Så skiljer sig sökresultat på Google från annonser

När användare söker på Google får de upp två typer av resultat: sökresultat och annonser. Sökresultaten visas som länkar på sökresultatsidor och ingår inte i Googles annonsprogram. Annonser visas med etiketten Annonser på olika platser runt de kostnadsfria sökresultaten.

Markerade annonser och sökresultat i Google

*1 = annonser, 2 = sökresultat

Annonser

• Här visas de: Vanligtvis visas annonser längs sidans kanter (till exempel längst upp, på sidan eller längst ned).
  • Så matchas de: Google matchar annonser med en persons sökning utifrån hur nära sökningen matchar dina sökord och kampanjinställningar.
  • Så sorteras de: Annonser sorteras utifrån en kombination av CPC-bud (kostnad per klick) och relevans.

Om du inte redan är annonsör, men vill visa annonser här, kan du registrera dig på Google Ads startsida.

Sökresultat

• Här visas de: Sökresultaten visas vanligtvis mitt på sidan.
  • Så matchas de: Google matchar webbplatser med en persons sökning med hjälp av information som text på och länkar till sidan.
  • Så sorteras de: Resultaten sorteras på sidan utifrån hur relevanta de är för söktermen och popularitet.

Utöver länkar till webbsidor kan du också se relevanta resultat som en karta som visar lokala företag med kontaktuppgifter och vägbeskrivningar. Googles sökresultat är fristående från Googles annonsprogram.

Nästa steg