Mainosten ja avainsanojen seuranta

Jos haluat parhaat mahdolliset tulokset mainoksistasi, sinun pitää säännöllisesti seurata ja parantaa tilisi tehokkuutta. Sinun kannattaa tarkkailla erityisesti sekä mainosten että niiden avainsanojen tilaa ja toimivuutta. Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä tehokkuustiedot löytyvät tililläsi ja miten niitä tulkitaan.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Esittelykierros: Raportit

Klikkaamalla alla olevaa Näytä ohjeet -painiketta siirryt tilillesi ja näet opastetun esittelyn tärkeimmistä tehokkuustiedoista. Esittelyn lopussa kerrotaan myös ohjeet uusien hyödyllisten sarakkeiden lisäämiseen. Voit myös tutustua alla oleviin ohjeisiin.

Näytä ohjeet

Mainoksen tehokkuuden tarkasteleminen

Siirry Mainokset-välilehdelle näitä vaiheita seuraamalla:

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Mainokset-välilehteä sivun keskiosassa.
Ads tab

Voit seurata mainostesi toimivuutta tarkastelemalla seuraavia sarakkeita Mainokset-välilehdellä:

• Tila: Tästä sarakkeesta näet, näytetäänkö mainoksiasi. Esimerkiksi Kelvollinen-tila tarkoittaa, että mainoksia saatetaan näyttää. Katso luettelo mahdollisista tilamerkinnöistä ja niiden merkityksistä.
  • Klikkausprosentti: Tämä on tärkeimpiä mainostesi toimivuuden mittareita. Se kertoo, miten usein käyttäjät klikkaavat mainostasi sen näyttämisen jälkeen. Toimivuuden nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että jos mainostesi klikkausprosentti hakuverkostossa on alle yhden, mainoksiasi ei ole kohdistettu oikealle yleisölle. Jos huomaat, että klikkausprosenttisi on alle yhden, voit yrittää parantaa mainoksiasi näiden mainosvinkkien avulla.
  • Keskim. CPC (klikkauskohtainen hinta): Tämä arvo, jota ei pidä sekoittaa korkeimpaan klikkauskohtaiseen hintaan, osoittaa keskimääräisen summan, jonka maksat joka kerta, kun joku klikkaa mainostasi. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta määritetään laskemalla yhteen kaikkien klikkausten hinnat ja jakamalla näin saatu summa klikkausten määrällä. Esimerkki: Jos mainoksesi saa kaksi klikkausta, joista yhden hinta on 0,20 € ja toisen 0,40 €, kyseisten klikkausten keskimääräinen klikkauskohtainen hinta on 0,30 €.

Avainsanan tehokkuuden tarkasteleminen

Siirry Avainsanat-välilehdelle näitä vaiheita seuraamalla:

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Avainsanat-välilehteä sivun keskiosassa.
Keywords tab

Pystyt seuraamaan avainsanojesi toimivuutta tarkastelemalla seuraavia sarakkeita Avainsanat-välilehdellä:

1. Tila: Tästä sarakkeesta näet, ovatko avainsanasi käytössä. Esimerkiksi Kelvollinen-tila tarkoittaa, että avainsana voi käynnistää mainoksia. Klikkaamalla kunkin avainsanan tilan vieressä olevaa ohjekuplaa Puhekupla voit tarkastella tehokkuuden lisätietoja, kuten laatupisteitä. Jos haluat tarkastella useita avainsanoja koskevia tietoja kerralla, klikkaa avattavaa Avainsanan tiedot ‑painiketta ja valitse sitten Diagnosoi avainsanat.
  2. Klikkausprosentti: Tämä on tärkeimpiä avainsanojesi toimivuuden mittareita. Avainsanoja, jotka ovat liian yleisiä ja joiden klikkausprosentti on hakuverkostossa alle yhden prosentin, voi yleensä parantaa. Poista tai tarkenna tämänkaltaisia tehottomia avainsanoja ja lisää tarkempia ja kohdistetumpia avainsanoja.
  3. Laatupisteet: Tämä auttaa sinua seuraamaan avainsanojesi laatupisteitä tehokkuuden parantamiseksi. Uusien tilien Laatupisteet-sarake on poistettu oletuksena käytöstä, mutta saat sen näkyviin tilin tilastotiedoissa klikkaamalla Muokkaa sarakkeita ja ottamalla sitten Laatupisteet käyttöön Attribuutit-asetuksista.

Vinkki

Muista, että mainosten ja avainsanojen tehokkuus voi vaihdella. Verkkoliikenne vaihtelee päivittäin, ja tämä normaali vaihtelu saattaa vaikuttaa kampanjasi tehokkuuteen. Lisäksi viimeaikaiset tapahtumat saattavat vaikuttaa klikkausten ja näyttökertojen määrään huomattavasti.