Sådan holder du øje med dine annoncer og søgeord

For at få succes med Google Ads, skal du med jævne mellemrum gennemgå din konto og finjustere den. Hold især øje med dine annoncer og de tilhørende søgeord. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder og fortolker effektivitetsdata på din konto.

Sådan kan du se dine annoncers effektivitet

1. Klik på Annoncer og aktiver i sidemenuen til venstre på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Annoncer på rullemenuen.

På siden "Annoncer" kan du se følgende oplysninger om din annonceeffektivitet:

• Status: Viser status for kvalifikation og godkendelse af dine annoncer. En annonce med statussen "Kvalificeret" overholder f.eks. Google Ads-politikkerne og kan blive vist for alle målgrupper. Få flere oplysninger om, hvad dine annoncestatusser betyder.
  • CTR (Clickthrough rate, klikrate): Viser, hvor ofte kunder klikker på din annonce, når den er blevet vist til dem. En høj CTR indikerer, at kunder finder dine annoncer nyttige. Generelt betyder en CTR på under 1 % på Søgenetværket, at dine annoncer ikke er målrettet mod en relevant målgruppe. Få flere oplysninger om, hvordan du skriver effektive tekstannoncer.
  • Gns. CPC (cost-per-click, pris pr. klik): Viser den gennemsnitlige pris, hver gang en potentiel kunde klikker på din annonce. Google dividerer den samlede pris for alle dine klik med antallet af klik for at fastslå din gennemsnitlige CPC. Hvis din annonce f.eks. får 2 klik, hvor det ene koster 2 DKK, og det andet koster 4 DKK, er gns. CPC 3 DKK.

Se din søgeordseffektivitet

1. Gå til sidemenuen til venstre på din Google Ads-konto, og klik på Søgeord.
  2. Vælg den relevante søgeordsmulighed i rullemenuen.
    • Du kan vælge mellem Søgeord, Negative søgeord, Søgetermer, Lokalt konkurrencedygtige søgetermer og Auktionsindsigt.

På siden "Søgeord" kan du se følgende oplysninger om din søgeordseffektivitet:

• Status: Viser status for kvalifikation og godkendelse af dine søgeord. Et søgeord med statussen "Kvalificeret" overholder f.eks. Google Ads-politikkerne og kan aktivere annoncer. Du kan holde markøren over et søgeords status for at få effektivitetsoplysninger, f.eks. kvalitetsresultat.
  • CTR (Clickthrough rate, klikrate): Viser, hvor ofte kunder klikker på din annonce, når den er blevet vist til dem. En høj CTR indikerer, at kunder finder dine annoncer nyttige. Generelt betyder en CTR under 1 % på Søgenetværket, at dine søgeord kan forbedres. Du kan fjerne eller justere søgeord med en lav CTR og tilføje mere specifikke eller målrettede søgeord i Google Ads.
  • Kvalitetsresultat: Viser, hvor god din annoncekvalitet er i sammenligning med andre annoncører. Kvalitetsresultater måles på en skala fra 1-10 og er baseret på din forventede CTR, annoncerelevans og landingssideoplevelsen.
    • Bemærk! Kolonnen Kvalitetsresultat er deaktiveret på nye konti. Hvis du vil se disse metrics, skal du klikke på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet på siden "Søgeord" og derefter vælge Rediger kolonner. Klik på Kvalitetsresultat under "Attributindstillinger", og klik derefter på Anvend. Få flere oplysninger om kvalitetsresultatet.

Tip!

Husk på, at effektiviteten af dine annoncer og søgeord kan svinge. Webtrafik ændrer sig fra dag til dag, og disse normale udsving kan påvirke effektiviteten af din kampagne. Og de aktuelle begivenheder kan have potentialet til på dramatisk vis at påvirke antallet af eksponeringer og klik, du modtager.