Hvordan er Google-søkeresultater forskjellige fra annonser?

Når folk søker etter noe på Google, får de to typer resultater: søkeresultater og annonser. Søkeresultater vises som linker på søkeresultatsider, og er ikke en del av Googles annonseringsprogrammer. Annonser vises under etiketten «Annonser» og kan være plassert flere steder rundt de gratis søkeresultatene.

Slik fremhever du annonser og søkeresultater på Google

1. Annonser

• Hvor de vises: vanligvis på kanten av siden (øverst, på siden eller nederst)
  • Når de vises: Google viser annonser som samsvarer med det brukeren søker etter, basert på hvor nært søket samsvarer med søkeordene og kampanjeinnstillingene dine
  • Hvilken rekkefølge de vises i: Rekkefølgen annonsene vises i, avhenger av en kombinasjon av budet for kostnad per klikk (CPC) og relevans

Hvis du ikke allerede er Google Ads-annonsør, men ønsker å vise annonser her, kan du registrere deg på startsiden for Google Ads.

2. Søkeresultater

• Hvor de vises: vanligvis midt på siden
  • Når de vises: Google finner nettsteder som samsvarer med det brukeren søker etter, ved hjelp av informasjon som tekst på siden og linker til denne siden
  • Hvilken rekkefølge de vises i: Rekkefølgen resultatene vises i på siden, avhenger for eksempel av relevans for søkeordet og popularitet

I tillegg til linker til nettsteder kan det også hende at du ser relevante resultater på et kart med oversikt over lokale virksomhetssteder, kontaktinformasjon og veibeskrivelse. Googles søkeresultater er uavhengige av Googles annonseringsprogrammer.

Neste trinn