Ulike måter å spore konverteringer på

Når du kjører annonser med Google Ads, er det lurt å sjekke om klikk på annonsen din har ført til at kunder har utført bestemte handlinger, for eksempel kjøp på nettstedet ditt, anrop til bedriften din eller appnedlastinger.

Det første du må gjøre når du skal spore konverteringer, er å velge hva du vil spore.

Merk: Hvis du ikke har brukt konverteringssporing før og vil finne ut hvordan det fungerer, kan du lese mer i artikkelen Om konverteringssporing.

Velg konverteringstypen du vil spore

Velg konverteringstypen du vil spore, til venstre, og følg deretter linken til veiledningen til høyre:

Hvis du ønsker å spore

må du

kjøp på nettstedet, registreringer for nyhetsbrev, knappeklikk eller andre handlinger på nettstedet konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt
kunder som har installert appen din eller kjøpt noe via appen din

velge et eller flere av disse alternativene:

telefonsamtaler

velge et eller flere av disse alternativene:

konverteringer utenfor nettet, for eksempel butikkbesøk eller telefonsamtaler etter at annonsen din ble vist spore konverteringer utenfor nettet

Avansert tips: Spor flere typer konverteringer

Ønsker du å spore flere typer konverteringer fra listen ovenfor? I så fall er det bare å konfigurere ulike konverteringshandlinger for hver type konvertering du ønsker å spore. Du kan for eksempel angi at én konverteringshandling skal spore kjøp på nettstedet ditt, og at en annen skal spore telefonanrop fra annonsene.

Du kan også konfigurere flere konverteringshandlinger for hver enkelt konverteringskilde. Sett at du for eksempel ønsker å spore to forskjellige handlinger på nettstedet ditt: kjøp og registreringer for nyhetsbrev. I så fall angir du to konverteringshandlinger – én for kjøp og én for registreringer.

Hvis du sporer flere konverteringshandlinger, kan det være lurt å bruke innstillingen «Ta den med i 'Konverteringer'-kolonnen» til å velge hvilke konvertering som skal inkluderes i «Konverteringer»-rapportkolonnen. Finn ut mer

Linker til beslektet innhold