Uw advertenties en zoekwoorden bijhouden

Als u echt succes wilt hebben met Google Ads, kunt u regelmatig de prestaties van uw account controleren en verfijnen. Het is met name aan te raden om de status en voortgang van uw advertenties en zoekwoorden bij te houden. In dit artikel wordt uitgelegd waar u prestatiegegevens in uw account kunt vinden en hoe u deze interpreteert.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Rondleiding: rapporten

Klik op de knop 'Instructies weergeven' hieronder om naar uw account te gaan. U ontvangt instructies voor de belangrijkste prestatiestatistieken. Aan het einde laten we u zien hoe u andere handige kolommen kunt toevoegen. U kunt ook de onderstaande instructies lezen.

Instructies weergeven

De prestaties van uw advertenties bekijken

Ga als volgt te werk om naar het tabblad Advertenties te gaan:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertenties in het midden van de pagina.
Ads tab

Houd de gegevens in de volgende kolommen op het tabblad 'Advertenties' in de gaten om te zien hoe uw advertenties presteren:

• Status: hier kunt u zien of uw advertenties worden weergegeven. Zo betekent de status 'Geschikt' dat uw advertenties kunnen worden weergegeven. Bekijk hier een lijst met advertentiestatussen en wat ze betekenen.
  • CTR (klikfrequentie): dit is een van de belangrijkste indicatoren van de kwaliteit van uw advertenties. Hiermee wordt aangegeven hoe vaak mensen op uw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Vuistregel is dat een klikfrequentie op Google en in het zoeknetwerk van minder dan 1 procent erop duidt dat uw advertenties niet zijn getarget op een relevante doelgroep. Als u constateert dat uw klikfrequentie lager is dan 1%, probeer dan uw advertenties te verbeteren aan de hand van deze tips voor het maken van advertenties.
  • Gem. CPC (kosten per klik): Niet te verwarren met Max. CPC. De gemiddelde CPC is het gemiddelde bedrag dat u betaalt voor elke klik op uw advertentie. De gemiddelde CPC wordt bepaald door de totale kosten van alle klikken te delen door het aantal klikken. Hier volgt een voorbeeld: als uw advertentie twee klikken heeft ontvangen, een van € 0,20 en een van € 0,40, is uw gemiddelde CPC voor deze klikken € 0,30.

De prestaties van uw zoekwoorden bekijken

Ga als volgt te werk om naar het tabblad Zoekwoorden te gaan:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Zoekwoorden in het midden van de pagina.
Keywords tab

Houd de gegevens in de volgende kolommen op het tabblad 'Zoekwoorden' in de gaten om te zien hoe uw zoekwoorden presteren:

1. Status: hier kunt u zien of uw zoekwoorden actief zijn. Als uw zoekwoord de status Geschikt heeft, kunnen hiermee advertenties worden geactiveerd. Klik op de ballon Tekstballon naast de status van elk zoekwoord voor meer prestatiegegevens, zoals de kwaliteitsscore. Als u informatie wilt over een groot aantal zoekwoorden tegelijk, klikt u op het dropdown-menu Zoekwoorddetails en selecteert u Zoekwoorddiagnose uitvoeren.
  2. CTR (klikfrequentie): dit is een van de belangrijkste indicatoren van de kwaliteit van uw zoekwoorden. Zoekwoorden die te algemeen zijn en een klikfrequentie hebben die lager is dan 1 procent in het zoeknetwerk, kunnen vaak worden verbeterd. Verwijder of verfijn die slecht presterende zoekwoorden en gebruik meer specifieke en gerichte zoekwoorden.
  3. Kwaliteitsscore: hiermee kunt u de prestaties van de kwaliteitsscores van uw zoekwoorden bijhouden. De kolom Kwaliteitsscore is standaard uitgeschakeld in nieuwe accounts, maar u kunt de kolom opnemen in de statistieken van uw account door te klikken op Kolommen aanpassen en dan Kw.score in te schakelen in de instellingen voor kenmerken.

Tip

Houd er rekening mee dat de prestaties van uw advertenties en zoekwoorden kunnen fluctueren. Internetverkeer kan per dag variëren, wat van invloed kan zijn op de gewone prestaties van uw campagne. Verder kunnen actuele gebeurtenissen mogelijk een grote invloed hebben op het aantal vertoningen en klikken dat u ontvangt.