista saattaa jo olla osa valitsemaasi mainosryhmää. Jos haluat kopioida nämä mainokset, valitse Jos mainos on jo kohteessa, luo kopio ‑valintaruutu.
  7. Valitse Liitä.

Kampanjoiden ja mainosten lajittelu

Voit lajitella kampanjat ja mainokset klikkaamalla lajiteltavan sarakkeen otsikkoa. Muista, että eri sarakkeilla saattaa olla eri lajittelusäännöt. Jos esimerkiksi lajittelet kampanjat klikkaamalla Kampanjat-saraketta, ne lajitellaan aakkosjärjestyksessä nousevasti tai laskevasti. Kun klikkaat saraketta, jossa on lukuarvoja, ne lajitellaan suurimmasta pienimpään tai pienimmästä suurimpaan.