Konfigurer konverteringssporing

Ved hjelp av Google Ads-konverteringssporing kan du se i hvilken grad klikk på annonsene dine resulterer i verdifull kundeaktivitet. Eksempler på slik aktivitet er kjøp på nettstedet ditt, telefonoppringninger, nedlasting av apper og registreringer for nyhetsbrev. Oppsettet varierer etter hvilken type konvertering du sporer. Når du skal konfigurere konverteringssporing, velger du først konverteringskilden – altså hvor konverteringene stammer fra.

Denne artikkelen tar for seg de ulike konverteringskildene. Deretter kan du følge veiledningen for de konkrete konverteringssporingene du ønsker å konfigurere.

Før du begynner

Hvis du ønsker mer informasjon om fordelene ved konverteringssporing og hvordan det fungerer, kan du lese artikkelen Om konverteringssporing.

Mål AdWords-resultatene dine ved hjelp av konverteringssporing

Velg en konverteringskilde

Med konverteringssporing kan du se når annonsene dine fører til konverteringer fra kildene nedenfor. Klikk på linkene for å få veiledning for konfigurering av den spesifikke typen konvertering du ønsker å spore.

Nettsteder

Hva er dette?: Spor når en kunde fullfører en handling på nettstedet ditt. Dette kan for eksempel være å fullføre et kjøp, registrere seg for et nyhetsbrev eller klikke på en knapp, eller en annen verdifull handling på nettstedet ditt.

Veiledning:

Apper

Hva er dette?: Spor når en kunde installerer appen din eller fullfører en handling i appen, som for eksempel et kjøp. Finn ut mer om konverteringssporing for mobilapper.

Veiledning:

Telefon

Hva er dette?: Spor når en kunde ringer deg fra et telefonnummer i annonsene dine eller på nettstedet ditt eller når de klikker på telefonnummeret på mobilnettstedet ditt. Finn ut mer om sporing av samtalekonverteringer.

Veiledning:

Import

Hva dette betyr: Spor når et annonseklikk resulterer i en konvertering utenfor nettet, som for eksempel et salg på kontoret ditt eller per telefon. For å kunne gjøre dette, importerer du konverteringene til Google Ads ved å laste opp en fil eller sende data gjennom API-et vårt.

Veiledning:

Tips: Sporing av flere typer konverteringer

Ønsker du å spore flere typer konverteringer fra listen ovenfor? I så fall er det bare å konfigurere ulike konverteringshandlinger for hver type konvertering du ønsker å spore. Du kan for eksempel angi at én konverteringshandling skal spore kjøp på nettstedet ditt, og at en annen skal spore telefonanrop fra annonsene.

Du kan også konfigurere flere konverteringshandlinger for hver enkelt konverteringskilde. Sett at du for eksempel ønsker å spore to forskjellige handlinger på nettstedet ditt: kjøp og registreringer for nyhetsbrev. I så fall angir du to konverteringshandlinger – én for kjøp og én for registreringer.

Hvis du sporer flere konverteringshandlinger, kan det være lurt å bruke innstillingen «Ta den med i 'Konverteringer'-kolonnen» til å velge hvilke konvertering som skal inkluderes i «Konverteringer»-rapportkolonnen. Finn ut mer