Sådan holder du øje med dine annoncer og søgeord

Hvis du virkelig gerne vil have succes med Google Ads, skal du med jævne mellemrum gennemgå og finpudse din kontos effektivitet. Du kan overvåge status og forløbet af både dine annoncer og deres søgeord. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder og fortolker effektivitetsdata på din konto.

Vejledning

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Sådan får du vist dine annoncers effektivitet

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Annoncer og udvidelser i sidemenuen til venstre.

Se, hvor effektive dine annoncer er, ved at tage et kig på disse kolonner i tabellen:

• Status: Angiver, om dine annoncer vises. Eksempelvis betyder statussen "Kvalificeret", at dine annoncer kan blive vist. Se en liste over annoncestatusser og deres betydning.
  • CTR (klikrate): Dette er en af de vigtigste indikatorer for din annonces effektivitet. Den viser, hvor ofte brugerne klikker på din annonce efter at have set den. Som tommelfingerregel betyder en CTR på under 1 % på Søgenetværket, at dine annoncer ikke er målrettet mod en relevant målgruppe. Hvis du konstaterer, at din CTR er under 1 %, kan du prøve at forbedre dine annoncer ved hjælp af disse annoncetips.
  • Gns. CPC (pris pr. klik): Må ikke forveksles med maks. CPC. Den viser det beløb, du i gennemsnit betaler, hver gang en person klikker på din annonce. Den gennemsnitlige CPC fastsættes ved at lægge prisen for alle klik sammen og dividere dette tal med antallet af klik. Her er et eksempel: Hvis du opnår to klik på din annonce, og det ene koster 1,00 DKK og det andet 2,00 DKK, er den gennemsnitlige CPC for disse klik 1,50 DKK.

Sådan får du vist dine søgeords effektivitet

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Søgeord i sidemenuen til venstre.

Se, hvor effektive dine søgeord er, ved at tage et kig på disse kolonner i tabellen:

• Status: Angiver, om dine søgeord er aktive. Eksempelvis betyder statussen "Kvalificeret", at søgeordet kan udløse visning af annoncer. Hold markøren over statussen for hvert søgeord for at se flere effektivitetsrelaterede oplysninger, f.eks. kvalitetsresultat.
  • CTR (klikrate): Dette er en af de vigtigste indikatorer for dine søgeords effektivitet. Søgeord, der er for generelle og giver et CTR under 1 % på Google og Søgenetværket, kan ofte forbedres. Fjern eller juster disse ineffektive søgeord, og tilføj mere specifikke og målrettede søgeord.
  • Kvalitetsresultat: Dette giver dig mulighed for at kontrollere dine søgeords kvalitetsresultat og dermed deres effektivitet. Kolonnen Kvalitetsresultat er som standard deaktiveret på nye konti, men du kan få den vist i tabellen ved at klikke på kolonneikonet (kodestykke-id: 6383731) og vælge Rediger kolonner. Aktivér derefter "Kvalitetsresultat" i attributindstillingerne, og klik på Anvend.

Tip!

Husk på, at effektiviteten af dine annoncer og søgeord kan svinge. Webtrafik ændrer sig fra dag til dag, og disse normale udsving kan påvirke effektiviteten af din kampagne. Og de aktuelle begivenheder kan have potentialet til på dramatisk vis at påvirke antallet af eksponeringer og klik, du modtager.