Sådan holder du øje med dine annoncer og søgeord

Hvis du virkelig gerne vil have succes med Google Ads, skal du med jævne mellemrum gennemgå og finpudse din kontos effektivitet. Du kan overvåge status og forløbet af både dine annoncer og deres søgeord. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du finder og fortolker effektivitetsdata på din konto.

Vejledning

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Trinvis vejledning: Rapporter

Klik på knappen "Vis mig, hvordan jeg gør det" nedenfor for at gå til din konto og få en trinvis vejledning i de vigtigste effektivitetsdata. Til slut får du også vist, hvordan du tilføjer nye nyttige kolonner. Du kan også vælge at læse nedenstående vejledning.

Vis mig, hvordan jeg gør det

Sådan får du vist dine annoncers effektivitet

Følg denne fremgangsmåde for at åbne fanen Annoncer:

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Kampagner øverst.
  3. Klik på fanen Annoncer midt på siden.
Ads tab

Se, hvor effektive dine annoncer er, ved at tage et kig på disse kolonner på fanen Annoncer:

• Status: Angiver, om dine annoncer vises. Eksempelvis betyder statussen "Kvalificeret", at dine annoncer kan blive vist. Se en liste over annoncestatusser og deres betydning.
  • CTR (klikfrekvens): Dette er en af hovedindikatorerne for din annonces "sundhed". Den viser, hvor ofte brugerne klikker på din annonce efter at have set den. Som tommelfingerregel betyder en CTR på under 1 % på Søgenetværket, at dine annoncer ikke er målrettet mod en relevant målgruppe. Hvis du konstaterer, at din CTR er under 1 %, kan du prøve at forbedre dine annoncer ved hjælp af disse annoncetips.
  • Gns. CPC (pris pr. klik): Må ikke forveksles med maks. CPC. Den viser det beløb, du i gennemsnit betaler, hver gang en person klikker på din annonce. Den gennemsnitlige CPC fastsættes ved at lægge prisen for alle klik sammen og dividere dette tal med antallet af klik. Her er et eksempel: Hvis du opnår to klik på din annonce, og det ene koster 1,00 DKK og det andet 2,00 DKK, er den gennemsnitlige CPC for disse klik 1,50 DKK.

Sådan får du vist dine søgeords effektivitet

Følg denne fremgangsmåde for at åbne fanen Søgeord:

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Kampagner øverst.
  3. Klik på fanen Søgeord midt på siden.
Keywords tab

Se, hvor effektive dine søgeord er, ved at tage et kig på disse kolonner på fanen Søgeord:

1. Status: Viser, om dine søgeord kører. Eksempelvis betyder statussen "Kvalificeret", at søgeordet kan udløse visning af annoncer. Klik på boblen Taleboble ved siden af statussen for hvert søgeord for at se flere effektivitetsdetaljer, f.eks. kvalitetsresultat. Du kan se oplysninger om mange søgeord på én gang ved at klikke på rullemenuknappen Søgeordsoplysninger og derefter vælge Diagnosticer søgeord.
  2. CTR (klikfrekvens): Dette er en af hovedindikatorerne for dine søgeords "sundhed". Søgeord, der er for generelle og giver et CTR under 1 % på Google og Søgenetværket, kan ofte forbedres. Fjern eller juster disse ineffektive søgeord, og tilføj mere specifikke og målrettede søgeord.
  3. Kvalitetsresultat: Dette giver dig mulighed for at kontrollere dine søgeords kvalitetsresultat og dermed deres effektivitet. Kolonnen Kvalitetsresultat er som standard deaktiveret på nye konti, men du kan få den vist i dine kontostatistikker ved at klikke på Rediger kolonner og derefter aktivere "Kval.res." i attributindstillingerne.

Tip!

Husk på, at effektiviteten af dine annoncer og søgeord kan svinge. Webtrafik ændrer sig fra dag til dag, og disse normale udsving kan påvirke effektiviteten af din kampagne. Og de aktuelle begivenheder kan have potentialet til på dramatisk vis at påvirke antallet af eksponeringer og klik, du modtager.