Advertenties uitsluiten van geografische locaties

Voor het succes van uw campagne is het niet alleen belangrijk om aan te geven waar u uw advertenties wilt weergeven, maar ook waar u dit juist niet wilt. Met locatie-uitsluitingen voorkomt u dat uw advertenties worden weergegeven in bepaalde delen van uw targetlocaties, zoals een regio binnen een land of een plaats in een provincie. Op deze manier kunt u tegengaan dat uw advertenties worden gezien door gebruikers die waarschijnlijk geen toegang hebben tot uw producten of services. Dit resulteert in een effectiever gebruik van uw budget.

Als u maximale controle wilt, kunt u locaties afzonderlijk uitsluiten. U kunt echter ook kiezen voor meer gebruiksgemak en een groot aantal locaties tegelijk uitsluiten met behulp van de functie Bulklocaties.

Uitsluiting van gebieden binnen een targetlocatie kan voordelen bieden aan:

• bedrijven die geen goederen verzenden naar of services leveren in een bepaalde stad of regio binnen een groter gebied,
  • bedrijven die een speciale aanbieding promoten die niet overal binnen de targetlocatie geldig is.

Voorbeeld

Als u een advertentiecampagne uitvoert voor een vastgoedmakelaar die in elke provincie een vestiging heeft behalve in Limburg, kunt u het hele land targeten en alleen Limburg uitsluiten.

Afzonderlijke gebieden uitsluiten

U stelt locatie-uitsluitingen op bijna dezelfde manier in als targeting op locatie. U hoeft hiervoor alleen maar de naam op te geven van het gebied dat u wilt uitsluiten.

Ga als volgt te werk om gebieden binnen de door u geselecteerde locaties uit te sluiten:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vouw via het instellingenmenu het gedeelte Locaties uit.
  5. U kunt een locatie op twee manieren uitsluiten:
    • Zoek het gebied dat u wilt uitsluiten in het zoekvak en klik vervolgens op Uitsluiten.
    • Klik op Geavanceerd zoeken, zoek naar de locatie die u wilt uitsluiten en klik vervolgens op Uitsluiten. Klik op Opslaan nadat u de locatie heeft uitgesloten.
  6. Klik op Opslaan om uw instellingen op te slaan. Uw uitgesloten locaties worden weergegeven onder de kop 'Uitgesloten locaties'.

Als u 'Locaties op kaart weergeven' selecteert, worden uw uitgesloten locaties bovendien met een rode omtrek op de kaart weergegeven.

Nu proberen

Gebieden bulksgewijs uitsluiten

Als u in Google Ads bulksgewijs meerdere locaties wilt uitsluiten, kunt u maximaal duizend locatie-uitsluitingen tegelijk opgeven in een lijst. U hoeft dan niet elke locatie afzonderlijk toe te voegen.

Ga als volgt te werk om meerdere gebieden binnen de door u geselecteerde locaties uit te sluiten:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Vouw via het instellingenmenu het gedeelte Locaties uit en klik op Geavanceerd zoeken.
  5. Vink het selectievakje aan naast Locaties bulksgewijs toevoegen.
  6. Plak of typ in het vak de namen van maximaal duizend locaties die u wilt uitsluiten. Voeg per keer alleen locaties uit hetzelfde land toe. Raadpleeg de lijst met locaties die u kunt targeten.
  7. Selecteer eventueel 'Locaties tot één land beperken'.
  8. Nadat u alle gewenste locaties heeft opgegeven, klikt u op Zoeken.
  9. Alle locaties die overeenkomen met uw zoekopdracht, worden weergegeven in het beoordelingsvenster. Neem uw resultaten door en klik op Alles uitsluiten. In het gedeelte 'Uitgesloten locaties' ziet u de locaties die u zojuist heeft uitgesloten.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Nadat u de wijzigingen heeft bevestigd, klikt u op de instellingenpagina op Opslaan.
Nu proberen

Tip

Houd er rekening mee dat u met de optie Alle overeenkomende locaties verwijderen niet alleen alle locaties in het beoordelingsvenster verwijdert, maar ook alle locaties die u al heeft uitgesloten of momenteel target.

Tip

U hoeft geen gebieden uit te sluiten die u niet target. We geven uw advertenties namelijk alleen weer binnen locaties die u expliciet in uw targeting heeft opgenomen.

Dit geldt echter niet als u een gebied target op basis van locaties waarnaar mensen hebben gezocht of waarover ze pagina's hebben bekeken, en andere gebieden heeft uitgesloten op basis van de fysieke locatie van uw klanten. In dat geval is de situatie wat complexer. Lees voor meer informatie ons artikel over geavanceerde locatieopties.