Vis annonsene dine ovenfor Googles søkeresultater

Når folk søker på Google, kan tekstannonser vises ovenfor eller nedenfor søkeresultatene. Bare opptil fire annonser kan vises ovenfor søkeresultatene.

Plasseringen av annonsen din på siden bestemmes av annonserangeringen din, som er en kombinasjon av budet ditt, annonsekvaliteten på auksjonstidspunktet (inkludert forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelse av landingssiden), minstekravet for annonserangering, konteksten for søket (sted, enhet, tidspunkt for søk, søketerm, andre annonser og søkeresultatene på siden samt andre brukersignaler og attributter) og den forventede effekten av utvidelser og annen annonseformatering.

I denne artikkelen finner du tips om hvordan du forbedrer annonseplasseringen din.

Vær oppmerksom på følgende

Annonsen din må oppfylle de relevante minstekravene for annonserangering for at den skal være kvalifisert for en topplassering. Kravene som stilles for at annonsen skal kunne vises ovenfor søkeresultatene, er generelt høyere enn kravene for å kunne vises nedenfor søkeresultatene. Derfor har annonser ovenfor søkeresultatene vanligvis høyere CPC enn annonser nedenfor søkeresultatene.

Slik kan du få annonsene dine helt til topps

Her er noen tips om hvordan du kan sørge for at annonsene dine er kvalifisert for topplasseringene:

• Forbedre annonserangeringen din: Vurder å ta med mer relevant informasjon om bedriften din i annonsene for å forbedre den forventede klikkfrekvensen (CTR). Du kan også legge inn utvidelser i annonsene, for eksempel nettstedslinker. Finn ut mer
  • Fokuser på relevans: Sørg for at annonsene og landingssidene dine er relevante for det kundene søker etter. Hvis annonsene dine ikke er relevante, kan de fortsatt bli vist. De kommer imidlertid ikke til å oppnå mange klikk, og CPC-en kan være høy. Dermed oppnår du dårlige resultater over tid.
  • Sørg for at budet ditt alltid er konkurransedyktig: Prøv å holde budet ditt høyt nok til at du klarer å konkurrere med andre annonsører som byr på de samme søkeordene som deg. Se gjennom anslagene for topplasseringsbud for å finne ut hvor mye du sannsynligvis må by for å kunne konkurrere om en topplassering på siden.
  • Overvåk kampanjeresultatene dine: Små, regelmessige forbedringer kan få stor betydning senere.