Studievejledning til Display Advertising-vurdering

Om målretning efter sprog

Hvis du forsøger at kommunikere med en person, der ikke taler det samme sprog som dig, kan du få svært ved at få dit budskab igennem. Det samme gør sig gældende, når du annoncerer via Google Ads: Du vil gerne have, at dine annoncer skal vises for potentielle kunder, der er i stand til at forstå dem.

Med målretning efter sprog kan du målrette dine annoncer mod potentielle kunder, der bruger Google-produkter og tredjepartswebsites, ud fra de sprog, de forstår.

Vælg målsprog

Målretning efter sprog giver dig mulighed for at vælge det sprog, som de potentielle kunder, du gerne vil nå ud til, taler eller forstår. Vi viser dine annoncer for potentielle kunder, som bruger Google-produkter (f.eks. Søgning eller Gmail) eller besøger websites og apps på Google Displaynetværket (GDN) på det pågældende sprog. Husk! Google oversætter hverken annoncer eller søgeord.

Målsprog på Søgenetværket

Google-annoncer på Søgenetværket kan enten målrettes mod ét sprog, flere sprog eller alle sprog. Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist ved forespørgsler, hvor søgeordene matcher og Google har registreret, at brugeren forstår mindst ét af de valgte målretningssprog.

Det kan være en fordel at målrette mod alle sprog. Hvis du målretter mod alle sprog, kan du nå ud til personer, som taler mere end ét sprog, og som muligvis søger på flere forskellige sprog.

Sådan registrerer Google Ads sprog

På Søgenetværket

I Google Ads bruges der en lang række signaler til at registrere, hvilke sprog brugeren forstår, og vi forsøger så vidt muligt at vise den bedste annonce, der er tilgængelig på et sprog, som brugeren forstår. Disse signaler kan f.eks. være forespørgselssprog, brugerindstillinger og andre sprogsignaler, der udledes af vores maskinlæringsalgoritmer.

Eksempel

Patricia forstår både dansk og engelsk. Hendes mobilbrowsers brugerflade er indstillet til dansk, men hendes øvrige aktiviteter på Google antyder kraftigt, at hun også taler engelsk. Eksempelvis er mange af hendes forespørgsler på engelsk, f.eks. "buy shoes online". Hun er derfor kvalificeret til at få vist annoncer, der er målrettet mod enten dansk eller engelsk, hvis søgeordene matcher.

På Displaynetværket

På Google Displaynetværket bruger Google Ads muligvis sproget på de sider eller i de apps, brugeren får vist eller benytter (eller har fået vist eller benyttet for nylig), til at afgøre, hvilke annoncer der skal vises. Sproget kan med andre ord blive registreret enten ud fra de sider eller apps, brugeren tidligere har fået vist eller benyttet, eller den side, vedkommende aktuelt får vist.

Eksempel

Mette har set flere forskellige blogs om madlavning på Google Displaynetværket, der er skrevet på japansk, og hun ser annoncer fra kampagner, der er målrettet mod personer, der taler japansk. På grund af hendes visningshistorik får hun muligvis også vist japanske annoncer, når hun læser andre blogs på engelsk på Displaynetværket.