Velg posisjons- og språkinnstillinger

Sørg for at annonsene dine blir vist til kundene du er ute etter, ved å angi fornuftige posisjons- og språkinnstillinger. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du angir disse innstillingene for nye kampanjer.

Via posisjonsinnstillingene kan du målrette annonsene dine mot de geografiske områdene der du vil at de skal vises. Med språkinnstillingene kan du angi at annonsene dine skal vises i Google-produkter og på tredjepartsnettsteder på de språkene kundene dine snakker.

Eksempel

Tenk deg at du eier en bedrift i Norge, og at du har målrettet annonsene dine mot landet Norge og angitt norsk som målspråk. Dette innebærer at annonsene dine kan vises på Google for kunder i Norge som har angitt norsk som dataspråk.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Klikk på Kampanjer-fanen.
  2. Klikk på Alle kampanjer i panelet til venstre.
  3. Klikk på + Kampanje-knappen.
  4. Deretter føres du videre til en side der du kan oppdatere kampanjeinnstillingene. Finn frem til området «Steder og språk».
  5. Hvis du vil målrette mot steder, kan du:
    • velge et sted blant de tilgjengelige alternativene eller
    •  Angi et sted i søkefeltet. Select locations
  6. For å endre målspråket ditt, klikk på Endre i Språk-delen. Edit languages
  7. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av språkene du vil målrette kampanjen mot. Select languages
  8. Klikk på Lagre og fortsett når du har angitt resten av kampanjeinnstillingene.
Angi språk for flere kampanjer samtidig

Sånn kan du angi språk for flere kampanjer samtidig:

1. Logg på AdWords-kontoen din på https://adwords.google.no.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen øverst.
  3. Klikk på Innstillinger-underfanen.
  4. Merk av alle kampanjer du ønsker å endre.
  5. I Rediger-menyen velger du Avanserte innstillinger > Språk.
  6. I feltet som åpnes, velger du språkene du ønsker å bruke i kampanjene du har angitt.
  7. Valgfritt: Vi anbefaler at du klikker på Forhåndsvis endringer for å kontrollere endringen av språk i kampanjene dine.
  8. Klikk på Gjør endringene.

Tips

På «Kampanjeinnstillinger»-fanen kan du klikke på Filter hvis du bare vil vise kampanjer som samsvarer med bestemte kriterier. Med filtrering kan du enklere gjøre endringer i flere kampanjer samtidig.

Angi stedsmålretting for flere kampanjer samtidig

Slik angir du stedsmålretting for flere kampanjer samtidig:

• Logg på AdWords-kontoen din på https://adwords.google.no.
  • Klikk på Kampanjer-fanen øverst.
  • Klikk på Innstillinger-underfanen.
  • Merk av for alle kampanjene du ønsker å endre.
  • I Rediger-menyen velger du Sted.
  • I feltet som åpnes, velger du om du ønsker å legge til steder fra kampanjene som er angitt, eller erstatte stedene i disse kampanjene.
  • Deretter skriver du inn et sted i tekstfeltet. Etter at du har angitt et sted, åpnes flere tekstfelter, der du kan legge til flere steder.
  • Valgfritt: Vi anbefaler at du klikker på Forhåndsvis endringer for å kontrollere endringen av sted i kampanjene dine.
  • Klikk på Foreta endringer.

Tips

På «Kampanjeinnstillinger»-fanen kan du klikke på Filter hvis du bare vil vise kampanjer som samsvarer med bestemte kriterier. Med filtrering kan du enklere gjøre endringer i flere kampanjer samtidig.