Työkalut-välilehti

Työkalut-välilehdellä on suoria linkkejä Google Ads -tilin eri työkaluihin. Näiden työkalujen avulla voit seurata tiliä, mainoksia, mainosryhmiä ja avainsanoja ja tehdä niihin muutoksia.

Alla on välilehdellä olevien työkalujen kuvaukset. Klikkaamalla yksittäisen työkalun nimeä saat yhteenvedon siitä, mitä sillä voi tehdä.

1. Muutoshistoria

Muutoshistoria-työkalu näyttää muutokset, jotka olet tehnyt tilillesi edellisen kahden vuoden aikana. Tilihistorian tarkastelu on vaivatonta, joten voit helposti tutkia tehokkuudessa tapahtuneita muutoksia ja seurata sitä, miten olet hallinnut tiliäsi aiemmin.

Kokeile nyt

2. Konversiot

Konversiot-osiosta käy ilmi, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun ihmiset klikkaavat mainoksiasi. Ostavatko he tuotteesi? Tilaavatko he uutiskirjeesi? Voit seurata näitä tietoja maksuttomalla Konversioseuranta-työkalulla. Seuraamalla konversioita voit selvittää, mitkä avainsanat tukevat parhaiten yrityksesi toimintaa. Näin voit sijoittaa enemmän rahaa tehokkaimpiin avainsanoihisi ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi.

Kun olet määrittänyt konversioseurannan, näet tässä osiossa konversiotiedoistasi kattavan yhteenvedon. Nämä tiedot täydentävät tehokkaalla tavalla Kampanjat-välilehden raportteja.

Kokeile nyt

3. Attribuutio

Attribuutioraporteista saat tietoja konversioista. Niistä näet, miten asiakkaat päätyvät konversioon ja minkä mainosten, klikkausten ja ulottuvuuksien ansioiksi konversiot luetaan. Tällaisten asiakkaiden käyttäytymistä käsittelevien tietojen avulla voit optimoida mainontaasi entistä paremmin niin, että tavoitat asiakkaat juuri silloin, kun he harkitsevat jonkin yrityksesi liiketoiminnan kannalta arvokkaan toiminnon tekemistä.

Lue lisää attribuutioraporteista.

4. Google Analytics

Google Analytics näyttää, miten kävijät löytävät sivustosi ja miten he sillä liikkuvat. Näiden tietojen avulla voit parantaa sivustosi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia, lisätä konversioita ja tarjota paremman käyttökokemuksen asiakkaillesi. Analyticsin avulla voit myös määrittää tavoitteita (sivustosi tiettyjä sivuja, joilla käynti lasketaan sivustollasi tapahtuvaksi konversioksi) ja tuoda ne Google Adsiin. Konversiosivu voi olla esimerkiksi kiitos-sivu, jolle käyttäjä päätyy lähetettyään tietonsa lomakkeella, tai ostoksen vahvistussivu.

5. Avainsanojen suunnittelija

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit luoda uusia hakuverkoston kampanjoita tai laajentaa jo olemassa olevia kampanjoita. Voit etsiä avainsana- ja mainosryhmäideoita ja jopa nähdä, kuinka tehokas tietty avainsanaluettelo voi olla. Se on tärkeää, koska tiettyyn mainosryhmään luomiasi avainsanoja käytetään mainosten kohdistamiseksi potentiaalisille asiakkaille. Toisin sanoen hyvät avainsanat voivat auttaa sinua näyttämään mainoksia haluamillesi asiakkaille haluamanasi ajankohtana. Avainsanojen suunnittelija voi myös auttaa sinua valitsemaan kilpailukykyisiä hintatarjouksia ja budjetteja kampanjoihin.

Kokeile nyt

6. Display Planner

Display Planner ‑työkalu on hyödyllinen, jos olet päättänyt näyttää mainoksiasi Google Display ‑verkostossa. Display-verkostossa voit kohdistaa teksti-, kuva-, video- tai multimediamainokset näkymään verkoston tietyillä sivustoilla, tietyillä sivuilla tai tietyissä sovelluksissa tai videoissa. Display Planner auttaa suunnittelemaan Display-verkoston kampanjoita ehdottamalla avainsanoja, kiinnostuksen kohteita, aiheita, sijoitteluita, kohderyhmiä ja uudelleenmarkkinointiluetteloita kohdistamista varten. Kaikkien ideaehdotusten lisäksi näet hinta- ja kattavuusarvioita, jotka perustuvat aikaisempiin tietoihin.

Kokeile nyt

7. Mainoksen esikatselu ja diagnoosi

Mainoksen esikatselu ja diagnoosi ‑työkalun avulla voit hakea mainostasi samalla tavalla kuin Googlen tavallisella hakutulossivulla. Se on helppo tapa tarkistaa, miten mainoksesi näkyy käyttäjille. Työkalun avulla saat samat tulokset kuin Google-hausta aiheuttamatta mainokselle impressioita (joten sinulle ei kerry kuluja). Jos mainoksesi ei näy, työkalu kertoo syyn ja antaa ohjeita, joiden avulla mainoksen saa näkymään.

Kokeile nyt

Aiheeseen liittyvä linkki