Sådan adskiller Google-søgeresultater sig fra annoncer

Når brugerne søger på Google efter et eller andet, de gerne vil have, finder de to typer af resultater: søgeresultater og Google Ads-annoncer. Søgeresultater vises som links på søgeresultatsider og er ikke en del af Googles annonceringprogrammer. Google Ads-annoncer vises under etiketten "Annoncer" og kan være placeret flere steder i de gratis søgeresultater.

Fremhævning af annoncer og søgeresultater på Google

1. Google Ads-annoncer

• Hvor vises de? Typisk langs kanten af siden (f.eks. øverst på siden, i højre side eller nederst på siden)
  • Hvordan matches de? Google matcher annoncerne med en brugers søgning baseret på, hvor nøjagtigt søgningen matcher brugerens søgeord og kampagneindstillinger
  • Hvordan rangeres de? Annoncer rangeres baseret på en kombination af CPC-bud (pris pr. klik) og relevans

Hvis du ikke allerede er Google Ads-annoncør, men gerne vil vise annoncer her, kan du tilmelde dig på Google Ads-startsiden.

2. Søgeresultater

• Hvor vises de? Typisk midt på siden
  • Sådan matches de? Google matcher websites med en brugers søgning baseret på oplysninger såsom tekst på siden og links til siden
  • Hvordan rangeres de? Resultater rangeres på siden ud fra ting som relevans for søgeudtrykket og popularitet

Ud over at se links til websider kan du muligvis også se relevante resultater på et kort, der oplister placeringer på lokale virksomheder, kontaktoplysninger og rutevejledninger. Googles søgeresultater er uafhængige af Googles annonceringprogrammer.

Næste trin